Otak geliga Alisha dalam mencipta permainan.. (^_^)

Tak tahulah saya mainan apa yang alisha cipta ni.. Ni kes semalam la.. tengah2 dia "menconteng2", tiba2 dia ambik bakul lepas tu merengek2 dekat saya.. Saya tanyalah dia, apahal.. lepas tu, alisha ambik bakul ni & tegakkan bakul tu tapi bakul tu terjatuh.. lepas tu merengek semula... ahhahhahha



Tapi saya pahamlah maksud alisha tu.. kiranya, dia nak tegakkan bakul tu tapi bakul tu asyik terjatuh je.. So, saya tegakkanlah bakul tu dengan sandarkan bakul tu kat dinding... Lepas tu, bermulalah permainan alisha.. (",)... rupa2nya, dia ambik pensel warna yang dia tengah guna tu, lepas tu dia sumbat dekat lubang2 dekat bakul tu...hihii


Saya tengok pun terkejut.. yela, mana pulak akai dia dapat nak main macam ni.. siap sumbat dalam lubang lagi tu.. hihiii.. Dah puas main mainan yang ada... dia cipta mainan sendiri pulak... muahahahhaah

{ 41 comments.. read them below or add one }

adyna adyna June 05, 2012
anak2 nak membesar mmg kreatif..mcm adib n amni ada je ciptaan yang baru dia buat
Yaya Azura aka Naz Azra Yaya Azura aka Naz Azra June 05, 2012
dia buat apa agaknya tu ye?
hmm..cipta tempat letak pensil warna agaknya..hehe
budak2 mmg kreatif..
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 05, 2012
Kreatif nya Alisha, budak cerdik ! bagus juga, jimat duit mak ayah.. heee
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 05, 2012
Kreatif nya Alisha, budak cerdik ! bagus juga, jimat duit mak ayah.. heee
Farah Shamsudin Farah Shamsudin June 05, 2012
perkembangan alisya..:)
dah pandai dah anak dara ni..
ummiarissa ummiarissa June 05, 2012
boleh dah alisya mencipta sesuatu tu...
sueshe sueshe June 05, 2012
bijak bijak bijakkkkk...
ieda ieda June 05, 2012
bagusss alisya
sekurang2nya otak dia bergerak .. ;)
KasihDariLaut KasihDariLaut June 05, 2012
BUdak2 nih kadang2 tak boleh ditegah sangat kan? Sebab masa dia mainla dia tengah berfikir. Tapi kene tengok2 jugak kan.. Tapi Chomel jer main pensel tu erk... boleh mengundang senyum kan kalau ingat
aizamia3 aizamia3 June 05, 2012
dia sedang meneroka menda disekelilingnya.. nak tengok apa yang boleh dibuat.. hehehe..
syiela syiela June 05, 2012
kreatifkan... pandai dak alisha ni.. dah jemu agaknya dgn mainan yg ada... nampaknya ibu kena beli mainan baru
Tihara Tihara June 05, 2012
haa dia tengah ligat cari akal la tu..kdg2 diorang cepat buhsan kan,alisha ni masuk kategori kanak2 kreatif ni :)
diana diana June 05, 2012
kalau bagi lego mesti banyak benda dia akan buat nih..
bijak!
shida'R shida'R June 05, 2012
mmg geliga hehee..budak skg umo mcm alisha mmg cepat btindak dan cepat pkir..elok kite dedahkn dia dgn benda2 yg positif :)
zachflazz zachflazz June 05, 2012
hehey... seronok kau alisha...
kreatif itu namanya, Intan!
salam sihat selalu ya alisha..
Mama Adam Mama Adam June 05, 2012
main sorang2, kena kreatif!
anitadiana anitadiana June 05, 2012
alisha-alisha...ada aje yg dia akan buat kan..kreatif lah tu...
Wanieys Wanieys June 05, 2012
hahhahha...lawak arrr alisha ni....kak ina kg suami wani kat kuala sanglang kedah..suami wani navy la kak ina hihi
Masya Masya June 05, 2012
ade jer akalnya... kesian alisha dah bosan main sorang².. nnt ade baby bolehlah alisya main dgn baby....

amir pun sejak akhir² ni asyik ckp.. amir bosanlah ibu amir nak adik nak kwn erkkk... sayu jap..
Deq's Qienz Deq's Qienz June 05, 2012
alolooo..so sweet :))
kreatif dia ek..
jemarisuri jemarisuri June 05, 2012
mcm2 idea kan...asal jadi game smua blh...hihi
Cik Nur Cik Nur June 05, 2012
hihihihi...mesti comel waktu jari2 comel dia masukkan pensil warna dia dalam lubang bakul tu..hihihi
ayut ayut June 05, 2012
hihihi..alisha mmg bijak!tp budak-budak mmg ada je idea dyorg ni :)
anisalya anisalya June 05, 2012
bijak2. memang time ni mind tengah develop. kena asah memanjang baru terus berkembang. comel je alisha ni ye. ada je benda yang dia nak buat. maklum la dia srg2 je.
Norzie hany Norzie hany June 05, 2012
Alahai Alisha.Bijak...mmg bijak.
Falsya Falsya June 05, 2012
wahhhhh,pandai alisha..;D
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 05, 2012
aik? pandainya die..mana la dpt idea tu. :)
CtAyue CtAyue June 05, 2012
ini kan macam stail pen-pena yang kat kedai buku je.kan ada tempat pen-pen yang tersusun tegak cantik je dalam lubang bekas2 pen tu kan..agaknya alisha main bukak kedai buku ni kot.hihik..kreatif alisha yer..pandai dia....
Zie Zie June 05, 2012
Kanak2 memang suka mencipta sesuatu lain dari yg lain
Mrs Lurve Mrs Lurve June 05, 2012
hehehe alisha nak mainan baru lah ibu
Nazayiena Nazayiena June 05, 2012
Macam2 ciptaan mainan Alishakan...
deno deno June 05, 2012
alisya mmg pandai... tengok muka pun tahu pandai :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 05, 2012
Budak besar alisha..memang banyak akalnya...hihihi
SumeSakan SumeSakan June 05, 2012
Budak cerdik nih...ada je idea dia eh...juhuhhhu
fieda fieda June 05, 2012
ermm...mmg kreatif ni..rasanya dia nk buat tempat letak pensil kaler tu..
9n0L4 9n0L4 June 05, 2012
hadoiiiiiii. pandai betul budak kecik sorang ni. hihi.
Azi Azi June 05, 2012
tinggi daya imiginasi alisha ni.. dia tgk apalah agaknya sampai jadi sekretif ini..
shahdiana shahdiana June 05, 2012
budak-budak memang otaknya kreatif tau...bagus alisha....
izan mama mia izan mama mia June 05, 2012
anak2 sekarang mmg bijak
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 06, 2012
nak membesar kan,suma nak cuba..nanti naik 3 thn,pot pet pot pet mulut dia tu.hahaha
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 06, 2012
daya imiginasi budak mmg meluas.sbb tuh kita jgn banyak menyekat just tgk n sokong n bermain2jer masa umur mcmnie...=)

ina,awak mmg sentiasa ada camera ngan awak ek?letak kat poket baju?hehe sentiasa ada gambar setiap momment ngan alishya..mmg baguslahkan bleh nnt bila alisha besar tunjuk semuanya aktiviti dia masa kecil=)