Alisha dapat mainan baru dari MEKAH (^_^)

Baru ni ketika saya balik rumah my parent... Kebetulan Maksu saya dari Terengganu ada datang rumah my parent jugak... so, dapatlah saya jumpa dengan mak saudara kesayangan saya tu... hihii... Maksu saya ni baru balik dari buat umrah... Tak sangka pulak, maksu saya ingat jugak dekat alisha... siap belikan mainan untuk alisha lagi... hihiii



Tadaaaaa inilah mainan alisha.... cantik tak?? kikikiii... Basikal ni boleh bergerak tau.... kiranya ala2 perempuan tu tengah mengayuh basikal lah... siap ada muzik lagi... tapi saya tak paham sebab bahasa arab... (",)


Alisha taknak lari... padan muke kena langgar... muahahaaa... Alisha paling suka dengan patung tu... dia suka belai2 rambut patung yang panjang tu... (",) 

Gambar kabur tapi tetap nak tempek jugak... muahhahah

Tengoklah tu... basikal ni tengah bergerak.. dia boleh pulak pegang belakang basikal tu sebab nak tolak... adehhhh... basikal tu ada bateri lah sayang... boleh gerak sendiri.. hihii


Bila alisha lagi geram tengok kecomelan patung tu... tengoklah, di pegang nya kepala patung tu... hahhahahha



Bila patung tu kejar semula alisha.. tahu pulak dia lari... muahhahhahahha

{ 66 comments.. read them below or add one }

izan mama mia izan mama mia June 18, 2012
ina ni pic kat kag ker...wah best balik kg yer..

alisya mesti sayang hadiah tu kan..
kak tini (umialya) kak tini (umialya) June 18, 2012
cantiknya mainan alisha...
Myra Jay Myra Jay June 18, 2012
Comelnyer mainan..
Cute sangat ;)
azizah :) azizah :) June 18, 2012
wah.. cumelnya! pink gitu...
Pn. Sheila@CC Pn. Sheila@CC June 18, 2012
hehe... kejarrrr alisha....
Wanieys Wanieys June 18, 2012
wah best la alisha dpt mainan baru..murah rezeki :))
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 18, 2012
hahaha..tahu dia takut :P
syawalsimpsons syawalsimpsons June 18, 2012
so sweet alisha..kelakar pulok ngan mainan dier...
Miss uCu Miss uCu June 18, 2012
hahaha,mesti patung tu kjar alisha sbb bls dndam alisha trik rmbut nya:)
Miss uCu Miss uCu June 18, 2012
hahaha,mesti patung tu kjar alisha sbb bls dndam alisha trik rmbut nya:)
Cik Nur Cik Nur June 18, 2012
heee..comellah barbie kayuh basikal..!

ada lagu arab ye.. unik..! mmg xde di malaysia.. :)
fadh leyanie fadh leyanie June 18, 2012
warna seluar patung tu sama dgn warna seluar Alisha,serasi..:)
UmmiAbi UmmiAbi June 18, 2012
Cantiknyer barbie tu..Bkn sja Alisha, ummi pn dah excited tgk..hehe
Prettywrite Prettywrite June 18, 2012
barbie arabic ni..hehe..
sueshe sueshe June 18, 2012
hahaha..padan muke alisha kena kejar ngan basikal..
ayut ayut June 18, 2012
hahaha...alisha kena kjar gan basikal plak dah...best yer dy dpt mainan :)
syiela syiela June 18, 2012
tarik lg rambut dia kan dah kena kejar muahahaha
Joanna Yunus Joanna Yunus June 18, 2012
akak ingat dulu ada belikan Qayyum kereta controller... masa tu umur dia dalam 3 tahun le, ayah dia main lepas tu dia lari kat akak nangis beriya betul dia nangis... tanya dia napa (Qayyum ni pelat sikit -"Yaya uat ayyum.... ia tijar) akak ni tak faham pergi le depan tanya ayah dia...yang si ayah berderai gelakkan anak dia, qayyum akak dokong sibuk tunjuk kereta tu bergerak....aduh .....
PinkUmmi PinkUmmi June 18, 2012
best la Alisha dpt hadiah obersea lg.hehe
Dylla Abas Dylla Abas June 18, 2012
hehehe...kelakar pula tengok gambar Alisha yg lari kena kejar dengan patung basikal tu :p
nur anis nur anis June 18, 2012
kalau saya masa kecik dulu, kalau dapat patung tu, mesti habis kena conteng..konon mekap..haha
nur anis nur anis June 18, 2012
kalau saya masa kecik dulu, kalau dapat patung tu, mesti habis kena conteng..konon mekap..haha
UniMeOw UniMeOw June 18, 2012
haha zmn uni kecik2 lu xde lak mainan cmni..nak soh mama beli 1 la..mst kena tarik tlnga..haha
zachflazz zachflazz June 18, 2012
seronok mainannya. tepat laa buat anak sekecil alisha..
nita nita June 18, 2012
wah.. hadiah datang dari jauh tu ^_^
seronok Alisha :)
Zie Zie June 18, 2012
Wah cantiknya..kat sini lom jumpa lg.. barbie nik beskal ni
Mrs Lurve Mrs Lurve June 18, 2012
comelnya patung dgn basikal tue..comel sgt!!
CtAyue CtAyue June 18, 2012
wah mcm best je patung tu boleh gerak..hehe..seronoklah alisha.
deno deno June 18, 2012
seronoknya alisha dengan mainan baru! comel pulak tu... teringat zaman budak2 main barbie.. anak buah deno pun ada dapat mainan dari nenek dia sebelah papa dia dari mekah.. dapat unta yang berjalan siap ada lagu... bahasa arab jugak :)
iizza iizza June 18, 2012
comeynya mainan tu..cam barbie doll..
caliph shuriken caliph shuriken June 18, 2012
pandai kjar org rupanya patung ni, hukk...
Izan Ishak Izan Ishak June 18, 2012
comel sbb patung perempuan yg naik beskal tu. kalau biasa yg k.izan nmpak patung lelaki...
Gen2Merah Gen2Merah June 18, 2012
macam patung Barbie plak... hehe.. nasib baik alisha tak duduk atas basikal tu.. ehehe
nanakimie nanakimie June 18, 2012
alahai,comelnya....mesti lepasni alisha xle berenggang dgn besikal ni..silap2 tido pun dgn besikal...hee


p/s:dgn alisha pun nana terpengaruh tau..heee...ritu sis belikan biskut creamo utk alisha terus nana rasa teringin:)
nn lylyn nn lylyn June 18, 2012
siap pkai baju sama warna lagi =)
LYAfrina LYAfrina June 18, 2012
kiutnyer menan alisha...
sedondon kaler dgn bju alisha
aimi aimi June 18, 2012
dulu adek sdare aimi ade dpt gak patong gni tp patung 2 dy gerak2 bdn je...ala2 cm menari g2 lagu dlm bhse arab gak =)
Qasey Honey Qasey Honey June 18, 2012
wah bestnye...ade lbih x...comeii lak pemainan tu..aunty pon suka..haha
QueeN TerataI QueeN TerataI June 18, 2012
comelnya alisha berlari tu. hihihi cantik sgt mainan baru ni.

nnt sya try buat tutorial utk awk yer psl mobile setting tu.
jemarisuri jemarisuri June 18, 2012
kejarrrrrrrrrr alisha...^^

**mmg cute la basikal tu..hihi
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ June 18, 2012
cantik mainannya..pink lagik...sesuai sgt ngan Alisha.Rezeki Alisha mmg sentiasa adakan....Alhamdulilah.
eita eita June 18, 2012
comelnye patung tu...
naturalzine naturalzine June 18, 2012
wuiiih,, senangnya boleh dapat mainan baru :D
shida'R shida'R June 19, 2012
budak2 mmg suke mcm tu hehee...pkembangan awalan kanakk-kanak sis :)
delarocha delarocha June 19, 2012
klu dari Mekah, patutnya patung tu pakai tudung baru sesuai..hehe
syafiqakarim syafiqakarim June 19, 2012
amboi.kemain seronok la..haha
::CIK LYNN:: ::CIK LYNN:: June 19, 2012
baju patung tu lebih kurang sedondon dengan alisha...hehe...nasib baik la dia xtakot dengan benda2 bergerak ni..:)
Marya Yusof Marya Yusof June 19, 2012
IB,

Akak masa kecik2 dulu takut dgn patung mcm barbie ni tau! Lg2 yg boleh gerak2...huhuuuu...

Sbnrnya takut smp skrg! Nampaknye anak akak nnt klau gegirl tak dptlah anak patung mcm ni....hik3 ;))
Tina Othman Tina Othman June 19, 2012
bestnya

aduhai kelakar pulak dia tak nak lari ye, jenuhlah kaki kena langgar
Nida Nida June 19, 2012
aduhhh.. tergelak Kak Nida tengok gelagat si Alisha ni.. hehe.

Untunglah anak-anak zaman sekarang.. kita dulu nak dapat mainan macam ni pun payah...
lynn kamarul lynn kamarul June 19, 2012
sweet sangat .. hehe untung ada anak perempuan ni. dapat gak mainan macam ni kan =) . alisha pun sy tgk fast leaner
msredcheesecake msredcheesecake June 19, 2012
Best nya... Kalau sy dapat pun best tu...huhu..alisha mesti bekenan kat doll tu...
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 19, 2012
Oo..ni mainan yg ade lagu arab?nmpak cantik, siap kayuh basikal lg..(kira kaki dolls tu kayuh2 ye?best la pulak..huhu)
Anak buah ade toys (tp patung buai2) pun ade lagu arab, sepatah pun tak paham..hhihi..
anitadiana anitadiana June 19, 2012
tak pernah tengok lagi basikal comel mcm tu mesti alisha sayang...
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 19, 2012
sama la dengan baju alisha pink putih :)
teratak hati teratak hati June 19, 2012
Bestnya alisha dpt mainan baru..
Azi Azi June 19, 2012
seronokla alisha dpt mainan baru yea...
Si Matatajam Si Matatajam June 19, 2012
Ha ha comelnya Alisha kena ligan ngan mainan tu...
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 19, 2012
hahaa.. rugged jugak patung dari mekah tu ye. patut nya kena pakai purdah :)
Ummi Iman Ummi Iman June 19, 2012
:) bolehlah alisha belajar cara mengayuh
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 19, 2012
cumilnya benda2..boleh gerak sendiri ek?seronok alisha main
Masya Masya June 20, 2012
pertama kali tengokkk wahh terujanya....
9n0L4 9n0L4 June 20, 2012
hihi. jgn nnt mengigau kene kejor sudohlahhh. ;)