Akhirnya dah dapat jawapan pasal CTR BONUS..

Jika u all masih ingat, sebelum ni saya ada tanya u all pasal CTR BONUS kan.. tapi majoriti dari u all tak faham & tak tahu & tak pernah jadi macam saya.. hihii.. Takpa, sekarang saya dah ada jawapan sebab Nuffnang dah bagi jawapannya.. (",)

So saya sajalah nak explain pasal tu dekat sini, sebab sebelum ni, ada jugak 2 3 orang blogger yang bagitahu, mereka pun jadi macam saya jugak.. bolehlah mereka tahu puncanya lepas ni.. & entry ni jugak maybe boleh jadi rujukan untuk u all, mana tahu kot satu hari nanti CTR  BONUS untuk BE @ BUFFERED EARNING u all pun jadi macam ni.. (",)


Emel dari Nuffnang ni bagitahu, CTR BONUS yang mencapat 0.20% baru bonus tu akan diberi.. kalau tak, takkan diberi walaupun CTR BONUS tu hanya kurang 0.01% untuk genap 0.20%... U all mesti tak paham kan.. hihiii.. tengok contoh bawah ni lagi senang.. (",)


 Earning Blog IntaNBerliaN GA & Contest, semuanya sen2.. tapi tetap jugak dinamakan rezeki... hihi

U all nampak tak yang saya highlight dalam kotak merah tu, CTR dia, 0.19% kan.. tapi dekat CTR BONUS dia kosong kan... kiranya jumlah earning untuk BE tersebut hanyalah RM32.01.. TAPI untuk yang saya highlight dalam kotak hijau tu.. CTR dia, 0.41% kan.. dengan kata lain, ianya melebihi 0.20% kan.. thats y ruangan CTR BONUS dia ada RM +2.04.. so, total untuk earning tersebut adalah RM2.04 + RM 8.15.. (",).. 

Pendek kata, % CTR kita kena melebihi 0.20%.. baru dapat duit tambahan @ bonus... kikikii.. Dengan kata lain jugak, u all ringan2kanlah jari u all untuk klik iklan Nuffnang saya supaya dapat mencapai target 0.20%.. muahahahaaaa.. (^_^)

Saya tahu, u all yang tak mengalaminya takkan paham kan... tapi takpa, ianya maybe boleh jadi rujukan untuk sesiapa yang kurang paham macam saya sebelum ni.. (",)

P/s : 3 BE dah jadi ME.. 3 BE still running.. 1 di blog utama & 2 di blog GA (",)

{ 34 comments.. read them below or add one }

mama lynn mama lynn June 12, 2012
thanks intan utk info ni. jarang check da brp hinggit mama lynn kumpul.
sal ya sal ya June 12, 2012
adeh... faham ke tak ni? hehehe...
Ardini Humaira Ardini Humaira June 12, 2012
wahhh bestnye ado BE.. dni since last year tak ada BE.. bila tanya nuff, diorang jawab sebab pada masa lepas dni dah dapat banyak.. blablabla jawapan dia... kekadang dapat jawapan sama je macam copy paste. dah jemu dengan nuff. hehe... dah tak mengharap. congrats nuway! :)
adyna AB adyna AB June 12, 2012
skrg baru faham..tq pada info yg diberi ;)
Unknown Unknown June 12, 2012
Wahhh berbonus2 ye dia..insyallh rezeki tak kemana...
syawalsimpsons syawalsimpsons June 12, 2012
sue jarang check..main tgk je..kalo ada yang meningkat...ok la...kalo tak , tak pandang pon..mmmm
Izwa Kamaruddin Izwa Kamaruddin June 12, 2012
okey baru paham BE...tapi ME tu ape pulakkk?
Mommy_ima Mommy_ima June 12, 2012
Ooo..baru tau. walaupun tak penah dapat BE, sy sibuk nak ambil tau jugak..hihi..
Ok, dah ringan tangan sy, terklik lagi.. :)
fieda fieda June 12, 2012
oooo..barulah paham.tp sayang ye kalau ilang byk..
zachflazz zachflazz June 12, 2012
ohh demikian ya?

sukseslah untuk awak selalu. berbanjir bonus, jaya selalu.
duniaanita74.blogspot.com duniaanita74.blogspot.com June 12, 2012
baru tahu ina...patut lah sikit...kak itanya...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 12, 2012
oo.padanlah eca pun xdpt..so,means CTR BONUS masa BE dah jadi ME baru dia kira la kan?
mimie.. mimie.. June 12, 2012
byknyee be intan berlian ni..jeles tawww... ^_~
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 12, 2012
paham2. tapi saya still tak dapat BE. tak paham betol. hehe
Myra Jay Myra Jay June 12, 2012
Ye faham, sbb Myra pun selalu dapat camtu gak..
Tp tak selalu jugak..hahaheeee :)
nur anis nur anis June 12, 2012
ok..saya dah faham..tapi bila turn saya ni..hehe
SumeSakan SumeSakan June 12, 2012
Yeaaaa faham..tp x join nufnang...huhuhuhuhu
Unknown Unknown June 12, 2012
As salam BE,

Wow! Bestnye tgk BE dia... nnt bolehlah belanja KFC...ahaks! hehee :))

Rezeki tu kan :) Alhamdullillah...

* Insya'ALLAH nnt akak share resepi Cheese baked Pasta tu k :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief June 12, 2012
ooo baru tau,,boleh juga jadi rujukan n panduan utk wani..tq sharing kak ina :))
syiela syiela June 12, 2012
thanks.. da paham.. hehehe yg 0.19 tu sangat sayangkan
ayut ayut June 12, 2012
ooo...mcm tu ea..walaupun tak pernah dapat.kumpul info je dlu la jawab ye :) sharing is caring..mekaseh kak.
Reena Sidek Reena Sidek June 12, 2012
ok... faham sikit... hehehe
emarieys emarieys June 12, 2012
dah jarang sangat mengechecknya..tak pernah cecah puluh pon
aziazib aziazib June 12, 2012
pernah sekali dpt bonus ctr ni last year... barula fhm nak dapatkannya camna...huhuhu
Unknown Unknown June 12, 2012
Banyaknya BE :) hee
Baru faham sikit pasal CTR bonus ni :D
9n0L4 9n0L4 June 12, 2012
ntah bile lah nak dapat ni. huhu.
shahdiana shahdiana June 12, 2012
itula pasal..BE memang ada tapi ctr tak mencapai tahapnya..tula pasal takde rezeki sangat...hahahah...sama-samalah kita klik-klik kay...
Unknown Unknown June 12, 2012
huhuh payah akk nak paham ..
jadilahh baca utk pengetahuan ekke ;)
ok juga ada 3 BE ... akk ada satu je BE running .. huhuh ( syukurr jugeee ;))
Neon Neon June 12, 2012
akak, sy nk tya, mcm mana dpt kempen, nuffnang bagi or kita kena setting, sy tak pandai guna nuffnang sampai sekarang, huhu
Neon Neon June 13, 2012
owh, terima kasih ye, atas penerangan :)
Shida Radzuan Shida Radzuan June 13, 2012
shida baru phm sis..padan la kdg2 ade ctr bonus kejap2 esok lusa xde plak huhu..tu yg pelik jer rsa..thanks untuk info berguna nih ^_^
eija_sweetmama eija_sweetmama June 16, 2012
Ohh mcm tu rupanye, baru faham..hehe, tq berkongsi info :)