Dugaan yang tak henti2 untuk Alisha...

Kalau u all perasan, dekat tengah2 bibir alisha ada warna hitam... tu adalah darah yang dah kering...


Saya tak tahu nak cakap apa dah... sejak2 alisha demam ni.. minum susu pun tak nak..!! Semalam, memang tak minum susu langsung.. saya buat punya banyak.. sikit pun tak minum.. Alahaiiii.. saya ni kesian tengok dia.. bibir dia dah merekah2 akibat kering... yang tak boleh tahan tu, siap BERDARAH.... Adoii laa....

Hari ni dah 4 hari dia demam... siang macam ok.. aktif sikit.. malam dia start tak larat.. tapi malam semalam cergas sikit dari kelmarin... hari ni still lagi panas.. Semalam, siang eloklah dia makan nasi bubur + sup yang saya buat tu... tapi malam, dia tak nak makan sebab badan dah lemah.. tu yang tengah2 malam, bangun makan tu... alahaiiiiiii

Bila dia tak minum susu... buat saya susah hati tau.. air pun kurang.. adoiiii... tak tahu nak cakap apa ni... Harap2 alisha cepatlah sembuh...

{ 58 comments.. read them below or add one }

NoEn NoEn June 28, 2012
alahai..kesian alisha, demam yer..if dia tak mau menyusu tak pe..try bg jus buah...kot2 dia mau..yg penting jgn sampai dia dehydrated.

moga alisha cepat sembuh ;)
Masz Sidek Masz Sidek June 28, 2012
semoga alisha cepat sembuh...
izan mama mia izan mama mia June 28, 2012
ina,...baik bw g hospital...tambah air ke..tanya pendapat doktor lak..cian dia tak makan...yer ina...sedih baca tau....mia dh ok, boleh main basikal dah..harap alisha cepat sembuh yer...jgn dibiar,..takut melarat..
Nora Karim Nora Karim June 28, 2012
kesiannya Alisha... saya pun kalau anak2 jatuh sakit mmg rasa sedih sangat...

kena sentiasa basahkan bibir alisha dengan air suam... kesian dia...
farrah hayati farrah hayati June 28, 2012
akak kuat ye...semoga alisha cepat sembuh n kembali aktif macam dulu....
Marina Marina June 28, 2012
semoga alisha cepat sembuh...
Izan Ishak Izan Ishak June 28, 2012
ina... sedihnya tgk alisha ni. sampai pecah2 bibir comelnya tu ye.

auntie doakan alisha cepat2 sembuh ye. kena bagi dia minum air masak banyak2 lah... biar panasnya berkurang sikit.
Lizan Lizan June 28, 2012
alisha cepat sembuh yang sayang,,, emak dah risau sangat dah tu....
UniMeOw UniMeOw June 28, 2012
cian alisha...
cpt sembuh yer cyg...
mia izzati mia izzati June 28, 2012
yelahh kita sebagai mak risau kan anak taknak makan xnak minum..dah pi hospital ke kak?anak saya demam pun minum makan taknak sangat..
*azni* *azni* June 28, 2012
anak sy pun tgh demam skg ni..susu taknak minum..nasi taknak makan..pastu terketar2 jalan..ubat dah la susah nak makan..abis cara dah pujuk utk mkn ubat tp tak jln gak..:(
terasa sangat susah hati bila anak sakit...
9n0L4 9n0L4 June 28, 2012
siannyeeeee. mungkin demam berhenti bf kot. kejap je tu.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 28, 2012
Ajar alisha minum airmasak ina...kesian dia...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 28, 2012
Huhuhu..sian alisha..
alisha..rajin2 minum susu tau..sian jgk kat ibu risaukan alisha..
semoga cepat sembuh ye gugurl :)
Nida Mohd Nida Mohd June 28, 2012
Sian Alisha, mungkin tekak dia perit sebab tu takmo minum susu..get well soon syg..
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 28, 2012
risaunya.. Panas bdn sampai kering n merekah bibir die.. Alisha, cepat la sembuh ye..ksian Alisha n ibunya juga..

Moga Alisha cepat baik ye..aminn..
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ June 28, 2012
intan kasi air masak banyak tak? kasi minum air zam-zam skali...

kasi minum air fresh oren...
ariana ariana June 28, 2012
memang kesian kalau ank kecil demam...kalau boleh rasa nk tukar ganti ngan diri kita..

Cuba lumur kan dahi dia ngan air asam jawa...pas tu ajak dia minum air guna straw..mungkin dpt membantu sikit..
Moga Alisya cpt sembuh..
zachflazz zachflazz June 28, 2012
sudah ke dokter kah?
jangan lupa untuk cek darah, agar tahu penyakitnya apa.
cepat sembuh alisha...
Wanieys Wanieys June 28, 2012
Ya Allah kesiannya alisha....sedih wani tgk klu budak2 xsihat ni....risau juga kak ina klu anak xckp ar dlm badan....kak ina kena check selalu suhu badan alisha yer...alisha cepatlah sembun nak tgk alisha aktif mcm selalu...

p/s:-semoga kak ina dan suami sabar bebanyak yer...alisha kan kuat xlama lagi akan sembuh...insyaallah
Tihara Tihara June 28, 2012
kesian alisha..bibir akk pun tgh kering n darah2..sbb panas kan...byk2 mnum air atau makanan yg lebih byk air..eh pandai2 je kan, papehal take care yea :)
Yana Libra Yana Libra June 28, 2012
kesiannya alisha..mogha cepat sembuh ye!
Ummu Muhammad Ummu Muhammad June 28, 2012
intan bagi air masak jgn miss tau..mudah2an panas dalam die cepat eluar.kalau panas, tryla mandikan ais..
Mrs Lurve Mrs Lurve June 28, 2012
kalo mcm nie, org pesan letak majerin sikit dkt bibir tue kasi lembab kan
SeputihSalju SeputihSalju June 28, 2012
kalu ltk dlm cawan alisha tak minum jugak ker??air masak alisha minum tak??
syawalsimpsons syawalsimpsons June 28, 2012
mmmm...sue sejak2 syawal admit hospital akibat demam+asma tu..mm berjaga2..panas je terus kasi ubat, batuk je sikit ubat terus, selesema pon sama...kalo demam dah cecah 39 ke atas....tanpa PK panjang zass ubat montot yg mmg spare kat umah..mmmm...sebab tak mo tgk dier demam2 N panas2 lagi..takut..asik teringat je keadaan dier kat hospital tu..
shida'R shida'R June 28, 2012
demam budak2 mmg mcm tu kn kak..asal mlm jerhh panas dtg huhu..hope alisha sembuh nnt..
fieda fieda June 28, 2012
sian alisha..camtu la ina anak2 nk memebesar ni..kena byk sabar la..kak fieda dh lalui semua ni..
msredcheesecake msredcheesecake June 28, 2012
sedih tengok anak2 demam... kalau anak sy demam sy biarkan dia tak berbaju dlm umah dan selalu mandikan dia biar suhu cepat turun. saya make sure dia minum air kosong banyak2, kadang2 saya kena paksa diaorg minum... doc ada cadangkan bagi 100 plus untuk tenaga, tapi yg ini sy tak buat...
iizza iizza June 28, 2012
dah bawa gi klinik ker..bahaya kalau anak deman lama-lama ni..cuba lebihkan minum air masak pn ok..
ERYZA ERYZA June 28, 2012
Mungkin mulut dia ade pecah2 sebab panas kot, tu yg x leh minum susu. Biasa anak sy demam seminggu x selera minum susu, sehari sebotol pun payah
QueeN TerataI QueeN TerataI June 28, 2012
biasalah anak2 nk membesar.. dugaan juga kpd ibu untuk membesarkan anak.. bkn mudah kan nk besarkan anak2 nie.. betapa besarnya pengorbanan seorg ibu kan
ieda ieda June 28, 2012
harap2 alisha cepat2 sembuh
kalau x baik juga bawa jumpa dr sekali lagi dik
risau sbb mgkin ubat demam x sesuai, bila dia siang ok , mlm lak panas ..
bahaya juga ..
jgn biar lama tau ina ..
Joanna Yunus Joanna Yunus June 28, 2012
Kesian Alisya.... dah bawa klinik ke intan... mungkin tekak dia sakit kot
Nana Nana June 28, 2012
semoga alisha cepat sembuh...
bykkan bagi air zam2..insyaAllah
rAIHan rAIHan June 28, 2012
semoga dia cepat sembuh ya..=)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 28, 2012
alisha kuat, alisha cepat sembuh ye :)
Haryati::Faizal Haryati::Faizal June 28, 2012
pi klinik tak? dulu masa anak2 demam sy pi klinik pakar kanak2 kat sg petani tu...doktor tu kate bg budak2 kalau dia demam lebih dari 2 ari kene bawak pi klinik check sbb takut kene jangkitan kuman...sbb kita pun tak tau, ingat takde apa... tp sebaliknya pulak...
Falsya Falsya June 28, 2012
shian nye alisha..kalau xelok lagi bwk gie klinik..anak sakit mmg ssh hati kan..sabar kayh ina..
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ June 28, 2012
alolo...sian Alisha...demam pula dia ye...cepat sembuh ye cyng. :)
Myra Jay Myra Jay June 28, 2012
Moga Alisha cepat sembuh, memang kalau anak tak sihat kita jadi susah hati kan.
PinkUmmi PinkUmmi June 28, 2012
kesiannya alisha......dugaan anak2 nak membesar nih...
mama irfan mama irfan June 28, 2012
aduh...siannya...moga alisya cepatlah sembuh..amin
C'Jai C'Jai June 28, 2012
siannye..bibir kering...kita orang dewasa pun perit bila jadi mcm ni...beri banyak minum air... mudah2an alisha cepat sembuh..
Si Matatajam Si Matatajam June 28, 2012
Sian Alisha. Awat tak Mau minum susu syg. Nnt dehydrate plak.. Sbg ibu mmg kita tak thn tgk anak sakit kan.
mama aryan mama aryan June 28, 2012
kesiannya..moga alisha cepat sembuh
ShimaSalleh ShimaSalleh June 28, 2012
ooh Alisha kenapa macam ni..
Air masak dia tak minat ke Intan?
Jus buah2an ke?
nanakimie nanakimie June 28, 2012
nampak merah2 muka alisha.....sian die..huhu....
Zie Zie June 28, 2012
ala ye kereta siang alisya .. mudahan cepat sembuh....anak demam memang kita yg susah hati.. semoga pulih seperti biasa
azizah :) azizah :) June 28, 2012
susah hati kalau anak tak sihat ni..tak minum pon akak lap bibir dia tu.. jangan bagi kering yer..
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 28, 2012
sampai berdarah bibir ni...sian tul. ina letakkan madu kat bibir, bg lembab n bg air masak kat alisha ye...cuba la sikit2 ..
Azi Azi June 28, 2012
dh bagi makan ubat ker? demam sebab bercerai susu ker ni./..
eita eita June 28, 2012
sian alisha..
harap2 cepat sembuh ye..
Cik Nur Cik Nur June 29, 2012
siannya alisha..!
akak nanti cuba pakaikan alisha pelembab bibir..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 29, 2012
sian nya dier..nnt minum air banyak tau..try bg air dlm bekas yang menarik perhatian dia..yang bleh bwk ke bilik tido..harap lekas sembuh..nie merahpun dmm sofiapun dmm.berjemaah sekali
anisalya anisalya June 30, 2012
mmg kena bagi air jugak. akak biasa bagi 100 plus yang dah dibuang gasnya. alhamdulillah... elok utk budak2.