Nak ajar anak, tapi saya sendiri pun tak tahu...


Setiap kali alisha tengok buku dia, & terjumpa gambar FERET ni, alisha akan sebut "CAT"... Saya bagitahulah alisha, "ini bukan CAT tapi FERRET"... yang menjadi masalah saya adalah, saya sendiri tak tahu APA ITU FERET??.. Nak explain dekat Alisha pun saya tak tahu... Dah la sekali pandang FERET ni, Memang nampak macam CAT... So, macamanalah anak dara saya tu tak kata CAT... hihii

P/s : BE ke 9 UNTUK TAHUN 2012 (GREAT EASTERN LIVE GREAT) telah singgah di blog IntaNBerliaN GA & Contest



{ 36 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 07, 2012
eh2..yui pon xkenal la kak.
Wanieys Wanieys June 07, 2012
ferret ni mcm memerang kak ina....tp bukan memerang seakan-akan jer hihihi
ayut ayut June 07, 2012
akak...klu alisha taye ayut bnda ni pon ayut tak tahu apakah ferret..adehhh T_T
ieda ieda June 07, 2012
ap kebenda FERET tuu dik ?? huhu

wah2 BE baru .. tahniah .. nie yg nak gi cek nie ekeke ;)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 07, 2012
nak tunjuk yg real kat mesia pun xde feret ni kan.. cat pun cat la..agaknya kita kecik2 kalau tgk pic ni pun kata cat..huu.. :P
nur anis nur anis June 07, 2012
saya pun tak tau ferret tu apa kak..kena google kot kak..tak pun cari video ke..boleh tunjuk kat alisha..:)
syawalsimpsons syawalsimpsons June 07, 2012
sue pon tak paham..kikikiki
Gen2Merah Gen2Merah June 07, 2012
hahahaha.. saya pun baru tahu nama haiwan ini feret.. ekekeke...

ye kak, untuk mendidik kanak2 macam umur alisha rasanya lebih baik dedahkan dengan nama-nama yang asas dulu.. macam kucing, burung dll...

kalau dah nama haiwan tu yang kita sendiri pun jarang2 @ tak pernah dengar, kanak2 lagi lah akan jadi bingung.. hehehe..

mat pagi mama alisha
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 07, 2012
feret ni bukan keluarga memerang ke kak? err, kena balik sekolah bukak kamus ler..huhu
anitadiana anitadiana June 07, 2012
kak ita rasa memerang juga..makan ikan....tapa lah..nak cite budak besa alisha agak susah lah kan..
Dylla Abas Dylla Abas June 07, 2012
kann...nmpk macam memerang je...keturunan dia agaknya :)

apapun Alisha tu cepat belajar, pasti dia akan kenal dgn Ferret ni nnt..hee
9n0L4 9n0L4 June 07, 2012
BE lagiiii. huhu. kuat benor pengaruh die pade BE. :)
eita eita June 07, 2012
feret ni rasanya memaerang...
takpe lah spesis kucing jugak tu..
jenis makan ikan..
sueshe sueshe June 07, 2012
nmpk cam memerang...mmg memerang la kot..hahaha...da konfius pulak kat sini..
Sally Yatiey Sally Yatiey June 07, 2012
Tak pernah dengar lagi binatang bernama "Feret" ni. hee :D
tunz tunz June 07, 2012
ina, itu sbb kalau kita nak belikan anak2 sekecil alisha,better semak betul2 takot ada yang mengelirukan dia dan kita jugak..tahniah sbb ina mmg peka dgn pembljrn alisha..good job mummy!!
fieda fieda June 07, 2012
kalau budak2 tgk mmg dia kata cat..kita pun tak tau mende ni..
Masz Sidek Masz Sidek June 07, 2012
hehehe... selalu tengok dlm tv.. tp tak tahu apa nama binatang ni...
Mrs Lurve Mrs Lurve June 07, 2012
expert alisha belajar, aunty baru tau binatang tu nama ferret hahahaha
Falsya Falsya June 07, 2012
hehehe...anak buah falsya dog pun die kate cat..ferret?..ape tuh?..;D
syiela syiela June 07, 2012
expert sungguh alisha... untie pun baru tau ni..
agak2nya keturunan memerang kot.. hahahha auntie pun tak tau nak explain dear!
Ummi Iman Ummi Iman June 07, 2012
Feret? Saya pun tak tahu. Tahniah! saya dah takde BE. Rezeki anak tu ;)
lizz lizz June 07, 2012
tak pernah dengar binatang nama feret ni...pelik bunyinyekan tapi comel rupanyer..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 07, 2012
rasanya memerang kot hihihihi
azizah :) azizah :) June 07, 2012
eh... jijah pon xtahu ape binatang ni...hehe
anisalya anisalya June 07, 2012
spesis memerang jugak ni. tapi cakap je la ibu pun tak tahu nak oiii. hahaha...
UniMeOw UniMeOw June 07, 2012
eheh,,,uni pon xtaw...
shida'R shida'R June 08, 2012
sis bawa dia g zoo jer leh jumpa feret nih hehee..tp lpas sis pntang la skg xleh masuk zoo ^_^
shida'R shida'R June 08, 2012
sis bawa dia g zoo jer leh jumpa feret nih hehee..tp lpas sis pntang la skg xleh masuk zoo ^_^
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY June 08, 2012
k.eija pun x tau ferret ni ape..hehhe
Azi Azi June 08, 2012
haaa kengkadang sofea pun benda yang seakan2 sama ngan cat pun dia sebut cat.. ferret tu xtaulah pulak azi.. huhuhu
Puan Kutu Puan Kutu June 09, 2012
igtkan ferret tu nama cat tu.haha fail!
Myra Jay Myra Jay June 12, 2012
Memang nampak macam CAT la Ina..
aduhhh tak tau jugak.. ;)