Perkara yang buat alisha TAK SUKA setiap kali saya blogwalking...

Iskk suke sangat mengadap komputer dekat2..

Seperti yang saya pernah bagitahu u all sebelum ni, saya kan normally akan syer komputer dengan alisha.. Saya guna sebelah, alisha guna sebelah.. Alisha macam biasalah akan tengak segala macam video dia.. manakala saya pulak akan mengadap blog.. (",)
 
Yang menjadi masalah & nak buat alisha "pot pet pot pet" tu, ada antara blog yang saya blogwalking "PASANG LAGU".. so, ia dah ganggu alisha tengok video dialah kan... hihi.. Lepas tu, bila dia dah dengar gangguan dari lagu tu, terus alisha akan tekan MUTE dekat keyboard sambil cakap "haaaaaaaaaaa + pot pet pot pet" tangan tunjuk dekat blog... muahhahahhah
 
Saya pahamlah maksud alisha tu, dia suruh saya tutuplah kan.. hehheeh... Tapi takkan saya nak tutup blog.. saya pergi lah dekat blog owner tu untuk tekan PAUSE.. tapi yang buat lagi parah + memang saya kene komen cepat2 lepas tu terus out adalah apabila... blog yang ada lagu tu, tak boleh buat apa2 langsung.. nak slow pun tak boleh nak pause pun tak boleh... alahaiiiii...
 
Anak saya yang tak kenal blog pun boleh pot pet pot pet dekat saya pasal ni... hihii.. Tapi kan sayang2 saya semua... saya pun kadang2 terkejut jugak bukak mana2 blog yang ada lagu ni... bukak2 je terus bunyi lagu... Sebenarnya kan sayang2... kerana lagu ni, bukan alisha je yang pot pet pot pet dekat saya tapi my dear pun pot pet pot pet jugak dekat saya... muahahhahhaha... Nasib badan sayalah bila blogwalking.... (",)

P/s : Nanti saya update bloglist yer.. semalam tak sempat.. Alisha demam + muntah

{ 49 comments.. read them below or add one }

UmmiAbi UmmiAbi June 27, 2012
Dmm lah plak..xbestnyer..Alisha cyg cpt sht ye..:)
Hehe..dlu ummi de buh lagu, tp lagu doa murah rezki, kiranya sape msuk blog akan bca doa murah rezki..dpt gak pahala kan?tp mcm lmbat lak letak widget camtu...Then, tgk tips kt blog Mr. Ben, rupanya bleh wat loading lambat.So, ummi delete blik...Ummi pn bru lg dlm dunia blog,harap mana yg xelok & ada tips,dikongsikan bersama ye..TQ..
aizamia3 aizamia3 June 27, 2012
kalau tengah malam bukak blog yang ada lagu mau terkejut dibuatnya, nak pulak kalau speaker dalam keadaan loud speaker.. mau tercampak lappy.. sebab tu tiap kali on mesti check sound system supaya tak terkejut.. hikhikhik..

psst: ai tak boleh share lappy, kalau share ai pulak takleh fokus kat blog..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 27, 2012
Cr pun tak suka kalau blog tue ada lagu hehehe...
izan mama mia izan mama mia June 27, 2012
hai alisya........tgk upin ipin yer...saya kalau bw terus ttp volume,...sunyi sepilah sbb mia marah kalau tetiba keluar lagu..sbb di suka tgk tv...dia tak akan kacau saya selalunya, tapi bila dia dah boring tgk saya dok hadap pc jer,...dia akan suruh ttp...kenalah ttp segera nnt tak pasal2 dia bt ragam...hehehe...
Zie Zie June 27, 2012
eh syer yer,, tak berat ker. Hukhuk emm ank2 kak kalau tgk dekat kena marahlah dgn abah dia,
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 27, 2012
nak psg lagu leh tp make sure ada button tu..
anitadiana anitadiana June 27, 2012
mesti lah alisha marah ina..menganggu dia nak fokus tu...bila dengar blog yg ada lagu-lagu ne...
eintan nurfuzie eintan nurfuzie June 27, 2012
huhuhu... kadang2 agak terganggu gak bila blog ada lagu2..pastu ada yg xtau mana nk tekan paus..heheh.. tp jngn bagi alisha dekat2 dengan monitar.. x bek tuk mata...
eB eB June 27, 2012
usah kater dier yer? kiter pn kdg2 terkejut. hik3
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ June 27, 2012
nieza pon tak suke bile ber'blogwalking' tibe-tibe dengar lagu kat blog tu... kalau best ok la..kadang-kadang ade yang macam tak sesuai ngan telinga kan..terus rasa nak cabut pegi page lain...huhu
ummiarissa ummiarissa June 27, 2012
wah kecik2 pandai pot pet pot pet..he he he...saya kadang 2 suka ada lagu kat blog orang ni,kadang 2 tak suka...tapi jangan ada lagu kat blog saya sudah..feeling sangat gitu..
shida'R shida'R June 27, 2012
hehehee..naseb shida siap2 slow kan kdg2 ttbe kuar lagu shida pn tkejut heheee...sian alisha demam yer,cepat sembuh syg :)
zachflazz zachflazz June 27, 2012
demamkah?
udah baikan sekarang alisha kan?
aamiin, sihat selalu alisha..
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa June 27, 2012
kena cepat2 tekan butang mute atau pause laa klu camtu hehehe
Joanna Yunus Joanna Yunus June 27, 2012
sama dengan akak juga, sumaiyyah selalu complain sebab kekadang akak BW guna tablet akak sambil masuk bilik sumaiyyah dan tidurkan dia.... bila buka ada lagu terus dia buka mata cakap... macam mana adik nak tidur..masalahnya dah lama ni....hehehehe
pena rozie pena rozie June 27, 2012
boleh pulak main kongsi2 ek....
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 27, 2012
bagus alisha nak share lappy ngan ibu..anak2 cma mesti nak pulun sorang2..huhuh..


err...cma mula2 masuk blog pun tepek lagu..lama2 dah x syok..mengganggu pun hado :p

sian alisha..semoga cepat sembuh ye..
lynn kamarul lynn kamarul June 27, 2012
dulu blog sy pasang lagu, tp sejak 2 menjak ni sy da remove cos aada kawan2 blogger yg tak selesa. urmm plus bila xde lagu tu blog pun jadi ringan . alisha ni pandai betul dia kan hehee
Tihara Tihara June 27, 2012
kalo boleh tak yah letak lagu la yer kawan2..sbb kalo org nk dengo lagu dia leh cari seniri lagu tu...dedolu akk giler gak meletak lagu2 ni..huhi :)
UniMeOw UniMeOw June 27, 2012
tgk,,alisha pon sependapat ngn kak uni dia ni..

ni pon baru lepas terkena ngn blog cmtu..komen2 pe yg patut,,terus tutup...grrrrr
ERYZA ERYZA June 27, 2012
nasib kita serupa la....
Wanieys Wanieys June 27, 2012
sian alisha tak sihat..semoga cpt sembuh yer...kehkehkeh lawak la alisha potpetpotpet kat kak ina...terganggu la tu fokus dia nk tgk movie hikhik
syawalsimpsons syawalsimpsons June 27, 2012
kikikiki...so sweet..alisha pon pandai erk...mmg kengkadang susah jugak kalo ada blog yang tetibe ada lagu..
Kakzakie Kakzakie June 27, 2012
Kalau lagu yg slow still ok lagi dik. Kena yg rock mesti terperanjat agaknya Alisha..
cik mun cik mun June 27, 2012
hahaha..mute kan je lappy punye volume..
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: June 27, 2012
hehehehe.....berebut ye!!
syiela syiela June 27, 2012
Pandai ye dia nak mutekan sendiri.. nanti bolah cakap ha kita dengar apa dia nak bebelkan ^_^

moga alisha cepat sembuh ye sayang
nur anis nur anis June 27, 2012
saya ni pun kadang-kadang terkejut juga bila blog ada lagu ni..sebab dekat office kan..kadang-kadang lupa tutup speaker,..hehe
Yumida Yumida June 27, 2012
sy pn kurang ske bila org letak lagu lam blog..ganggu konsentrasi...mmg blh mute..tp sesetgh blog dia setting automatik akan hasilkan bunyi even sblm tu kita dh 0% speakernya..
alisha pn x ske..papa pn..sy pn x ske..kikiki
beznya anak branak dpt share 1 pc...
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 27, 2012
hahaa..Alisha protes tu kak.
kena beli 1 lagi ler untuk Alisha pulak...
anisalya anisalya June 27, 2012
akak tak pernah on volume kalau bw. mmg sentiasa mute je. kecuali kalau nak tgk video br unmute kan ia. mmg jarang sgt l computer ni volumenya on. kalau kena part lagu dah jadik bercampur aduk. pening kepla nak carik blog mana pasang lagu. hahaha...
QueeN TerataI QueeN TerataI June 27, 2012
moral of the story x pyh la psg lagu kan,, kan.. hehehe... selalunya bila BW mmg sya akan tutup sound terus.. hehehe
Cik Rongoks Cik Rongoks June 27, 2012
ika kalau lagu yg slow atau muzik saje ke ok la. :)

hope alisha cepat sembuh ^^
msredcheesecake msredcheesecake June 27, 2012
alaa sweetnya wat keje sesama... heee
Myra Jay Myra Jay June 27, 2012
Myra kalau nak BW akan mute sound, so selamat la dari dengar lagu2 yang kadangkala kuat di telinga.. ;)
ShimaSalleh ShimaSalleh June 27, 2012
Hah abg aqil pong suka tgok dekat2 tp tgok tv la huhu,, Dia mmg tak kaco omak sibuk bw hihihi
azizah :) azizah :) June 27, 2012
bijak betul alisha ni..hehe
Si Matatajam Si Matatajam June 27, 2012
He he mesti comel kan bila Alisha dok pot pet pot pet tu. He he..
Azi Azi June 27, 2012
sy klu blogwalk mmg silentkan sbb klu bunyi lagu mengundang anak-anak nak pergi ke netbook. sbb sy pakai netbook, kecik xdptlah wat cam intan.

Intan upin ipin tu intan download dalam pc ker? boleh send ke azi x?hihihi
9n0L4 9n0L4 June 27, 2012
tak suke jugak lagu² sume ni. yang paling tak tahan lagu k pop. hehe.
Haryati::Faizal Haryati::Faizal June 27, 2012
ermm...camtu pulak ye...kalau laptop tu besar takpe gak... belilah ipad kat alisha haha...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 27, 2012
kalah mak nenek dia mengomel.hikhik..nurul tak geti pasang lagu..syok gak dengar lagu..tapi mls psg
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 27, 2012
haha..mintak maaf ye Alisha n ibu alisha.. saya la tu ade lagu! :p
Tp terpaksa letak radio era ni sbb sy duk opis sorang2 sunyi sepi..so bukak blog sendiri kdg2 dgr radio.yg website online radio dorang blocked kat sini, widget kat blog, x blocked.
Radio widget sy kat bwh skali tu, boleh off volume die..
Hmm..tp kalau mmg x suka juga, keranamu Alisha, aunty sanggup buang widget tu nnt k.. :)
-halamak! terpanjang komen..maap..~
iizza iizza June 27, 2012
selalunya bila tetiba jer kuar lagu memang sy pun akan terkejut..haha..tapi sekarang dh tahu awal-awal sy dh offkn speaker..:)
sueshe sueshe June 27, 2012
itu budak mmg byk potpetpotpet ye??? aisshhh..geram..
~emi~ ~emi~ June 27, 2012
wahhh..share lappy dlm masa yg sama la. bgusnya. best solution :: belikan dia laptop baru. wakaka :D

dulu sy pasang lagu kat blog.pastu kwn2 complaint ckp leceh bila pasang lagu. mengganggu kata dorang..terus remove lagu tu,
deno deno June 28, 2012
kdg2 blog yg ada lagu ni jadi tak best sbb bila nak bw byk2 jadi bercampur lagu.. hihi.,, akak, deno nak pesan kat alisha ni... "alisha, jangan tengok dekat2 sangat, nanti rosak mata.. kak deno sayang alisha" :)
Izan Ishak Izan Ishak June 28, 2012
k.izan pun kalau blog2 yg ada lagu ni cam bingit je. tapi kan yg kelakarnya... masa mula2 buat blog dulu ada juga letak lagu... cool lah kengkonon...