Akibat kekeringan susu.. Alisha terjaga mintak AIR..

Actually saya sepatutnya publish entry ni last week lagi.. tapi tu la, terlupa, duk terperap dalam draft.. Adehhh... Tapi tetap jugak nak publish sebagai tatapan saya di masa akan datang.. (",) Saya nak cerita pasal susu badan saya yang dah kering.. tinggal sisa2 je lagi... perkara ni buatkan saya rasa tak selesa ketika breastfeeding... siap saya sanggup kenakan alisha lagi.. adoii laa....

U all tahu tak, sejak2 susu saya dah tinggal sisa2 ni kan, alisha setiap kali terjaga dari tidur pagi2 buta.... mesti merengek bagitahu nak air... Ya Allah.. time ni saya rasa sangat2 sedih.. yela, anak kita dahaga.. kita pulak dah kekeringan susu... So, saya kejutkan my dear, suruh ambik air untuk alisha... lagi hebat, kadang2 tu alisha siap mintak makanan lagi... thats y rumah saya sentiasa ada roti, kot2 ada kes emergency camni lah... alisha lapar... (",) Lepas dah makan & minum, alisha sambung tidur semula...


Kalau alisha tak terjaga ketika tidur... bila dia bangun tidur pagi2, mesti dia akan mintak air & makanan...


Tengoklah tu.. rambut pun berserabai.. muahhahha... baru bangun tidurlah katakan.. hehheh... Saat ni saya rasa sayunya tengok alisha.. yela, lapar betoi anak saya.. susu saya pulak dah takda... Inilah antara masalah ibu mengandung.. susu kering.. bagi yang ada tu, alhamdulillah.. (",)

Tapi apa2 pun, sekarang ni, mulai semalam, alisha dah tak minum susu ibu dia lagi... dia nak suruh ibu dia simpan susu untuk bagi adik dia minum pulak... muahhahhah

{ 45 comments.. read them below or add one }

aquagugurl aquagugurl June 21, 2012
Salam Intan..sweetnye Alisha..x mau minum susu sbb nak bagi kat adik dia pulak.. :)
mama irfan mama irfan June 21, 2012
Ya Allah sedihnya....
shida'R shida'R June 21, 2012
ehheee..susu ibu kn lebih mgenyangkn..bila xmnum dia akn lapar mcm xmkn pape hehe..
izan mama mia izan mama mia June 21, 2012
samalah cam mia ..kami siap bawa raga bekal susu , air letak dalam bilik,,,nnt senang..sbb baru bgn tido takut terjatuh tangga nak g dapur...hahhaha..
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 21, 2012
sama dengan anak sedara saya jugak. kakak saya dah kurang susu, bila tengah malam n pagi anak sedara mesti mintak air.
Nida Mohd Nida Mohd June 21, 2012
xpe..mula-mula mmg mcm tu sbb sblm ni mlm2 dia dpt minum susu..lama-lama nanti dia akan biasa..hehe
fieda fieda June 21, 2012
sian alisha lapor ye..pasni mkn byk2 nasi ye..
ieda ieda June 21, 2012
tulahh ..
x perlah dikk sekurang2nya alisha dah boleh cerai susu badan kan
dia minta air masak ok layie dari minta air manis
biar dia belajar minum air masak banyak2
syawalsimpsons syawalsimpsons June 21, 2012
samo ngan syawal ni..pon B4 tido mmg dah minum susu...tapi kengkadang bila terjaga dier kat depan mata mak pak dier ni dok berdiri sambil buat muka minta tolong bukakkan botol air dier...pastu mesti kata..."SIH"..kikikiki
GreenJade GreenJade June 21, 2012
alelala sian nye Alisha smpai terpejam2 minum air smbil mkn..hehehe
mrs mell mrs mell June 21, 2012
sian nye alisha.. tengok alisha buat saya teringat dengan anak buah saya mase kecik2 dulu.. rambut dorang same.. hehe
Ummu Muhammad Ummu Muhammad June 21, 2012
canggihlah alisha nih..bangun siap makan tak tahan tuh..muhammad mintak air pahtu sambung tido balik..ni betul2 ciri kakak ;)
UmmiAbi UmmiAbi June 21, 2012
Huhu...nape entry sayu n sedih je sejak akhir2 ni...?Sayu je tgk Alisha..Sian dia,tp nt dia besar mesti dia fhm bl bc entry2 kt blog ibu dia, masa tu bru dia tahu pengorbanan ibunya...Lagipun kalau dah lebih 1thn 5bulan bf kira dh bersyukur..Tu kira lama gak daripada rmai gak ibu2 luar sana yang dapt bfkan ank diorang skejap je... Syukurlah...:)
Myra Jay Myra Jay June 21, 2012
Alahai siannya Alisha..
Tapi takpe, minum air banyak baik untuk kesihatan ;)
Zie Zie June 21, 2012
aik naper nk air pulak.. kenapa dia tk mintk susu botol..? jenis mkn yer alisya ni.. ank kk zie mintk susu je.. dania kdg mlm terjga 1 botol je.. kalau tk jga mlm.. pg bru minum..
Izan Ishak Izan Ishak June 21, 2012
nampak macam dah besar sangat alisha dlm gmbr ni. teringat k.izan dulu2 masa naufal kecik seusia alisha lah... kembar masih baby, dia terbangun pagi2 mintak makan nasi... kesian sgt masa tu mujur mmg ada nasi kat dapur masa tu.
syiela syiela June 21, 2012
kesian alisha.. tapi yg tak menahan tu boleh alisha siap makan lg.. ^_^
Gen2Merah Gen2Merah June 21, 2012
Hehe. Tengok gmbar alisha tu mcm muka mengigau je sambil minum susu. Hehe. Syukurlah, pasni adik alisha plak ambil alih susu ibu kan
eintan nurfuzie eintan nurfuzie June 21, 2012
HUHU... anyway dia dh leh trima..hehe
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 21, 2012
bagus juga Alisha pandai mintak kak, buatnya merengek terus lagi haru kan .. apap pun, Alisha sedang melalui fasa menjadi kakak.. :)
Cinta Misteri Cinta Misteri June 21, 2012
Minum botol dah..sweet je nk smpn kn susu utk adik. Dah ada ke??
Fai Shaklee Fai Shaklee June 21, 2012
ni lah yg bestnye bila BF anak..rasa ikatan tu sgt kuat kan kak? nak2 bila jadi mcm akak ni,susah+sedi sebenarnya nak "lepaskan" anak kita..hehe,xpe niat alisha tu baik sbb nak bg chance adk baby pulak menyusu..hihi...
Cik Jannah Cik Jannah June 21, 2012
ololooo cian alisha..sampai tetido sambil makan roti. takpe kak nanti lama2 dia biasa. skarang ni akk kene tabah
PinkUmmi PinkUmmi June 21, 2012
alahai siannya alisha
QueeN TerataI QueeN TerataI June 21, 2012
xpe.. nnt lama2 dia akan ok.. bila dia minta air dan makan tu merupakan satu perkembangan yg baguskan.. :)
Wanieys Wanieys June 21, 2012
baru bangun tido mesti lapar kan...cantik botol air alisha hikhik...qalief pun sama makan kuat wani pun kat rumah mmg kena spare roti selalu hihihi....
Joanna Yunus Joanna Yunus June 21, 2012
Hehehe akak sedih campur kelakor le pulak tgk gambar alisha ni.... Lelap mata sempat mkn lagi tu
sueshe sueshe June 21, 2012
cawan alisha same ngan aina lorr...
tp aina kaler fink..hihi..
xpe..nak buat cmnekan?
terpaksala alisha berkorban...
Cik Nur Cik Nur June 21, 2012
siannya dia..!

pandai alisha, sayang adik ye... suruh ibu simpan susu untuk adik pula.. :)
Kesuma Angsana Kesuma Angsana June 21, 2012
sian pulak kat alisha ye ! tp nak wat camnerkan...
Azi Azi June 21, 2012
sy yang tgk alisha pn rasa kesian..
Deq's Qienz Deq's Qienz June 21, 2012
aha ina sy smbug wat pjj..bru nk msuk sem 2 :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 21, 2012
lama2 nanti alisha akan biasa...
baik kakak nieh..soh simpan susu utk adik.. :)
ShimaSalleh ShimaSalleh June 21, 2012
Ala comel aje dia mkn.. Mkn sambil pejam2 mata ke.. Takpe kakak alisha dah besar. Minum air masak byk2 eh.. Err intan tak kasi dia FM ke?
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 21, 2012
bagusnya lepas minum air masak n makan roti die tido balik.. tiap2 mlm mcm tu ke?
Alisha nmpak sgt memahami situasi ibu die.. :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 21, 2012
alahai teringat nurul masa ngandung sofia.merah nenges nak susu badan..tapi dia takmo plak air masak.2 yang susah2..tak mcm alisha mmg good..

ina,alisha mmg tak lucut ek rantai dia pakai2??tidopun pakai..kalau merah dia tarik2 takmo pakai rantai.gatal katanya
anisalya anisalya June 21, 2012
mmg kesian bila ank bgn mtk air dgn mknan. selalunya kak ngah macam tu. azfar belum lagi. kak long mtk susu je.
teratak hati teratak hati June 21, 2012
Kesian plk tgk alisha..tk pe la dia br nk bljr kn..
CtAyue CtAyue June 21, 2012
sedihnya tgk alisha..dia lapar kan tgh malam tu sbb dah tak menyusu..sy dulu pun cmni lah jgk, bwk siap2 bekas air dan roti tepi katil..kdg mmg sedih bila terpaksa buat cmtu tgh mlm bila anak mcm lapar je kan. tp alisha kan minum susu formula jgk kan?
deno deno June 21, 2012
bagus alisha!!!!! good girl :)
iizza iizza June 21, 2012
ala siannya..tengah malam bleh lapar ni..
eita eita June 21, 2012
alahai..sian alisha...nampak macam tengah tido je sambil makan tu
9n0L4 9n0L4 June 22, 2012
siannyeeee. kire okey la tu die phm. ade jiwe kakak dh kot. ;)
Masya Masya June 22, 2012
hihihihi.. rambut x menahan.. dah lapar sgtlah tu...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 25, 2012
kesian alisha....mungkin ina puasa kot...dan satu lagi kandungan ina dah 5 bulan tue yg kurang kot...