Alisha peminat emas jugak.. hehhe

Alisha pun peminat emas jugak ke... habislah duit abah dia kali ni.. hihii.. Baru2 ni, saya letaklah handbag saya atas katil.. Sekali dapat dekat alisha.....


Dia pergi godek2 beg saya.. Alisha ni memang.. kalau bab handbag ke wallet ke, serahlah dekat dia.. apa yang kita sorok, semua dia jumpa cari.. hehehheh


Akhirnya dapatlah alisha jumpa cincin saya dalam handbag tu.. ada 4 ketoi.. keempat 4 ketoi dia ambik bawak keluar.. lepas tu pakai.. macamlah muat.. muahahhah.. Entah2 alisha saja pakai sebab nak bagi hint dekat abah dia suruh belikan untuk dia.. nak bagitahu tak reti.. hehheh.. Takpa Alisha.. nanti raya, kita mintak dengan opah yer.. Opssttt actually, opah alisha memang nak bagi alisha cincin pun.. cincin tu kiranya dari zaman saya kecik.. lepas ni turun kat alisha lak.. ekekkek.. ala2 turun temurun gitu.. muahhahah

Actually saya & my dear memang sukakan emas pun.. Macam saya ni pulak, lagi besar lagi suka.. Suka je lah tau u all.. jangan bayangkan dekat badan saya ni ada emas besau2 tau... nak beli duit tarakkk.. muahhahahhah.. Harapkan duit my dear je.. tu yang nak kene goda lebih untuk dapat barang kemas tu.. heheh

P/s : Semalam baru cerita dekat u all yang alisha bangun lambat akhir2 ni.. tapi hari ni, pukul 5:15 pagi dah bangun.. hambikk... hihii.. Saya sibuk nak sahur, time tu lah dia boleh terjaga jugak... (",)

Jangan salah paham yer... my dear suka emas bukan suka pakai emas.. (",)

 


{ 51 comments.. read them below or add one }

Tina Othman Tina Othman June 26, 2012
agaknya budak pompuan mmg suka emas lah, ingat lg mia masa kecik dulu, sukalah nak pakai rantai nenek dia
kak tini (umialya) kak tini (umialya) June 26, 2012
budak2, memang suka melaram
lynn kamarul lynn kamarul June 26, 2012
kalau ada bajet lebih mmg nak miliki barangan kemas yg menarik dgn design yg tbaru. tp bila fikir duit yg tak berapa nak cukup, lupakan je hajat tu . sob sob
Ummi Iman Ummi Iman June 26, 2012
Dah pandai nk melarat ya? Emas dah makin tinggi skrg ni. Untung siapa buat pelaburan emas. Saya kurang minat brg kemas ;)
Ummi Iman Ummi Iman June 26, 2012
*melaram. Guna auto ni kita taip lain dia keluar lain :)
Joanna Yunus Joanna Yunus June 26, 2012
Emas dengan perempuan tidak dapat dipisahkan...

tapi nasihat akak le alisha kecik lagi nak pakaikan cincin, ingat sumaiyyah dulu akak belikan cincin pakaikan lepas tu agaknya dia lemas ke atau dia buka ke hilang.... nak nangis pun ada
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 26, 2012
ni yg best ada anak pompuan..blh pakaikan baju gaun ctik2, blh pakaikan barang kemas......jelessss...
izan mama mia izan mama mia June 26, 2012
girl mmg suka emas kot..tapi mia tk nak pkai..terasa rugi beli..tkplah nnt tgg dia besr sikit,..
zachflazz zachflazz June 26, 2012
alisha kan perempuan, sudah selayaknya menyukai perhiasan macam ni. budak seronok nan feminin
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 26, 2012
wah2..meh2 beli emas sgn yui..hihi.
Zie Zie June 26, 2012
suka juga tapi tak mampu nk beli hehehe...
untuk ank2 yg dua tu pun suka tk komplit lagi
izan mama mia izan mama mia June 26, 2012
Assalamualaikum,..
ina nak saya poskan untuk pemenang ker?..atau ina nak pos sendiri,..
saya dah pos sikit cenderajiwa untuk ina..harap sudi terima, hadiah tak seberapa dr saya..
syawalsimpsons syawalsimpsons June 26, 2012
sue pon suke ngan mas jugak..tp en asbeen mesti pangkah dolu...mmmmm...tp kalo ngah kayo./...boleh aja


p/s : semalam sue G tesco, jumpe je meja ABC yang alisha nak...mmmm...22.90...macam nak beli tok alisha je...egat nak mesej ina semalam
permata biru permata biru June 26, 2012
biasa la anak perempuan my baby pun mcm tu juga..kalau pakaikan dia dgn brg emas kita senyum sampai telinga..bila pakai yg dia punya asyik gigit aje..last2 simpan pakai time jalan2 dgn raya je..
Yumida Yumida June 26, 2012
my hb pn sama..asal lalu je kedai emas sure inform kat sy...tgk kt tv harga emas turun inform lg kt sy...hehe..kira ngam la..sy ske tgk org pakai emas bling2..tp klo sy ske simple2 je...skrg harga turun naik kn emas nih
UmmiAbi UmmiAbi June 26, 2012
Amboi2 Alisha...suka emas ye.. Nt besar dh de duit sendri blikan utk alisha & ibu ye...;)
Ardini Humaira Ardini Humaira June 26, 2012
alisha nanti hadiahkan emas tu ke kak dni eyyy... hihihhh
anisalya anisalya June 26, 2012
suka jugak. tai setakat yang biasa2 je la. tak berkenan pulak nak bg anak2 pakai cincin. ckp stkt gelng dgn rantai je. ni plan nak tindik telinga budak 2 beradik ni.
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 26, 2012
anak perempuan gitu lah gaya nye kan.
Myra Jay Myra Jay June 26, 2012
Emas 1 pelaburan j/panjang yang menguntungkan..

Bagus Alisha kecik2 suka emas, simpan elok2 tau sayang..heheee
Izan Ishak Izan Ishak June 26, 2012
pandailah alisha hint2 nak suruh abahnya belikan ye.

k.izan pun suka emas... tapi tak delah nak pakai penuh satu badan pun. utk pelaburan jangka masa panjang mmg berbaloi2 kan...
PinkUmmi PinkUmmi June 26, 2012
gugurl memg suke emas...PU tak ajar anak anak pakai emas mase kecik nih...nak tgu dorg besar sikit bru belikan...
anitadiana anitadiana June 26, 2012
masa kak diana dulu semua lengkap..rantai,gelang tangan gelang kaki..semua hilang..beli lagi hilang juga...lasak kan..sekarang arisya gatal-gatal tak suka pakai...kak ita dulu minat juga..lepas kena rompak takut dah..terus tak mahu dah...
Afasz Afasz June 26, 2012
emas pelaburan untuk masa depan ...hehe

harga emas tgh jatuh merudum...mai pakat beli emas.
ieda ieda June 26, 2012
kebanyakan budak macam tuu kan
sib baikk alisha x minta nak pakai kan .. kalau tidak ekeke .. mummy kena belikan lahhh ;)

ps : tq dikk .. insyaallah atas kat2 ina itu ..
fieda fieda June 26, 2012
hihi..emas mmg dh sinonim dg ompuan..tgk alisha pun pandai suka gak..
Masz Sidek Masz Sidek June 26, 2012
sy pun suka emas.... heheheh :)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 26, 2012
emas makin lama makin mahal sekarang :)
Kakzakie Kakzakie June 26, 2012
Harga emas sekarang tinggi sangat. Baik utk dijadikan asset pelaburan..
Nyue Nyue June 26, 2012
kecik2 da pandai melaram yea...ehehehehe
QueeN TerataI QueeN TerataI June 26, 2012
dah namanya perempuankan.. emas mmg menjadi kesukaanlah...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana June 26, 2012
dah gegirl mestilah suka emas kan.hehe
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ June 26, 2012
amboih...Alisha blink2 gitu...hihi
Saya Disini Saya Disini June 26, 2012
amboi..suke cincin ye
Wanieys Wanieys June 26, 2012
alisha bg hint la tu nnk suh beli emas kat dia juga hihihi...hr ni awal pulak alisha bagn kan....wani punn suka emas juga tp nk beli tu kn himpun duit juga la hahahaha
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 26, 2012
anak2 cma suka barang kemas..x kisah la emas & bukan emas..& bab2 memunggah beg pun blh tag team ngan alisha..heheh
Miss uCu Miss uCu June 26, 2012
hihihi,,dah nama nya perempuan..minat emas:) kan alsha:)
ShimaSalleh ShimaSalleh June 26, 2012
Alisha pelik.. hui bling bling la ibu punya ni.. kaler emas lagi. Jom try test hihihi :D

Thanks ye Ina sudi ke blog shima
Si Matatajam Si Matatajam June 26, 2012
Mmg anak mak Alisha ni. He he.... Biasa la bb girl mesti bab2 brg kemas ni mmg suka kan.
nini nini June 26, 2012
wah kecik-kecik dah minat emas yer...=D
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 26, 2012
ALISHYA GOOD TASTE..hikhik..samalah aii pun suka emas uu..
Cik Rongoks Cik Rongoks June 26, 2012
ika x suka emas.ika suka perak.hukhuk
azizah :) azizah :) June 26, 2012
biasa la budak2 pompuan suka melaram.. tgk mak dia pakai pon nak jugak la..hehe
Deq's Qienz Deq's Qienz June 26, 2012
hahaha.biasala ank dara..
shida'R shida'R June 26, 2012
hehee..ish2 ank dare kak ina nih..^_^
Azi Azi June 27, 2012
sofea pulak asyik mintak cincin yang sy pkai kat jari. mungkin hint jugaklah tu. kena belila pas ni kita,...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 27, 2012
Perempuan memang suka emas kot...Emaskan bercahaya...budak2 nie suka tengok..
Mrs Lurve Mrs Lurve June 27, 2012
wahhh...kelas alisha..nti nak raya suh ibu beli tau..

ehh..sy xsuka pakai emas nie, since dh kahwin baru pandai pakai..itu pun hubby dh bising kalo xnmpk cincin kat jari hehehehe
Masya Masya June 27, 2012
SAYA TAK MINAT SGT EMAS ATAU MEMAKAI BRG KEMAS HUHUHUHUHU..

JIMAT DUIT HUBBYKAN.. APE YG DIBELIKAN SY PAKAI JER..
9n0L4 9n0L4 June 27, 2012
hihi. byk tu 4 ketul. bagus simpan emas ni. aset mase depan. ;)
iizza iizza June 27, 2012
lain pula sy ni..lebih suka emas putih..mas kuning agak kurang minat..:)