Masakan ibu adalah yang terbaik..!!

Jangan risau ye sayang2 semua.. Entry ni takda gambar pun... tak nak bagi u all terliur.. muahhahha.. Hari ni saya dapat lepaskan rindu saya dekat masakan mak saya... Memang kalau ibu2 kita yang masak.. terbaiklah kan u all.. dekat restoran glamer2 masak pun tak sesedap mak kita masak kan.. hehhehe

Hari ni mak saya masak UDANG + KETAM MASAK LEMAK CILI API... Ya Allah.. tekak saya ni rasa, tersangatlah sedap.. Lebih2 lagi mak saya guna KETAM & UDANG YANG BESAR AMAT... yurmmm yurmmm memang sedaplah... (",)

Untuk pengetahuan u all, mak saya jarang masak tau.. kalau masak pun simple je.. yela, duk rumah bertiga je dengan abah & adik.. Siang semua kerja + sekolah... so, malam, makan simple2 je la kan.. kadang2 abah pergi beli dekat kedai je pun.. TAPI setiap kali kami 3 beranak ni balik rumah my parent, mesti mak saya akan masak makanan yang beria.. dengan kata lain.. masakan yang meriah sikitlah... vogue gitu masakannya.. *tak menahan, masakan pun ada vogue.. hihii

Lagi satu, setiap kali kami balik rumah my parent jugak, mak saya mesti ambik cuti hari Jumaat.. yela, cucu kesayangannya dia nak balik lah katakan.. hehehh.. Time ni lah kami dapat makan sedap2.. hehehhe... Mak2 kita, kalau masak ikan goreng pun dah sedap.. kalau masakan yang canggih manggih.. lebihlah lagi kan.. hihii..

P/s : Petang ni kami akan pergi MYDIN.. cari meja ABC untuk Alisha... (",) Sorry, tak dapat balas jejak u all lagi.. mood balik kampung.. biasalah.. hihii



Masakan ibu adalah yang terbaik..!!

{ 55 comments.. read them below or add one }

Aju Mohit Aju Mohit June 15, 2012
sedapnya, air tangan mak mmg lain rasanya kan ina
kak tini (umialya) kak tini (umialya) June 15, 2012
rindu masakan arwah mak & mil..al-fatihah
Wanieys Wanieys June 15, 2012
masakan mak mmg tiada tandingan...hihihi...

p/s:alisha mesti happy nanti kalau dpat meja ABC baru...:))
izan mama mia izan mama mia June 15, 2012
wow...gulai ketam..fuyuuuu...my feberet tu..sib baik tak dok gambar.....hihihhi..
nak lg mak yg masak..mmg sedap sangat..oklah ina, slmt bercuti,...
Yana Libra Yana Libra June 15, 2012
sedapnya dapat makan masakan mak~~~
GreenJade GreenJade June 15, 2012
amboi blk kg rupa2 nya..best! best!hv fun yeah!
Miss uCu Miss uCu June 15, 2012
btul2..balik kpg..hohohoho
syawalsimpsons syawalsimpsons June 15, 2012
mmg masakan ibu jugak yang terbaik...kan...kan..walaupun pada sue mak sue buat biasa2...tetap..tu yang da best
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 15, 2012
kalau mak goreng ikan masin sekalipun tetap sedap :)
PinkUmmi PinkUmmi June 15, 2012
sokong....memg masakan ibu yg terbaik...
fiza fiza June 15, 2012
Alahaiiiii ina, even tak der gambar...tapi daku terbayang kesedapan udang & ketam tu.
fieda fieda June 15, 2012
ina...mmg pelik sbb mak goreng telor dadar pun sodap..hihi..betapa ajaibnya air tgn mak kan..
Zie Zie June 15, 2012
Ha betul tu ikn gorenglh yg pling mhl sekali...
fizafantagirO fizafantagirO June 15, 2012
mmg ! mak kalau goreng telo pun rasa sedap kan . rindu ayam masak merah umi :(
Masya Masya June 15, 2012
hadoilahh.. nasib baiklah takde gambar.. kalau tak mau meleh air liur ni...
Kakzakie Kakzakie June 15, 2012
Betullah kalau mak yg masak ikan goreng pun macam lebih sedap dari yg kita goreng sendiri...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 15, 2012
Salam..cma singgah cni n follow :)

betul tu tu kak..mskn mak la yg paling superb!nyum3..klu ade pic sure meleleh air liur..
adyna adyna June 15, 2012
g mydin mesti borong sakan :)
adyna adyna June 15, 2012
g mydin mesti borong sakan :)
CtAyue CtAyue June 15, 2012
wah sedapnye menu.. mmg kan..masakan mak mmg terbaik..tak sama kat mana2 kedai pun..hehe.. sy rindu nak makan gulai ayam yg mak sy masak..waaaa.... jealous tau..ini yg sy nk blk kg jugaklah.. :)
iizza iizza June 15, 2012
wah intan berlian balik kampung ker..bestnya.

bila balik kampung memang-memang la apa yang orang tua kita masak dh tentu sentiasa menjilat jari..emm sy pn kalau kt kampung diet memang ke laut la..hihi
QueeN TerataI QueeN TerataI June 15, 2012
sekali sekala bila anak balik menjenguk tentulah mak akan masak best2kan...
Farah Shamsudin Farah Shamsudin June 15, 2012
dear, mmg masakan ibu adalah yg terbaikkan?
Izan Ishak Izan Ishak June 15, 2012
betul tu ina... apa yg mak2 kita mg masakan paling sedap di alam semesta... boleh gitu kan!
ieda ieda June 15, 2012
yumx3 .. sesekali balik sure mak masakkan yg sedap2 .. sok2 kita dah tua , anak2 balik punn kita akan masak sedap2 kan ;)

mana pic dikk .. kalau ada kan lebih best ! ;)
Lynn Lynn June 15, 2012
Alahai.....memang sedap..terliur walau takdak gambaq..nak suh mak masak jugaklah..hehehhehee
Sally Yatiey Sally Yatiey June 15, 2012
Betul2. Masakan Ibu kita adalah yang terbaik :D
teratak hati teratak hati June 15, 2012
Mmg masakan mak sndiri yg trbaik kn..best la dpt selalu blik kmpng..umi sy pn klu kitorang balik mesti masak beria..
Myra Jay Myra Jay June 15, 2012
Memang kalau masakan mak paling best kan; )
Dylla Abas Dylla Abas June 15, 2012
nak balik kampung juga ptg ni...hopefully mak ada masak yg best2..huhu :p
deno deno June 15, 2012
setuju sgt! mcm mana pun, masakan mak tetap jadi pilihan! :)
jemarisuri jemarisuri June 15, 2012
IB tahniah ye awaklah peneka cepat tepat dan betul itu..nti tudung tu js pos ari isnin ye..^^
eita eita June 15, 2012
kalau tengok gambo lagi menyelerakn ni
ummiarissa ummiarissa June 15, 2012
samalah macam saya jika balik umah mak..jarangnya saya masak..mak juga yang masak..memang air tangan mak ni tak boleh lawanlah..memang sedap!ikan goreng pun sodap!
Qasey Honey Qasey Honey June 15, 2012
setuju sgt...masakan mak la yg terbaik!! sedap spi xhinggat dunia dibuatnye...perghhh ketam masak lemak cili api tu fav QH jugak tau...hppy2 yer di kampung
9n0L4 9n0L4 June 16, 2012
org kuor kampung, die balik kampung. huhu. gane nok jupe kalu gini. ;)
anisalya anisalya June 16, 2012
hahaha... tiap kali balik kampung pun ada mood2 gitu ye ina? mmg masakan mak yang terbaik. kalau balik rumah MIL mst dgr suara MIL ckp semua org blk nak berehat je. siapa nak masak? padahal anak2 tu balik nak merasa air tangan maknya. tp banyak songeh semua. time2 ni la nak dgfr bebelan mak. hahaha...
Azian Elias Azian Elias June 16, 2012
ketam besar tu yang namanya ketam bangkang ye..
ayut ayut June 16, 2012
best ye dpt makan makanan ibu kan kak ina..ayut xdpt dh..teringt2 je kesedapan dan keenakkan ye.mkn byk2 ea kak ina..sdap tu...balik kg mmg smua mknan jd sdap gitu :)
iKhRam iKhRam June 16, 2012
lauk feveret tu kalau kat umah
memandangkan mak saya adalah seorang yg berasal dr n9

mmg fuh.. sgtlah podeh..
tp sedap
dan copek diabiskan.. hahaha
iKhRam iKhRam June 16, 2012
sedap kan..?
nak suruh mak masak jugak lah.. hahaha
Ummi Iman Ummi Iman June 16, 2012
Masakan ibu dan mertua mmg sedap. Masuk sekali mak mertua hihi.. mak saya pun puji MIL masak sedap ;) kalau anak2 balik mmg lg semangat kan diorang nk masak. Kiralah untung ;)
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY June 16, 2012
betul sgt masakan mak kita mmg sedap w/pun hanya goreng telor/ikan jerk kan..

terbayang2 pulak udang masak lemak mak k.eija..hehhe
Ardini Humaira Ardini Humaira June 16, 2012
kalo mak yang masak, ikan kicap pun terasa sedap yang amat... huk3... rindu masakan mak.. nak balik... uwaaaaaaaaaaaaaaa :'(
Bui Junaidi Bui Junaidi June 16, 2012
SANGAT AGREE,MASAKAN IBU MMG MASAKAN PALING SEDAP DLM DUNIA..^_^
Si Matatajam Si Matatajam June 17, 2012
Sememangnya masakan ibu la masakan yg terbaik bagi anaknya...
LadyBird LadyBird June 17, 2012
mskn ibu yg paling best kan?

lady skrg duk umh mak mertua.. makan kedai jerk.. :( rs tekak mcm x cukup sesuatu jerk..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 17, 2012
NASIB XDE GMBR cik kak oii,klu x konfirm daku meleleh2x air liur tgk ketam tu...nak sngt makan ketam ne..huhuhu.
Anis anak wong Anis anak wong June 17, 2012
tak menahaaannn..masakkn smpai de vogue..gituh...hahaha..xde gmbr bole trbyg jgak msakkn tu. nk resepi, bole? :)
ainnoraini ainnoraini June 18, 2012
Masakan dari tangan ibu adalah yg terbaik...dan mmg tak boleh lupa la kan..pada hal msk tu yg biasa2 jer...harap2 nnt ank2 kite pun mcm tu jugakkan..
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto June 18, 2012
asyiknya bisa foto bersama...alhamdulillah lagi hamil ya..semoga calon bayi dan ibunya sehat selalu dalam lindungan ALLAH :)
caliph shuriken caliph shuriken June 18, 2012
masakan mak mmg terbaik ^^
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 19, 2012
sedapnya ketammm..kecur lidah dah nie