Kisah lucu Alisha selepas berhenti menyusu badan.. hihii

Ini kisah 2 3 hari baru ni... bila tengok gelagat Alisha ni rasa lucu tapi bila dipikir secara mendalam... Alahaiiii kesiannya anak ibu.... (",).. Seperti yang u all tahu, hari ni dah genap 6 hari alisha berhenti daripada menyusu badan.. Ada 2 cerita yang saya nak cerita dekat u all pasal kejadian sejak2 alisha dah berhenti menyusu badan ni... (",)

Mula2 sekali saya nak cerita perkara yang maybe lucu & maybe kesian... Baru2 ni, ketika saya tengah baring2.. tiba2 Alisha menyelak baju saya... lepas tu dia tilik2 nipple saya.. maybe mencari asam jawa kot... hahhahahha... Lepas alisha dah menilik tu.. tiba2 alisha menundukkan kepala & menghampiri dada saya.... pada mulanya saya terpikir yang alisha nak hisap susu semula.. TAPI rupanya sangkaan saya tu salah... DIA BOLEH PERGI KISS DADA SAYA @ "BEKAS BOTOL SUSU" DIA.... lepas tu dia gelak2.. hihii... yang saya ni pulak pergi cakap "iyerkkkk iyerkkk"... (",)

Masa time alisha kiss tu, saya gelakkanlah dia.. tapi lepas tu, tiba2 hati saya terdetik.. kesian alisha.. dah la saya stop kan susu badan dekat dia tanpa bagitahu dia... terus je saya pergi letak asam jawa dekat nipple.. sian pulak... Emmmm maybe alisha rindu dekat "bekas botol susu" dia tu kot.. tu yang dia kiss.. muahahhahha... *tiba2 pulak rasa nak gelak kembali... hihii  Tak naklah gelakkan alisha.. tak baik kan.. Malu alisha nanti... (^_^)


Haaaa inilah wajah alisha yang tersengih selepas dapat kiss "bekas botol susu" kesayangan dia.. hehehhe... Ibu sayangkan kamu ALISHA.. Thanks sebab memahami ibu.. Kamu memang anak & bakal kakak yang baik!! (",)

Second story, next entry yer.. (",)

P/s : Buat pertama kalinya petang semalam (24/06/2012) alisha lena sendiri selepas minum susu FM..


{ 51 comments.. read them below or add one }

Tina Othman Tina Othman June 25, 2012
alahai syahdu pulak dgr, takpelah kurang2 lama jugak alisha menyusu badan kan =)
Ummi Iman Ummi Iman June 25, 2012
Rindulah tu. Good girl n sweet
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey June 25, 2012
Ucap selamat tinggal kat susu botol die la tu :) comey je telatah alisha :)
teratak hati teratak hati June 25, 2012
Haha..kelakar la alisha..rndu kt botol susu.dia la tu..
Joanna Yunus Joanna Yunus June 25, 2012
Alisha akan membesar menjadi anak yang baik InsyaAllah....
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha June 25, 2012
alisha da mula paam da. :)
alhamdulillah.
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 25, 2012
alisha kan budak pandai, dia faham tu...
syawalsimpsons syawalsimpsons June 25, 2012
cumill alisha buat camtu...so sweet
UmmiAbi UmmiAbi June 25, 2012
Bgus & bijaklah Alisha ni....Sangat memahami ibu dia..Tp memang klakar,siap kiss gelak2 plak...Mesti Alisha ckp dlm hati: X dpt isap, kiss pn jadilah...sbgai pengubat rindu...hehe
Kakzakie Kakzakie June 25, 2012
Kakak rasa apa yg alisya buat buat sekali itu Intan tapi akan dia buat selagi baby belum keluar sebab dulu anak kakak pun macam tu juga. Dpat cium tu agaknya lega walau selepas cium dia macam malu-malu sengih...
eB eB June 25, 2012
alahai....
sm cam aed la... dier dtg cium2 n gentel2... lepas geram. hik3
pinky pinky June 25, 2012
maknanya Alisha dah mula faham...hehehe bijak betul dia...
zachflazz zachflazz June 25, 2012
sungguh syahdu sekaligus kesian kepada alisha..
semoga semakin mantap ya, kan akan mempunyai adik nanti..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 25, 2012
hihi..xpe..pasni dia bg adik dia plak =)
fieda fieda June 25, 2012
ololo...cumilnya apa yg dia buat tu..berpisah juga akhirnya ye alisha..takper..alisha kan anak yg baik...
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 25, 2012
alisha alisha, alisha memang anak yang baik n cerdik :)
ieda ieda June 25, 2012
ekekek lucu dan sayu akk baca ..
alishaaaaaaa she will be ok ;)
nur anis nur anis June 25, 2012
gelagat alisha ni comel la...
ummiarissa ummiarissa June 25, 2012
mesti lah naluri kasih sayang ibu ni lagi erat jika beri susu badan..tapi sudah sampai masanya berpisah jua...he he he
ayut ayut June 25, 2012
syg alisha jugak...journey of alisha life!pasti alisha mampu jd akak dan ank yg baik nnt.amin :)
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ June 25, 2012
Rania pon camtu... lepas dah bercerai susu badan.. kalau nampak nieza salin baju ker... mule la die sengih-sengih sebut "eeeeee"... padahal nampak bra je pon...

*opppsss terlebey suda! hikss...
QueeN TerataI QueeN TerataI June 25, 2012
Gud girl!! dia nak manja2 je tu dgn ibu dia... :)
anisalya anisalya June 25, 2012
alisha dah besar. dia fham macam mana perasaan ibu dia. berbelah bagi. tu yg dia blh berhenti sendiri tanpa paksaan tu.
Falsya Falsya June 25, 2012
hhehehe..kelakar la alisha..;D
hakamah hamyadi hakamah hamyadi June 25, 2012
alolo...siannya alisha...xpe, alisha anak yang baik, mesti faham ye...
Zie Zie June 25, 2012
Emm dia rindu bau kita sama tu... hehehe
Deq's Qienz Deq's Qienz June 25, 2012
ok la tuh...dia dah mula paham..hehee
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ June 25, 2012
comel jee aksi Alisha...kesian pun ada...huhu :)
Wanieys Wanieys June 25, 2012
kak ina sweetyer alisha g kiss bekas botol susu dia hihihi..alisha mmg memahami dan bakal kakak yg baik...comel jer tgk alisha senyum :))
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 25, 2012
hihihi...semoga alisha menjadi kakak yg terbaik...
PinkUmmi PinkUmmi June 25, 2012
alahai sweetnya alisha....
Marya Yusof Marya Yusof June 25, 2012
Ala...ciannye Alisha... But its for ur own good...nothing to lose dear :)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 25, 2012
hehee..comel je Alisha, saya yang baca pulak malu2 .. hehe
izan mama mia izan mama mia June 25, 2012
hehe..memang laa anak akan rindu..cam mia pun sesekali dia akan cium gak sambil gelak2
mama irfan mama irfan June 25, 2012
aduhaiiii.... alisya anak yang baik...
syiela syiela June 25, 2012
kesian pun ada.. tapi tetap nak tergelak bila selak just nak kiss hilangkan rindu :)
anitadiana anitadiana June 25, 2012
ok lah tu alisha nak ucap bey-bey..cara tersendiri...arisya memang minum botol susu ..nak tido tu sendiri aje tak payah tepuk terus tido..yg best mesti cakap mama..boleh tak nak nenen(susu)..kalu mama buat tak tahu gi kat papa lah...cakap benda yg sama juga...
ShimaSalleh ShimaSalleh June 25, 2012
alolo.. cumil aje.. Sama ngan abg aqil dulu.. Dah sudah cium boleh dia sendiri yg ckp iyerkk ;p hahahaha..
Pastu gelak sorang2 kehkehkeh
ehhh takbaik tau gelakkan mereka hihi..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 25, 2012
alisha gud girl.dia dah mula memahami tu.. :)
shida'R shida'R June 25, 2012
dia dah dapat biasakn tuh..haaa bagus la mcm tu sis ;)

comel alisah ;)
9n0L4 9n0L4 June 25, 2012
hehe. sweetnye alisha. nak main main pulak.
Myra Jay Myra Jay June 25, 2012
Hheeee, comel...

So sweet ;)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 25, 2012
hihi..rasa mcm alisha ni hati die sgt la lembut n penyayang.. semua benda yg die buat menyentuh hati.. :)
deno deno June 25, 2012
hihi.. alisha mesti la rindu... sambil menyusu sambil tu boleh dengar lagu indah iaitu degupan jantung bonda kesayangan dia... :)

first time dapat tengok wajah alisha yg betul2 focus kat camera... memang cantik!!!
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 25, 2012
alishya mmg good gurl..nampak sangat dia baguss n memahami
MamaEma MamaEma June 25, 2012
sama cam aqeel bila rindu kat susu badan mamanya..hehehe
Azi Azi June 25, 2012
alisha ni kelakar jugak kengkadang.. mcm anak sy ada jugak kengkadang dia hisap sikit2 then kemudian tak nak.. sy layankan aje memula tu sbb kesian kan...
Izan Ishak Izan Ishak June 26, 2012
alisha rindu ngan botol susu asli dia tu... comel muka dia tu!
iizza iizza June 27, 2012
comelnya alisha....InsyaAllah dia pasti jadi anak dn kakak yg baik..:)
ain vanilla ain vanilla August 30, 2012
hehehe . comel la gelgat dia ni ...