Meh breakfast dengan jamu mata... hihii.. (",)


Saya dah ada dekat kampung...entry ni saya dah siap2 buat auto publish petang semalam.. hihi.. Nanti rajin baru jenguk u all yer..hihii.. Actually mee goreng ni saya buat masa bukak pose baru ni.. (",) Saje buat mee goreng hitam2 camni... hitam tu kan menawan... muahhahhaha


Alaa nak buat pun senang je... Tumis bawang kisar + cili kisar/cilibo.. lepas tu masukkan ayam + fishball + fish cake.. lepas tu masukkan air + kicap manis + kicap mee.. masukkan sayur sawi & mee.. dah masak, masukkan tauge... siap.. boleh makan.. hihii..

Ohya, terpulang dekat u all nak buat basah or kering.. biasa saya suka yang basah... tapi my dear suka yang kering macam gambar yang first tu.. so, lepas siap masak, saya letak dalam bekas untuk my dear & baki yang dalam kuali, saya tambah air sikit lagi & panaskan sikit biar air tu gelegak & angkat.. so, yang basah berkuah ni, saya punyalah.. hehhe

{ 64 comments.. read them below or add one }

ieda ieda June 15, 2012
mee grg hitam macam nie lah budak2 suke .. kalau anak2 akk mereka cakap mee grg kicap ekke ;)
anisalya anisalya June 15, 2012
walaupun akak ni bukan penggemar mee kati aka mee kuning tapi boleh je makan. husben dgn anak2 suka la mee2 ni.
kak tini (umialya) kak tini (umialya) June 15, 2012
lapar serta merta tgk mee goreng.. kena sarapan ni
jemarisuri jemarisuri June 15, 2012
js pun suka mee basah...hehe..blh lah masuk geng..^^
Tina Othman Tina Othman June 15, 2012
sedap tu hehe

oh ina puasa ye, alhamdulilah berjaya juga puasa ye walaupun bf & tgk mengandung ni
fieda fieda June 15, 2012
olo...sedapnyer ina wey...lapor doh ni..
fieda fieda June 15, 2012
kak fieda pun suka mee yg basah..
Yana Libra Yana Libra June 15, 2012
terliur tengok~ huhu..
Masya Masya June 15, 2012
suke makan mee macam ni.. saya selalu siap tambah letak telur hihihihihi...
Joanna Yunus Joanna Yunus June 15, 2012
oh sungguh mengiurkan....
adyna adyna June 15, 2012
takpe.. janji perot kenyang :)
sueshe sueshe June 15, 2012
alahai..kecur air liur tgk mknn pg2 neh...mintak sikit
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 15, 2012
aduh duh duh.. sengaja akak ni publish mee mamak ni kan ?? hehe, nasib baik pagi ni dah breakfast sesiap. takdelah menjejeh sangat air liur ni..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 15, 2012
sedap tp yui lg minat kotiau..
Zie Zie June 15, 2012
Suka yang basah.. teringat kelmarin bos n geng opis nak mai, kunun nak goreng mee tapi bila time je rasa kudrat tak mampu nak buat. hehehe, so abaikan jelah,,, jamu air jer,,,
syawalsimpsons syawalsimpsons June 15, 2012
meenyer beso2...best2...
Mrs Lurve Mrs Lurve June 15, 2012
wow mengancam btl, sy suka yg kering
azizah :) azizah :) June 15, 2012
sedap! memang mengeliurkan pagi2..
msredcheesecake msredcheesecake June 15, 2012
saya suka mee hitam basah tu... dapnya...
Cik Ecah Cik Ecah June 15, 2012
sedap!
xper hitam kak...hitam itu menawannnn hehehe
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 15, 2012
saya makan biskut je pagi ni, adoi lapar pulak tengok mee goreng ni. hehe
aimi aimi June 15, 2012
lapar....nk cikit
LYAfrina LYAfrina June 15, 2012
sedapnyerrr... berkuanh tu y best
mama_umar_maryam mama_umar_maryam June 15, 2012
mee yg byk kicap adalah terbaekkkk,.hahahha
mama qistina mama qistina June 15, 2012
nampak ni pagi ni adoi terliurnya...tak bekpes lagi nih...hmmm...
QueeN TerataI QueeN TerataI June 15, 2012
kalau sya buat mee goreng confirm xde taugeh! hehehehe sebb sya x makn taugeh...
Sue Lynnda Sue Lynnda June 15, 2012
salam..
saya tersinggah kat blog awak. suka sbb gambo besar2 punya so sy dah terjadi follower awak.

NICE BLOG..:
Yumida Yumida June 15, 2012
sedapnye kak...terlio sy...
Falsya Falsya June 15, 2012
sedapnyeeeee ina!!!!!...lapo dh nie..adeh..;D
PinkUmmi PinkUmmi June 15, 2012
Nampak sedap mee ni...nakkkkk
anitadiana anitadiana June 15, 2012
kak ita pun suka mee goreng mcm ne juga hitam2.....biar basah tapi kak itanya senang...pakai bawang putih dan cili api aje..tumis smpi naik bau..masukan daging lembu sahaja..biarkan empuk..masukan kicap dan sos tiram...masukan kalau kicap manis tak perlu bubuh gula..mee..dan sawi..kak ita tak bubuh garam kekadang kicap atau mee dah masin....ne menu kekawan opis bila datang rumah atau bawa ke opis..bagi pedas...pehhhhhhhhh nama ne MEE GORENG BASAH...mak ita dan arwah mak mertua sanggat suka..cuba ina buat ya..tauger jangan bubuh..just sawi aje..ok..selamat mencuba ina...
Tihara Tihara June 15, 2012
wow mcm mee goreng mamak..sedap ni ina..nak banyakkkk :)
nita nita June 15, 2012
ala... tak kenyang la jamu ngan mata jer.. huhuu (",)

meh sepinggan :p
ayut ayut June 15, 2012
ni mmg breakfast dgn menjamu mata kak ina..adehh..lapar sudah..nk msuk lunch dh pon ni kak ina.makin lapar jd ye.hihi
UmmiAbi UmmiAbi June 15, 2012
Sedapnyerrrr......dhla tengah lapar ni...huhu.
K'ina ni memang pandai masaklah,...;)
Nida Mohd Nida Mohd June 15, 2012
Sedaapnya..terliur tengok..mee goreng jenis camni hubby saya memang suka, dia sangat cerewet kalo bab mee goreng, kalo kureng kicap n kureng hitam mesti dia makan sikit je..hihi
zachflazz zachflazz June 15, 2012
kalau saya suka yang ada kuahnya..
shida'R shida'R June 15, 2012
telan air liur sya tgk mee nih .. ^_^
MamaEma MamaEma June 15, 2012
pantang ada sayur tauge.. nanti akak duk kutip tauge kasi ke tepi...hehehe
Norzie hany Norzie hany June 15, 2012
Hitam itu menawan hehehe....nampak sungguh menyelerakan.
Salmiza Salmiza June 15, 2012
kite pun suka mee grg hitam2 camni..x suka yg warna merah.. hitam2 nmpk sedap..
sue zainun sue zainun June 15, 2012
baru lepas lunch mee goreng..hehe su jenis suka makan mee @ kotiaw mst yg basah2 skit..kalau husband lak nak yg kering..so bila masak tgh basah2 tu angkat utk su dulu then bila dah kering baru angkat utk asben lak..hehee
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha June 15, 2012
terliur nyer tgk...nasib baik kite bekfes kuehteow goreng pg td..hehe
Wanieys Wanieys June 15, 2012
sedapnyer....wani pun suka mee grg basah...kak ina nak tanya kicap mee tu cm mn yer hihi
teratak hati teratak hati June 15, 2012
Sedapnya..buat buka puasa mmg sedap..
nanakimie nanakimie June 15, 2012
sedap sedap sedap:)tp kalo letak kerang lg sedap^-^nana suke yg basah jgk,hee:)
fiza fiza June 15, 2012
Sedapnya mee...nak sepinggan ☺☺
iizza iizza June 15, 2012
alahaii sedapnya..tapi sebarang org kalau x tahan habis sakit urat bila makan mee nih..
Izan Ishak Izan Ishak June 15, 2012
wahhh... dah macam mee grg kat restoran rupanya ina! sedap tuh....
CtAyue CtAyue June 15, 2012
ada tips kat situ cmne nak asingkan buat basah dan kering..TQ ina.tak terfikir pulak sy..hehe.. sedap mee goreng hitam2. :)
Sally Yatiey Sally Yatiey June 15, 2012
Sedapnyaaa :) hee. Selalu makan mee goreng kering je :D
Myra Jay Myra Jay June 15, 2012
Myra suka gak Mee Goreng hitam, baru terasa makan Mee ;)
deno deno June 15, 2012
deno suka makan mi goreng basah tapi deno biasa makan tak letak kicap dan garam... tapi dibuat basah dan pedas.. garam dan kicap kan masin, jadi kalau mkn mi goreng basah mmg tak letak langsung kicap dan garam.. tapi sedap jugak kak! :)
eita eita June 15, 2012
sedap nyer...
nak2 cambah hidup2...
9n0L4 9n0L4 June 16, 2012
tak gemar sgt mee kuning, tapi kalau kuew teow lajuuuuuuuuu je mknnye. hihi.
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY June 16, 2012
sedapnye..
k.eija dua2 pun suka, kering boleh, basah pun boleh..heheh
misshannajr misshannajr June 16, 2012
ehem! sodap nampak hehe
Bui Junaidi Bui Junaidi June 17, 2012
TABIK SPRING SUNGGUH DGN ORG YG RAJIN MEMASAK..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 17, 2012
mak aiii...ne yg dah terliur ne...ishhh..sabar tekak sabar..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 17, 2012
kedai tutup je ye....eca malas da nuffnang,xbgi be pun.. :((
QasehnyaRania QasehnyaRania September 26, 2012
su suka kering2..mak suka basah2..hehe
fieda fieda September 25, 2013
ooo..pernah komen doh..wlpn mee tahun lepas tp masih lagi nmpk fresh...hihihihi..sedak tu