Alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar.. (",)


First sekali saya nak melafazkan kesyukuran sebab dikurniakan anak macam Alisha & kawan2 alam maya macam u all yang sentiasa support saya.. Love u all ya... (",)

Untuk pengetahuan u all... INSYAALLAH, ALISHA DAH BERJAYA BERHENTI MINUM SUSU BADAN DENGAN JAYANYA.. Sejak daripada petang semalam, ALISHA LANGSUNG TAK MINTAK SUSU BADAN... SELAK BAJU SAYA PUN TAK... SEOLAH2 DIA TELAH LUPA YANG SUSU DIA MINUM SEBELUM NI ADALAH SUSU IBU DIA.. hihii

Alhamdulillah... saya rasa sangat2 lega... Dia betoi2 bakal seorang kakak yang baik & memahami perasaan ibu dia.. Dia taknak tengok ibu dia bersedih... (",) U all tahu tak, petang semalam, lepas mandi saya bagi alisha minum susu anmum, sambil2 tu saya sembang dengan alisha.. "Alisha dah taknak minum susu ibu kan?... Alisha nak bagi dekat adik pulak kan?.. Alisha nak jadi kakak yang baik kan..."... Kali ni, Alisha tak balas dengan "pot pet pot pet".. Tapi alisha balas dengan sebuah senyuman... senyuman dia tu, ala2 senyum malu2 gitu... hihii

Bila dipikir balik, alisha ni dikira senanglah berhenti susu badan.. sekali buat je terus jadi.. yang tak menahan tu, siap lupa terus... adehhhh.... hihiii Si ibu dia ni, beria bagai menangis tak sanggup nak bercerai susu dengan dia tapi dia boleh pulak gitu... muahhahhahah... Apa2 pun saya tahu.... alisha anak yang baik & bijak... dia sayangkan ibu dia & bakal adik dia... dia sanggup beralah demi "kawan" sepermainan dia nanti... (",)


SO, SECARA RASMINYA ALISHA MENYUSU BADAN SELAMA SETAHUN 9 BULAN 14 HARI

ALISHA LAST MENYUSU PADA PETANG 19/06/2012

Saya rasa Alisha mudah untuk berhenti susu badan sebenarnya tapi yang jadi susah sebab Si ibu alisha ni yang punya pasal... TAK SANGGUP NAK LAKUKANNYA



P/s : BE ke 11 tahun 2012 (Hansaegee Nature Beauty Products) telah melekat di Blog IntaNBerliaN GA & Contest...

{ 51 comments.. read them below or add one }

Yana Libra Yana Libra June 21, 2012
senang je berhenti ye..hehe~ :)
Aju Mohit Aju Mohit June 21, 2012
alhamdulillah, alisha going to be a good sister kan, tahniah ye ina berjaya melalui getir penyusuan susu ibu...
Ummi Iman Ummi Iman June 21, 2012
Tahniah. Akhirnya... Alisha rajin2 pula minum susu anmum ya.
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 21, 2012
tahniah..bukan senang ni.. bagi budak2 yang macam alisya ni, mak dia takla susah hati nak kena buat macam macam...
zachflazz zachflazz June 21, 2012
ahaiii...
syukurlah.. saya ikut bersyukur dan berucap alhamdulillaah.
sudah kelihatan alisha akan berfikiran dewasa dan akan sayang sama adiknya kelak.
lynn kamarul lynn kamarul June 21, 2012
alhamdulillah da bhenti dah eh. sebelum ni intan cerita sukarnya nak pisahkan dia meyusu badan, syukur alisha mmg kakak yg baik..
lynn kamarul lynn kamarul June 21, 2012
alhamdulillah da bhenti dah eh. sebelum ni intan cerita sukarnya nak pisahkan dia meyusu badan, syukur alisha mmg kakak yg baik..
lynn kamarul lynn kamarul June 21, 2012
alhamdulillah da bhenti dah eh. sebelum ni intan cerita sukarnya nak pisahkan dia meyusu badan, syukur alisha mmg kakak yg baik..
Wanieys Wanieys June 21, 2012
tahniah alisha...yeayyyy alisha anak yg pintar dan memahami....gud girl...:))
syawalsimpsons syawalsimpsons June 21, 2012
tahniah N alhamdulillah buat alisha N ina....akhirnyer kan....syawal dolu pon slow2 jugak..tapi tak lah sampai nak meraung bagai...tp kiter sebagai ibu mmg sedey...
sueshe sueshe June 21, 2012
alhamdulillah..bagusnye kakak....
tapi xblh la tgk pandangan mata alisha 2..sebak pulak rasa..*lg emo dr ibu alisha sendiri*hihihi..
nita nita June 21, 2012
Alhamdulillah... tumpang gembira ^_^
wah siap ada tarikh berhenti menyusu badan lagi tu...tihihihi..
Sayang Alisha, dia kakak yang baik :)
nur anis nur anis June 21, 2012
alisha sangat sangat goo girl la..:)
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha June 21, 2012
syukur alhamdulillah... moga alisha jd kaka yg baik..
ibu alisha jgn sedih2 lagi ya!~
Ummu Muhammad Ummu Muhammad June 21, 2012
master goin to PHd ;) tahniah intan..kite bukan taknak bagi lagi tapi kite dah sampai tahap tak boleh nak bagikan..kering kontang n memeritkan T_T

p/s: alisha ni memang kakak yang cerdik dan penyayang..ni mesti kamceng dgn adik die nanti ;)
UniMeOw UniMeOw June 21, 2012
hmmm kak intan jgn cedih2...dia ok je 2 kan...:)
pinky pinky June 21, 2012
alhamdulillah....go girl alisha...
Lynn Lynn June 21, 2012
Salam...memang pun kalau nak bercerai susu ni..kita yang beriya rasa sedih sangat...satu perasaan yang sukar nak digambarkan..oklah kalau alisha faham...good girl ok..
Deq's Qienz Deq's Qienz June 21, 2012
wahh congrat dear, akhirnya,awk bjaya :)
tp dear mgikut pngalaman opismate sy, mmg peel mcmtuh..bdk² bila dah jadik kakak or abg automatik dh xnak BF, kuasa Allah Taala beri cmtuh dear..Pecaturan DIA mmg adil.. :)
fieda fieda June 21, 2012
alhamdulilah..akhirnya berjaya jugak...alisha be agood sister ok..cayang alisha...
fiza fiza June 21, 2012
Tahniah ina, jgn sedih2 lagi.
mrs mell mrs mell June 21, 2012
syabas alisha! guddd gurl...
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 21, 2012
Alhamdulillah.. Alisha mmg kakak yg baik kan! :)
Cepat pulak die terlupa dah..buat2 lupa kot sbb tak nak ibu die sedih2 lagi.. :p
Masz Sidek Masz Sidek June 21, 2012
alhamdulillah... tahniah buat alisha dan akak... :D
shida'R shida'R June 21, 2012
akhirnya..hehee..tahniah alisah hehee :)
Nida Mohd Nida Mohd June 21, 2012
Anak yang baik Alisha ni..:)
Berkat kesabaran ibunya jugak..hehe
Yumida Yumida June 21, 2012
alhamdulillah..alisha makin memahami..sudah semakin matang..hihi
ieda ieda June 21, 2012
alhamdulillah
kita rasa lega kan dik
tulah perasaan akk masa bercerai susu ngan anak2 .. ;)
GreenJade GreenJade June 21, 2012
gud girl..dia faham tu dah nk jd kakak..hehehe
Myra Jay Myra Jay June 21, 2012
Alhamdulillah Alisha cepat belajar..

Mungkin sebab penangan asam jawa la tu..heheee
syiela syiela June 21, 2012
syukur alhamdulillah berjaya akhirnya
Falsya Falsya June 21, 2012
yeayyy!!!..alisha gud gurl..alhamdulillah..
Izan Ishak Izan Ishak June 21, 2012
alhamdulillah... Allah permudahkan proses nak ceraikan susu alisha... ibu pun tak delah pening2 kepala lepas ni ye..
PinkUmmi PinkUmmi June 21, 2012
alhamdulillah senang die brenti susu bdn
QueeN TerataI QueeN TerataI June 21, 2012
as what u say.. sbnrnya Alisha ok dan mmg senang nak bercerai susu cuma as a mother u yg sush nk lepaskan.. hehehehe alisha mmg pandai dan bijakkan
Azi Azi June 21, 2012
alhamdulillah senang macam sofea jugak...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 21, 2012
yay! gud job alisha..mcm ni lah kakak...!

tahniah utk be tu...rezeki..alhamdulillah..
Masya Masya June 21, 2012
alhamdulillahh niat yg baik dipermudahkan.. ats sokongan alisha...
anitadiana anitadiana June 21, 2012
alhamdulilah....senang alisha berhenti susu ibu..yg sedih ibu nya lah kan..semoga alisha jadi kakak yg baik nanti..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 21, 2012
merah plak dengan rasmi benti nyusu badan pada setahun 7bulan...huhu...masatu susu mmg keringdah sbb ada sofia
anisalya anisalya June 21, 2012
alhamdulillah... berhenti dah alisha ye ina? tahniah utk ina jugak sebab berjaya susukan alisha selama setahun 9 bulan dan 14 hari.

*tepuk... tepuk... tepuk...*
teratak hati teratak hati June 21, 2012
Alhamdulillah..pndai alisha..
deno deno June 21, 2012
senang je ek alisha berhenti minum susu badan... anak buah deno punyalah susah sampai demam2... hihi... alisha budak baik dan bagus! :)
iizza iizza June 21, 2012
memang sedaih bila nk bercerai susu ni..apapn memang alisha good girl..memahami jer..:)
9n0L4 9n0L4 June 22, 2012
hati seorg ibu gitu lah kan. anak steady je. ;)
IBU AIMAN IBU AIMAN June 22, 2012
bagus nyer, baby sy aiman lak lepas pantang langsung xnak susu badan. huhuhu..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 25, 2012
kebiasaan anak sulong lebih cepat berdikari...dan mengerti....lagi2 bila dia tahu nak ada adik...
QasehnyaRania QasehnyaRania June 27, 2013
niat mmg nak apply exabytes. tp sabtu ahad tu tak berapa nk cun. huhu

hari lain alhamdulillah, dh boleh maintain dalam 300 ke 4oo.