Memuatkan ...

U all suka komunikasi satu hala or dua hala?


Komunikasi yang saya maksudkan adalah komunikasi di alam maya.. Alaa komunikasi dalam blog ni lah... Normally saya akan pergi terjah & komen kembali entry dekat blog mereka yang datang komen entry saya.. Cara yang saya buat untuk pastikan saya tak tertinggal untuk jenguk mereka adalah saya takkan publish komen mereka selagi saya tak pergi blog mereka... Dah terjah baru publish... hihii Yela, orang dah datang blog kita.. pastilah kita akan pergi jugak blog dia kan... Kiranya macam.. "Orang berbudi kita berbahasa"... cewahhh... hihii.. INI YANG SAYA KATAKAN KOMUNIKASI 2 HALA..

U all ada tak bila u all pergi komen blog seseorang... Orang tu tak datang pun jenguk blog u all kembali... saya ada je..hihii Tapi tak tahulah pulak kan kot orang tu.. datang tapi tak tinggalkan jejak... So, di sinilah bagi saya, pentingnya tinggalkan jejak... supaya orang tak beranggapan kita sombong.. (^_^).. Saya bagi contohlah... di alam realiti, u all jumpa seseorang & u all senyum or tegur orang tu tapi orang tu tak balas balik senyuman or teguran u all tu.. so, apa anggapan u all dekat orang tu?.. Adakah lepas tu u all masih berminat untuk tegur orang  tu? INI YANG SAYA KATAKAN KOMUNIKASI SATU HALA

Kalau u all tanya saya.. secara peribadinya.. kalau seminggu saya pergi blog orang tu... seminggu tu jugaklah saya baca entry dia & tinggalkan komen.. tapi dia sehari pun tak pernah datang + komen di blog saya... untuk minggu seterusnya, saya dah kurang minatlah untuk jenguk blog orang tu... (",) Ini kalau sayalah.. kalau u all tak tahulah saya camne kan... hehhe (",)

Tapi sebenarnya saya pun nak tahu jugak, kalau u all macamana, adakah u all suka yang sehala or dua hala or tak kisah mana2 hala?.. hihii Bukan apa... saja je ni nak bincang2 dengan u all... bolehlah kita semua tahu apa yang patut kita tahu... ahhahhah...

30 orang suka berlian:

eB ezrin berkata...

2. sng :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

dah tentu laa saya suka yg 2 hala sebab antara tujuan saya berblog ni untuk kenal sesama bloggers..tp kalau saya je tegur org, tapi org tu tak mahu tegur saya, mmg saya buat bodoh je kat org tu..takde sebab kenapa saya perlu terhegeh2..banyak org lain lagi yg saya boleh tegur!!!

Falsya berkata...

of course la ramai yg suke 2 hala..sbb dlm blog nie jugak la kite leh crk kawan baru sambil2..hehe..

fieda berkata...

dah tentu lah 2 hala...baru lah mengeratkan hubungan sesama kita...ye dop....ini kalau kite jer yg terhegeh hegeh memanjang ape celuppp....hihihi

done for all ina....

Mrs Lurve berkata...

lbh kpd 2 hala, tp tue la kdg2 xsmpt nk terjah balik..tp tetap akan cari masa utk terjah balik wpun kdg2 mcm mati idea je nk komen huhuhuhuhu

syawalsimpsons berkata...

ya betoi dua senang//.pada sue x pe x dpt jenguh atau x terjah...janji ada org egat kiter..kikikiki...sue pon selalu gak terjah kat blog ina ni..tp kalo M tu beso mmm...alamatnyer mmg tak la anta..kikikikiki

~diAhOntHeblOg~ berkata...

2 hala la syok..xkira la blogging ke keje ke..blogging jd nye adil n saksama..gitu gak psl keje..kalo sehala rase nk tampa muke bos tu..hehe..asik kite je nk dgr die..die xnak dgr kite cite..blogging pon same kan.. :P

sue zainun berkata...

suka entry nih..semestinya 2 hala..
hurmmm ada gak yg xbls..maybe xperasan or busy or banyak sgt kot dia nak bls, kn amik masa..hehe..setakat nih sue masih komen walau ada yg xbls..esok lusa tak tau lah plak kan..:)

Tihara berkata...

suka yang dua hala..Insya Allah akan selalu datang blog ni..sedih kan kalau org tk jenguk kita blk tp pk positif..maybe dia sibuk..kadg2 yg bese rapat ngan kita pn tk dtg pn..blog org lain dia pegi plak..yg tu tk taw nak interprete cane...kadang2 kalau komen kita berbetuk soalan, akak akan u turn semula nk tgk respon dia cane..rupanya tk berjawab, last2 dia updet entry baru..mmg hampa tp tu la pk yg baik2 maybe org tu busy..kdg2 kita pn penah busy..hehe..papehal pun akk pk, kalo akk pegi mane2 blog, akk tk harap pun mereka balas kunjungan, akk anggap je ziarah sesama saudara islam..mcm ziarah jiran sebelah gitu..haa, panjang plak komen ni dah macam entry kan :)

Masya berkata...

mestilah saya suka yg 2 hala... lg mengeratkan silaturahim, cuma blog ina ni kdg² hilang dr dashboard saya.. saya pun tak tau nape.. jadi kalau ina buat entry atau tibe² nama 'intan berlian' kat dashboard ade baru dpt baca entry baru....

Myra Jay berkata...

Myra pun sama cam Ina, akan terjah balik pada mereka yang terjah blog kita especially yg drop komen.

Myra penah drop komen di entry 2-3blogger, setiap entry dia Myra komen, tapi SEKALI pun dia tak dak nak terjah balas mahupun komen.. Kita boleh chek kat akaun Nuff kan :)

Sekarang dah tak komen pun blog diorang :)


**Even blogger pemes cth: Kak Diana, Kak Ina KL pun datang terjah balas walau cuma 1 komen je ditinggalkan :)

Ros berkata...

salam intaNBerlian,

kak Ros pun dah tentu suka yang 2 hala,baru lah rapatkan....Kak Ros pun ada jugak la pengalaman yang intan lalui tu...Kak Ros ni kannya apa...cuma nak berkawan ngan semua orang,tak kira lah apa pun kedudukkan dia..Bila dah kita selalu pi ziarah dia,tegur dia,jangan kata dia nak mai sembang ngan Kak Ros,jawab teguran Kak Ros dalam Blog dia pun dak....tapi kawan2 lain dia jawab,tu yang Kak Ros terasa sangat tu....Tapi tak pa lah intan...sapa la Kak Ros ni kan....sapa yang nak kawan ngan kita tu,kita kawan lah,yang tak mau tu nak buat macam mana kan....Ala...sedih la pulak....

ajumohit berkata...

suke yang dua hala kan intan, sebab dua2 pihak tahu apa yang masing2 mahukan kan

fiza berkata...

Mestilah komunikasi 2 hala ☺☺. Tapi mana yg komen, klo sempat saya terjah balik & komen. Tapi kekadang agak frust gak bila kita selalu komen blog dia, tapi dia tak pernah langsung nak komen blog kita. Sama gak mcm intan, klo mcm tu style nya, memang saya tak datang lagi dah.

p/s: intan, nnt bagi email add.

MamaEma berkata...

samalah dengan akak... bila orang dah dtg rumah kita..kita pergi ke rumah yang datang tu...

kadang2 ada yang tinggal jejak kat shoutbox...kalau mood okey..akak singgah..kalau tak..akak singgah lain kali jer..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

2 hala..
tp itula kadang2 eija sndiri pun x sempat nak BW kat blog kawan2 sume
mmg selalunya kalau kwn2 yg rajin komen kat blog kita sebolehnya kita balas komen mereka.

Tapi eija selalunya kalau suka baca blog kwn tu eija compom akan baca hari2 blog dia x kisahla kalau dia x balas komen eija tu/ x singgah pun terjah blog kita balik sbb blog eija pun blog suka2 jerk..

selalunya blog2 pemes ni eija jd silent readers jerk, tp kalau rasa tetiba ada idea nak komen, eija drop gak la komen.

SeputihSalju berkata...

lain org lain cranya... ada yg suka 1 dan ada yg suka 2 hala..contoh mcm sy dulu lbh kpda bca jer n tak tinggalkn komen.. tp skrg ni ada la jugk tglkan komen, bru nk bljar2 berblog dan

sesetengah tu bukan taknak tinggal komen tp taktau nk komen apa...hihihi.. * sy la slh sorg tu.. :-) *

ada jugak suka tinggal jejak kat ruang chat tp entry tak pnh komen...

kalu kita ikhlas nak berkawan kita tak kisah org komen or tak.. yg pnting kita dah jenguk diorang... insyaAllah lama2 org yg kita jenguk tu akan dtg bca, komen blog kita... ni dari pglaman saya.. taktau org lain...:-)

NugRuL SakuRa berkata...

shye pun akan terjah balik blog blogger yg singgah blog sy...kekdg tuh terus folow..he he he nk tambah kenalan kan...then..opkos sy akan reply comment yg blogger tuh da comment kat entry sy...he eh ehe...

sy slalu bce entry2 dr ina sbb sy suke telatah alisya..semua entry akak sy da bce kalau tgh xde keje nk buat..hehehe

Gen2Merah berkata...

ya sama macam saya kak.. kalau saya dah berminggu datang mengomen tempat blog org tu, kalau dia takda respon saya macam malas dah nak singgah situ... merajuk dah.. ekeke..

tapi kak Intan ni best laa.. spoting... macam saya pun dah serba tahu tentang kisah akak dengan si alisya yang comel tu.. ehe

zareliqa afiqa berkata...

dua hala ag bagus.takde lar owg ckp sombong.hehe,iqa pun sama.Kalau orang tu datang komen entry,mesti iqa g balas balik. :)

IntaNBerliaN berkata...

KARIMAH : Yap dear... don't worry k... kak ina tahu krmah slalu jenguk blog kak ina walaupun karimah x tinggal jejak...

kak ina nmpk je link blog krimah dkt stats blog & Nuff (",)

Nisa Greennnpanda berkata...

sy suke komunikasi 2 hala.. sy pun same le mcm ina, visit & komen blk sape2 yg dtg blog sy, hehe... biase la tue kalo org xvisit us back, sy mmg xm'arap pun.. tp sy jnis suke tgl jejak kat shoutbox, hehe...

alamak..kalo kat alam realiti..lain kes.. coz semlm, ade laki tibe2 snyum & ckp "hye" kta sy.. sy wat bodo je..hahahaha... >_< ptt kn?

Bui Junaidi berkata...

BUI PERNAH JUMPA BLOGGER YG SOMBONG NI..SELALU JUGAK BUI DTG KOMEN ENTRY2 DIA TP DIA TAK PERNAH DTG BALIK..LEPAS TU JGN HARAPLAH BUI NAK DTG LAGI..KIM SALAM..CEHHH(GANAS..)HAHAHA..

Cik Rose Cute berkata...

Hai! intan...cik rose pun 2 hala...kalau dia datang komen blog cik rose...cik rose komenlah blog dia...kadang2...tue...kalau cik rose sibuk...dah lama tak jenguk diaorang cik rose usha balik blog diaorang dan baca.... dan komen....hihihi

Puan Kutu berkata...

sudah tentu dua hala..tp kadang2 macam tak sempat nak terjah dbb busy takut gak org kecik hati..kadang ada juga yg terlepas pandang..

tp selalunya sy akan cuba sedaya upaya untuk terjah balik walaupun lmbt..

wan nurul hezrina berkata...

betul ina setuju sangat..adagak yang datang blog nuul tapi tak tinggal jejak.payahnyalah nak komen semula.dah dia follow lagi..takut nnt kita tak g blog dia kata kita sombong plak=)tapi harap diaorg tinggalkan jejak.mmg kom 2 hala bagus=)

eh ttg shoutbox nurulpun tak tau guna..huhu nak masukkan fibox bila masuk hang jer..mmg kena bukak sekali ngan facebook ker masa nak letak?

teratak hati berkata...

ade je yg kita komen tapi tak dibalas..mgkin dia tk brminat kot nk kawan ngn kite

puanbee berkata...

suka 2 hala , jom meh sini kita sembang hehehe

Tanpa Nama berkata...

Woah! I'm really enjoying the template/theme of this site. It's simple, yet effective.
A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between usability and visual appeal. I must say you've done a
amazing job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on Opera.
Exceptional Blog!
My web page ; I Need Money For my business

Tanpa Nama berkata...

Actually no matter if someone doesn't understand then its up to other viewers that they will assist, so here it takes place.
My page online free bonus slots

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...