Saya telah digoda..!

Yap.. saya telah digoda.. tapi bukan dengan orang pun.. tapi digoda oleh rancangan di TV3..hihii.. Saya tak pasti tu rancangan apa, tapi pengacara dia Maria Tunku Sabri.. Ni kes petang semalamlah... tengah2 saya landing depan TV, sekali dia boleh tayang gambar mee udang... adehhhh... Apa lagi, si ibu mengandung ni, pantang orang goda dengan makanan... dan2 malam tu ajak hubby pergi makan mee udang di d'King Mee Udang banjir & Ikan Bakar Power..



Menu2 di d'King Mee Udang banjir & Ikan Bakar Power.. Saya order Mee Udang Banjir Extra Special.. Rm15 sepinggan   


Minuman kami bertiga.. saya punya, tembikai laici suam, my dear air kopi panas, alisha tea ais.. saje bagi can alisha minum ais... hahhaha.. tapi tak habis pun, kami yang tolong perabih air dia.. kikikiii


Tadaaa inilah MEE UDANG BANJIR EXTRA SPECIAL.. hihii.. Ohya, kami order sepinggan je, bukan apa, sebab sebelum keluar rumah, kami dah makan nasi awai2.. so, kongsi dua lah.. tapi banyak tau... Ada 9 ekor udang laut... (",)


Kasi zoom, bagi u all jelas lagi tengok mee udang banjir yang bagi saya sangat sedap.. kiranya kena dengan tekak saya lah.. (",)..


Kasi zoom lagi dekat.. kasi u all pulak yang tergoda....muahahahhah... Actually, saya rasa, sepinggan ni pun saya boleh habiskan sorang semalam.. maklumlah, perut ibu mengandung ni lain macam time mengandung ni... sentiasa je boleh sumbat makanan... adehhhh.... kikiiii


Satu pinggan kami kongsi bertiga.. hehheh


Alisha kalau dapat air, makanan tak habis lagi, asyik mintak air je keje dia ni... (",)



Nampak menyelerakan tak alisha makan..?? So, u all ada tergoda??.. Kalau tergoda, malam nanti pergi makan mee udang jugak yer... hehheheh *Jahatnya saya nih.... ;p


Tu diaaa... licin makan, tak rugi bawak ibu mengandung ni pergi makan, tak membazir...hahhahha.. Total RM21.10... maklumlah, dah order mee udang banjir pun sepinggan je, tu yang murah je kena... hihii

Nak tengok entry yang saya makan ikan bakar power di d'King Mee Udang banjir & Ikan Bakar Power, KLIK SINI

Nak tengok entry yang saya makan Mee Udang Banjir yang memang betoi2 banjir di d'King Mee Udang banjir & Ikan Bakar Power, KLIK SINI

JIKA TERINGIN NAK PERGI JUGAK, TENGOK ALAMAT DEKAT BAWAH NI.. or KLIK SINI (",)

Address : Lot 20072,Jln Padang Temusu, Mukim Sungai   Pasir, 08000 Sungai Petani, Kedah.
Person Incharge : En.Zidi
Tel : 019-511 1152
Email : info@dkingseafood.com

P/s : Dah gaya macam promoter pulak saya ni.. hehhehe 

{ 35 comments.. read them below or add one }

Gen2Merah Gen2Merah May 11, 2012
Selera plak tgok alisha pelahap mee banjir tu. Ehe
fieda fieda May 11, 2012
oo..jauh ni...baru lepas mkn nasi tp lapor balik tgk mee ni ina oiii...
ziezah ziezah May 11, 2012
memang meyelerakan..terlurrr betol la.. akak ni kan..
deno deno May 11, 2012
amboi kak... terliur deno,, tergoda betul deno tengok mi ni.. tapi deno tak boleh makan bayak sgt seafood sejak sakit ni.. huhu

p/s : rancangan TV3 tu yang melawat perak eh? deno pun tengok.. heee :)
dyabunga dyabunga May 11, 2012
sedapnya..tapi jauh lah nk pergi cuba
ummiarissa ummiarissa May 11, 2012
sedap tu...memang terliur ibu yang sedang diet nih...

p/s:jauh tak jika kita dari Tunjang,Jitra Kedah,saya mngkn ke sana 3 Jun ada kenduri kawin..
Masya Masya May 11, 2012
mengoda habis.. kuah dia... banyaknya.. wajiblah kongsikan kalau sorang² memang takkan habis.. walaupun belum makan nasi... itu saya lah hihihihihi.....
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 11, 2012
pergeeeehhhh leleh air liuq!mmg btul2 extra special..sedapnya=(lapar
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 11, 2012
nasib masuk sini sudah makan wantan ho tdi..xla kebulur sgt.hahaha :P
Mrs Lurve Mrs Lurve May 11, 2012
baru berangan dgn hubby nak pegi sana weekend nie, entah jd atau tidak
jemarisuri jemarisuri May 11, 2012
fuh js sudah tergoda youuuu..hihi..

sedih kt putrajaya takde plak mee camni...ke ada ekkk? tak pernah jumpa..hihi
Izan Ishak Izan Ishak May 11, 2012
huwaaaaa.... ina mmg saje buat kak izan terliur nih!!! kat sini mana ada mee udang banjir camni.... sobsob...
anisalya anisalya May 11, 2012
kalau ibu mengandung yang tak ada mslh dgn brt bdn yg tak brp nak ckp mmg ptt mkn byk. hahaha... jgn marah ye ina.
Mama Adam Mama Adam May 11, 2012
Erkkkk.. Kedah? I tgk u makan je la.... ;)
CtAyue CtAyue May 11, 2012
adoii sedapnyer tgk..jauh ler pulop nye.hihik.. :)
aimi aimi May 11, 2012
kje 4 time ke kak ?? ahahhahahahaha

promote kdai org =)
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 11, 2012
Waa tergoda dh ni.akak dh bg Solehah kempunan.tgk udang tu besar2 lak tu.klu mkn ni,puas la
teratak hati teratak hati May 11, 2012
mmg tergoda la..teringin nk pegi tapi jauhnya...
babycomel babycomel May 11, 2012
akak, nanti kita singgah sana leh la bawak g makan mee udang.. dh terliur tengok udang tu :0
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
haha pekena mee udang situ lg ekk..boleh tahanlah rasanya.sekali tu jer la kot sy pegi.bg sy agak mahal jugalah tak padan dengan rasa.hikhik nak yg mura jer.

sy klu teragak nak makan mee udang ni lebih baik bikin sendiri kot.lgpun udang free,fresh lg.hahaha..
Norzie hany Norzie hany May 11, 2012
Salam Ina.
Sedapnya...sempat pulak awak kira udang tu ye.Adoi,Melampau betul,siap kasi zoom lagi pic tu...mmg tergoda.
Azi Azi May 12, 2012
wah nmpk sedap, sy suka mkn mknn berasaskn mee ni, dah terliur dibuatnya,...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 12, 2012
done memberkuhawa&digi :P
eita eita May 12, 2012
jahatnya tayang makanan...
giler terliur tu....
Bui Junaidi Bui Junaidi May 12, 2012
MEMANG TERGODA LAH..KALAU DEKAT KUCHING NI SEKARANG JUGAK KAK BUI PERGI..HAHAHA

INA PAKAI KAMERA APA AMBIK GMBR..?TERANG DAN CANTIK..BAGI TAU DEKAT BLOG KAK BUI YER..*_*
Myra Jay Myra Jay May 12, 2012
Cheq juga turut tergoda, area mana DKing ni ye Ina
Yana Yoenas Yana Yoenas May 12, 2012
berbaloi dengan harga.
nampak mables gila kak.hahah


tp jauh -.-
Tihara Tihara May 12, 2012
hmmm sedap sedap sedap... :)
misshannajr misshannajr May 12, 2012
tak tahu nak kata apa tengok kuah banjir tu...haha..sudahnya telan air liur tak henti2 selama 3 minit#tipu :P
Myra Jay Myra Jay May 13, 2012
Ina, tgh hari kedai ni bukak tak?
Myra Jay Myra Jay May 13, 2012
TQ atas maklumat semua tu ye Ina, nanti nak ajak en abg terjah..

Myra ada kol td tp xberjawab..
Takpela nanti p nak tanya la ;)
SumeSakan SumeSakan May 13, 2012
wahhh sedapnya...seyes terliur....tengok alisha makan walaupun x dak kuah gitu pun nampak sedap...huuuuuu...kena wat mee udang gak ahh pasni...hehehehe
anitadiana anitadiana May 15, 2012
sedapnya..ina..tapi jauh sanggat..he..he
Myra Jay Myra Jay July 04, 2012
Ina nak tanya mau dak review pasal tempat makan ni.

At least kena ada 4 gambar cukup-selain tu dapat promosi blog.

Kalau ada rezeki, Ina akan dibayar RM10.

Boleh baca kat entry ni
http://hazmanfadzil.com/2012/07/03/tawaran-untuk-jadi-penulis-jemputan-blog-hazmanfadzil-com/

Ina boleh bg entry ni @ draft lain dan email