Alisha bukan nak jadi DOKTOR tapi nak jadi PESAKIT...


Hihiii... tiba2 rasa nak gelak teringat telatah alisha ni... Alisha ni dia ada satu set mainan doktor2.. tapi alisha paling suka dengan PICAGARI... Mula2 dulu, saya ingat, alisha bawak picagari ni dekat saya sebabnya nak cucuk saya lah kononnya... tapi alih2... bukan dia yang nak cucuk saya, dia suruh saya pulak cucuk dia... hahahhahhah

U all bayanglah, dia bagi picagari tu dekat saya, lepas tu dia hulur lengan dia tu sekali... bila saya dah cucuk belah kanan, dia hulur pulak belah kiri, dah siap belah kiri, hulur pulak belah kanan... hahahhahhah... tak nak berhenti suruh orang cucuk dia.. dia rasa seronok orang belai2 dia kot.. muahahahhah

Ini semua mesti kes alisha dah pernah tengok ibu & abah dia kene ambik darah dekat klinik.. hihii... Alisha ada 2 picagari.. satu yang betoi satu lagi yang mainan.. mana2 yang sempat dia capai, yang tu lah dia suruh kita cucuk dia.. kikikiii... Ingat beli mainan tu, dia nak jadi doktor... rupanya nak jadi pesakit... hahhaha... 

Opssttt tapi alisha akan jadi doktor bila dia guna alat apa ek nama dia.. alaaa yang doktor letak kat telinga & cek dada kita sambil suruh kita tarik nafas tu.. dan dan masa ni pulak saya terlupa nama dia... (",) haaa kalau dia main yang tu, dia akan jadi doktorlah... sibuk letak dekat telinga, lepas tu gantung kat leher dia... macam doktorlah gayanya... ahhahhaahh

P/s : Saya akan slow2 jenguk blog u all sebab broadband dah habis limit... adehhhhh

{ 38 comments.. read them below or add one }

Dylla Abas Dylla Abas May 30, 2012
hehehe...jarang budak kecik nak jadi pesakit ni..selalu kan diorang suka berangan nak jadi doktor je :)
anisalya anisalya May 30, 2012
anak2 akak ni semua nak jadik doktor. kadang2 tu berebut. last2 ckp dgn dia org, srg doc dan srg lg akauntan. haha...
mimie.. mimie.. May 30, 2012
ehehehe soo cute lah alisha ni taw..layan je laa ibu dia ni yee hihi
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI May 30, 2012
ahakz.. mesti comel aje dia..
Wanieys Wanieys May 30, 2012
alisha nak jd doktor tu besar nnti
sbb tu dia praktis awai2 lagi haha
ieda ieda May 30, 2012
alhamdulillahhh alisha ada skills jadi dr nie , syukurr kalau dia minat ekekek sabor je ..

ps : dikkk akk ada mention blog adik dlm blog akk utk entry pagi nie .. ;)
zachflazz zachflazz May 30, 2012
seronok dan asyik kelihatannya. salam buat alisha ya..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 30, 2012
mak aii picagari dia..ini kali lah!..hahaha

moga2x jdi doktor bila dewasa =)
nur anis nur anis May 30, 2012
hehe...gambar alisha jadi doktor takde ke kak..mesti comel..:)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 30, 2012
sateskop=)bagus alishya nak praktislahtuh guna barang2 doc.nnt jadi doc yer alishya...nurul masa kat ward2 mmg suka tgk doc2 muda.muda2 dah jadi doc kagum.ramai melayu lak2
::NureeN:: ::NureeN:: May 30, 2012
hehe.. mcm2 mainan bdk2 skrg ni kan.. ellesya pon ada jgk, tp dia suka jd doc :)
nanakimie nanakimie May 30, 2012
lucu la alisha ni:) oo,stetoskop ye namanya,nana pun xtau...heee...
izan mama mia izan mama mia May 30, 2012
hihihi..macam2 alisya nih
Tina Othman Tina Othman May 30, 2012
mcm2 lah alisha ni ye, org takut kena cucuk, tapi dia offer diri hehe
YOUsoF YOUsoF May 30, 2012
Alisha, comel dan lucu! ;)


Hehehe macam kelakar je 'pesakit' datang siap bawak picagari untuk doktonrnya.. hehe
Aju Mohit Aju Mohit May 30, 2012
Owh steteskop ye ina? Hihihi yeke? Main petik je, wahh Alisha Ada bakat doc ni
Yumida Yumida May 30, 2012
klo anak buah sy pulak sis...picagari tu guna utk mkn ubat batok..dia sndiri yg mkn sndiri..klo letak lam sudu dia xnak minum..hope dh bsr nnti alisha jd doktor. amin.
sYiRa LoKMaN sYiRa LoKMaN May 30, 2012
nice post..love it! ^_^
sYiRa LoKMaN sYiRa LoKMaN May 30, 2012
nice post..love it! ^_^
sueshe sueshe May 30, 2012
alahai alisya...awak neh sgt sweet tau..geram antie bile baca keletah awak...
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan May 30, 2012
nampaknya jadik doktor la alisha nanti =)
shida'R shida'R May 30, 2012
hahhaaa..funny la alisha sis oii..=)
syiela syiela May 30, 2012
hehehhe kelakar la alisha ni.. pandai nyer
MamaEma MamaEma May 30, 2012
nak jadi doktor jugak erkh..cam anak ema..nak jadi doktor pembuatan..eh3x..perubatan..selalaulah salah cakap bab pembuatan dengan perubatan tu...ema pun dah lupa apa nama alat letak kat telinga tu..ste...
SumeSakan SumeSakan May 30, 2012
alahai alisha....comel aje gaya budak ni ha....dia pulak mintak d ccuk ye...hehehe
CtAyue CtAyue May 30, 2012
sweetnyer..hehe..pandai alisha.. dia pulak main macam dia yang nak kena cucuk yer..bukan dia yg cucuk kan org.hehe.tiu menunjukkan dia berani.. sweetnye lah alisha ni.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 30, 2012
hihihihi...kelakarlah alisha nie...
KhaiZa KhaiZa May 30, 2012
dear blh msj u'r fon no, untuk tujuan pengeposan hadiah GA - Everlynn ke 0194296954
Tihara Tihara May 30, 2012
hehe seronoknya layan keletah alisha...dia manja tu sbb dia nak orang attention lebih kat dia :)
iEdA iEdA May 30, 2012
Wah...alisha x tkot kna ccuk eh??ida yg beso ni pon tkot g..huuuu :D
Izan Ishak Izan Ishak May 30, 2012
oohhh... stetoskop namanya. pandailah alisha ni berlakon jadi doktor. insyaAllah... auntie doakan alisha akan jadi doktor bila dah besar nanti ye...
9n0L4 9n0L4 May 30, 2012
steteskop kot? tapi ejaan nye konpem salah. tapi bunyinye mungkin lah betul kot. ;)
Myra Jay Myra Jay May 30, 2012
Heheeee, dia dok tengok doktor buat kat pesakit camtu, so Alisha ras adia pesakit la tu :)

Menyerah diri tu bagus :)
fieda fieda May 31, 2012
hahahaha...ala kakak tecik sorang ni..
Marya Yusof Marya Yusof May 31, 2012
Petanda Alisha budak yg bijak! :)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 31, 2012
stetoskop.. hihi..nak jadi pesakit sbb ibu jd pesakit amek darah kat klinik? alaa..takkan nk kena ibu jd doktor, baru alisha jd doktor pula? :p