Cara Alisha bagitahu kami suruh beli air SOLIVITE

Sebelum ni saya pernah bagitahu u all yang alisha ni suka minum air SOLIVITE kan... Selama ni dia akan beli jika nampak air tu ketika kami membeli belah je... Tapi sekarang, dah makin pandai u all....


Dia dah jumpa buku yang ada gambar botol air kegemaran dia tu... hihii.. Tapi dekat buku study alisha ni, air YAKULT... tapi alisha bukan tahu tu air yakult.. janji bentuk botol sama... hahahaa... U all bayanglah, alisha kan hari2 mengadap buku, so, kadang2 tu, dia sengaja ambik buku ni & terus belek ke muka surat HURUF Y & bagitahu kami "Nak nak" sambil tunjuk dekat gambar YAKULT... Alahaiiii cerdik betoi budak nih... selagi tak dapat, selagi tu "Nak nak".. hhiii

Saya tak sangka pulak yang alisha boleh cam botol air tu.. yela, sekadar lukisan je pun, bukannya gambar betoi... tu pun dia kenal.. hihii.. So, tadi my dear bagitahu, petang ni, dalam perjalanan balik kampung MIL, singgah kejap econsave... belikan SOLIVITE untuk alisha.... (^_^)

P/s : Pukul 4 petang nanti saya akan balik kampung.. so, semua entry lepas ni sampai pagi esok, auto publish tau.. jika sempat, saya balas kunjungan u all.. jika tak, esok petang baru balas jejak yer.. pe2 pun, bergantung pada keadaan semasa... (",)

{ 25 comments.. read them below or add one }

Masya Masya May 31, 2012
memang bijak.. selamat balik kampung....
eintan nurfuzie eintan nurfuzie May 31, 2012
BUDAK SENANG BLAJA KAN?
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 31, 2012
Cik rose balik pagi besok...Semoga selamat sampai Intan...
PinkUmmi PinkUmmi May 31, 2012
alolo...cerdiknya alisha
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 31, 2012
Wah, Alisha betul2 bijak la..die boleh ingat ada pic sama dlm buku tu ye. :)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P May 31, 2012
bijaknya alisha, rasa nya kalau ada stok dalam peti ais rumah tu, mesti setiap 5 minti dia bukak peti tu kan? siap ambik sendiri.. hehee.

Selamat pergi dan balik kak ! :)
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto May 31, 2012
makin pandai saja si Alisha ya :)
ummi anum ummi anum May 31, 2012
wahh..bikajk!bijak..lepas ni nak mintak apa pulak ya alisha..?
Mrs Lurve Mrs Lurve May 31, 2012
alisha makin cerdik!!
Wanieys Wanieys May 31, 2012
bijaknya alisha...selamat balik kg yer kak ina
aimi aimi May 31, 2012
blh wt autopublish siap akk.. =) hihihihi
mimie.. mimie.. May 31, 2012
ehehehe...soooo clever..good gurl..kecik2 dah pandai kenal air kegemaran dia tu hihi
9n0L4 9n0L4 May 31, 2012
hehe. ni bukan pandai tau. tapi sgt comel. hihi. budak bijak ni nnt. ;)
anisalya anisalya May 31, 2012
pandai dah ye mintak air solivite. nnt mtk lg ye.
Sally Yatiey Sally Yatiey May 31, 2012
Bijaknya Alisha. hehe :D
CtAyue CtAyue May 31, 2012
alisha mmg pandai..adam pun sama.bila tgk pic botol tu dlm buku, dia akan kata, nt ibu beli yep..selamat balik kampung yer..seronoklah alisha dpt blk kampung.
Azi Azi May 31, 2012
pandai alisha yea...
shida'R shida'R June 01, 2012
selamat pergi dan pulang sis ^_^
deno deno June 01, 2012
bijak bijak... deno suka vitagen! hehe... :)
anitadiana anitadiana June 01, 2012
cernik lah alisha..kalu arisya cakap nak air seju atau susu aje...
Myra Jay Myra Jay June 04, 2012
heheee,memang cerdik..

Budak2 cepat belajar dan mengenal kan ;)