Alisha mengajar cara penggunaan kamus besta

Ini cerita ketika kami di rumah my parent minggu lepas.. Time ni saya mengadap laptop dalam bilik adik saya.. alisha pulak, tengah duduk atas katil.. Sekali saya terdengar macam alisha ni pot pet pot pet.. Saya pusing ke belakang....


Sekali saya tengok alisha ni seolah2 sedang mengajar patung yang warna putih tu (tabung) cara guna kamus besta... hahhahah... tak menahan tengok gelagat dia.. boleh pulak pergi ajar patung... kikikiii


Dalam saya duk gelak2 kat alisha.. saya pun layan jugak dia.. saya cakaplah.. "Ajaklah patung pink tu join sekali..."


Tu yang alisha terus ambik patung pink sebelah dia tu & letak sekali dengan patung putih tu dekat depan dia.. hihiii


Last2 dua2 patung tu jatuh, tapi dia maintain duk menekan kamus besta tu..hahhaahha... Tak menahan tengok gaya alisha.. selalu tunjuk gaya macam orang besar.. tengoklah tu, macam teror sangat dah guna kamus besta.. hihii

Anak2 u all ada tak sembang2 dengan patung ek?.. U all tahu tak, satu hari tu, saya tengah masak dekat dapur.. tiba2 saya terdengar alisha bercakap "Nak?.. nak?".. Saya intai dia.. rupa2nya dia tengah tanya bear.. nak tak minyak cap kapak..... hihii.. lepas dia tanya bear, terus dia datang dekat saya suruh buka tudung minyak tu.. adoiiii laaa.. siap nak sapu minyak cap kapak lagi kat bear dia tu.. ahhahha


P/s : Sorry sebab tak balas jejak u all lagi dari semalam.. Semalam kami 3 beranak keluar.. InsyaAllah, hari ni saya balas jejak u all tapi slow2 la tau.. sebabnya broadband dah HABIS LIMIT... (",)

{ 29 comments.. read them below or add one }

Tentang Kita Tentang Kita May 11, 2012
berckp dgn bear tu perkara normal....maybe anak intan x de kawan so dia cipta kwn sendiri
sueshe sueshe May 11, 2012
pandainye dia..nk tye la meja kecik ina beli kat mn ea?comel jer..
mimie.. mimie.. May 11, 2012
ehehe..alisha comell!!pandai dia main dgn bear dia ^_^
anak sy tak pulak suka bercakap dgn bear ni..main dgn bear pun dia tak minat..yg dia minat main barang2 mekup sy..habis dia korek mekup tu guna jari dia..adehhh!!
Ummi Iman Ummi Iman May 11, 2012
budak perempuan kebanyakkannya macam ni... Kalau lelaki ada tapi jarang kot ;)
anitadiana anitadiana May 11, 2012
cerdik lah si alisha ne...anak kak ita tak suka main patung-patung..so tak tahu..dia suka kepada hp,laptop,remot..benda yg ada butang..he..he
SumeSakan SumeSakan May 11, 2012
alahai sweetnya alisha nih...qaisara x de la lg nampak dia cakap2 ngan patung segala sebab dia x minta patung....nyanyi sorang2 ada lah...hehehe...
syawalsimpsons syawalsimpsons May 11, 2012
pandai ni boleh jadi chekgu ni...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 11, 2012
ada...yang boy anak cik rose..suka sembang sorang2..hehehe
Izan Ishak Izan Ishak May 11, 2012
alololo...pandainya alisha ajar patung2 semua. macam ye2 aje tu....
anisalya anisalya May 11, 2012
mcm2 la budak kecik nak jadik kakak ni. stkt ni dua beradik tu tak ada la bercakap dgn bear sbb dia orang berkawan kan. tak pnh lg kena tggl srg2.

p/s: ina, meja tu beli kt mana ye?
Masya Masya May 11, 2012
wahhhh... menunjukkan ciri² mahu jadi cikgu ni.. suke nak mengajar...
lurun namzar lurun namzar May 11, 2012
sama la cam anak sdara saya.
xder org nk layan dia ckp, last2 dia ajak patung2 mainan dia borak2.
Gen2Merah Gen2Merah May 11, 2012
hehehe.. alisha dengan dunia imaginasinya... layan je telatah si conel ni,.. ehehe... ada bakat jadi seorang guru bila besar nanti kan..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 11, 2012
gigih betul alisah ne ye.
Joanna Yunus Joanna Yunus May 11, 2012
Normal tu intan....kakak sumaiyyah dulu pun macam tu alisha.... ada satu insiden masa umur dia 3 tahun dia tak nak tidur puas le mama tidurkan dia, lepas tu tanya dia ...Why adik tak nak tidur....dia diam je...lepas tu akak tutup lampu dengar dia bisik kat teddy bear dia "tidur le mama dah marah tu kang nanti kena cubit" hehehehe

tapi ni rahsia tau : kakak sumaiyyah tu sampai sekarang dia masih cakap dengan teddy bear dan baby live dia hehehehe
izan mama mia izan mama mia May 11, 2012
hhuuh..samalah suka ckp ngan pooh n rabbit...
Nazayiena Nazayiena May 11, 2012
Mesti potpet2 je mulut alisha melayan anak2 patung tu....
CtAyue CtAyue May 11, 2012
bestnye ada anak pompuan.hehe.. pandai alisha.nak jd cikgu ke?hehe..
ieda ieda May 11, 2012
anak akk x pernah lagi sembang ngan patung2 nie sbb x pernah ada .. kalau sembang sorang2 pun x pernah ..
seram lak bila fikirkan sembang sorang2 tuu ekeke ;)

macam2 alisya nie tersenyum akk ;)
fieda fieda May 11, 2012
maira masa sebaya alisha gini la..duk main dgn bear pastu sembang2..mcm kwn dia la..alisha ni mcm ada bakat jadi cikgu ni..hihi..

nak tgk mmemberku hawa kat sini sat...:)
teratak hati teratak hati May 11, 2012
dah pandai guna kamus dah..pandai la alisha nnti..
deno deno May 11, 2012
budak2 mmg mcm ni kan akak, mcm anak buah deno.. tapi anak buah deno suka berlakon sorang-sorang... haha..

p/s : kita sama kak, broadband dah capai tahap limit.. hihi.. tapi tetap upadte n dtg sini :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 11, 2012
rindu terubat kat keletah alisha=)pandainyer!
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 11, 2012
Wah akak,ttbe Solehah terpandang patung My Melody tu.mne akak belikan patung My Melody tu ye? dah lama Solehah cari,tp still xjmpe lg.harap akak bgtau ye nt
babycomel babycomel May 11, 2012
haa.. kelakar la alisha tu..
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
normal kot bercakap dengan bear,aiman smp besar nie main dengan bear lg..siap panggil adik abang bagai..
AnonymousAnonymous May 28, 2012
Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!