Sayalah duta Solivite (^_^)


Siapakah Duta Solivite itu??.. dah semestinya bukan saya.. bukan my dear tapi alisha... hahhahah... Alisha ni suka sungguh dia minum solivite... Masa mula2 dulu, saya belikan dia vitagen.. tapi tak jalan lah... sebotol tu sampai 2 3 kali minum, baru nak habis.. kadang tu, siap saya yang tolong perabih... hihii


Tapi itu kalau VITAGEN... Kalau SOLIVITE.. setitik pun tak sempat saya nak rasa.. hahhahahha.. Kadang tu, dalam shopping complex tu jugak dia mintak nak minum.. sampai kat kaunter bayaran, dah nak masuk botol yang kedua.. botol yang pertama dah habis kene minum... hahhaha

Tapikan u all, bagi saya, pilihan Alisha ni lagi sedap dari pilihan saya sebelum ni... patutlah dia nak yang pilihan dia jugak.... yela, dia yang nak minum, dah sah2 dia tahu selera dia kan.. kikikii.. Saya ni pulak buat pilihan yang lagi satu tu, sebabnya saya tengok ramai budak2 suka yang tu.. sekali anak saya sebaliknya daaa.....

{ 27 comments.. read them below or add one }

PinkUmmi PinkUmmi May 14, 2012
Aina dan Auni suka minum vitagen..tapi perisa anggur la..kalau perisa oren dan epal dorang tak suka sebab masam...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI May 14, 2012
kalau yui,yui lg suka vitagern dari solivite..huhu
ziezah ziezah May 14, 2012
budak2 suka minum air macam ni..tapi bagus gak..banyak kalsium..baik untuk kesihatan..
CtAyue CtAyue May 14, 2012
taste alisha samalah ngan adam.. solivite tak sampai sehari pun boleh habis sebungkus packing tu..vitagen dia pun taknak.
ieda ieda May 14, 2012
hurmm samelah ngan akk intan
kalau anak2 lak suke vitagen
x sempat akk merasa dah habis
skrg kalau beli suke beli lebih dan sorokkk .. haaa rasakan ekekek
syawalsimpsons syawalsimpsons May 14, 2012
at least alisha nak gak minum kultur ni...kalo syawal..langsung...mmm...asik2 air kosong...air kosong...air kosong
anisalya anisalya May 14, 2012
anak2 akak paling suka calcium dgn yogurt. air mcm tu biasanya abahnya beli nutrigen.
mamaNoriz mamaNoriz May 14, 2012
anak akak semua jenis minuman kultur diorang bedal...hahaa

tpi penah ke tesco than ada promoter ckp solivite lebih byk gula berbanding lain... huhu, wallahuallam...
izan mama mia izan mama mia May 14, 2012
sbb..botol pun kecik jer..sekali hirup..habis...sll bayar botol kosong jer....
ummiarissa ummiarissa May 14, 2012
bukan budak2 je suka,mak budak pun suka jugak...biasa yang perisa asli tu mak dia tukang perabihkan..
LYAfrina LYAfrina May 14, 2012
sedapnyer dia minum..sama mcm asya gak.kalo beli sepekt tu..mau dia y sedut smua tu
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa May 14, 2012
ehehehh!!eechaa pn sama..giler suka :D
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 14, 2012
anak-anak cik rose pun suka minuman nie...kalau pergi pasaraya memang wajib beli..
Jaa Jaa May 14, 2012
erm, kl idlan dia lebih suka vitagen.. suma perasa la..
deno deno May 14, 2012
aoohh... alisya suka minum solivite... anak buah deno minat vitagen...
Ummi Iman Ummi Iman May 14, 2012
Dah tentulah pilih yang sedap kan alisha ;)
Iman dua-dua pun minum. Tapi solivite mmg laju sikit. Dia tak suka yakult. Ayah dialah beli. Saya pun tak suka sangat. Masam.
fieda fieda May 14, 2012
umah ni antu vitagen..kalau brand lain tak brp nk jalan..tp yg kaler putih tu la..kalau beli kena beli yg putih jer..

ina...mmg rezeki btul ye menang ga blog ummi iman..dah lama tak join ga sekali join menang la plk..kak fieda dh lama tak bertuah..
Zie Zie May 14, 2012
Anak2 zie lebih suka vitegent... emm kalau soluvite susah nak habis...
delarocha delarocha May 14, 2012
sedap dan berkhasiat
inazamri inazamri May 14, 2012
patutlah anak2 akak pun suka solivite berbanding vitagen.Lepas ni akak nak try rasa la gak.
Shaznina Sofia Shaznina Sofia May 14, 2012
haha lame x minum solivite.. sedapnye...
Mama Adam Mama Adam May 14, 2012
Pasni try yakult pulak. Sedap masam2. Dulu adam pun minummcm2. Sekali cuba yakult, dia xmo dh yg lain. Tapi jenuh jugak. Satu malam pun sampai 3-4 botol. Itupun puas dikawal!
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 14, 2012
lagi suka layan vitagen...dri dlu smpai skrg.kdg2 berebut dgn adik2.hahaha :D
Myra Jay Myra Jay May 15, 2012
Kalau Firas suka Vitagen takpun ada 1 minuman tu tak ingat apa nama, lebih kurang vitagen jugak :)
Izan Ishak Izan Ishak May 15, 2012
sedapnya tgk alisha minum solivite tu... auntie pun suka tau!
anitadiana anitadiana May 15, 2012
kalu anak ita beli lah jenama apa pun sekejap aje...tak payah simpan-simpan..
Masya Masya May 15, 2012
amboii kusyukk betul dia minum...