Rahsia alisha kini terbongkar..!!

Firstly, TAHNIAH pada peneka yang terpantas mengomen & bagi jawapan yang tepat tentang apa yang alisha takutkan.. (",).. Yap, Alisha takut OMBAK..!! So, sekarang saya nak bongkarkan rahsia alisha ni..hahhahah.. Baru saya tahu alisha takut ombak.. selama ni saya ingat semua budak2 akan suka bila tengok ombak + dapat main air.. tapi rupanya telahan saya silap sama sekali..hihi


 Hari pertama sampai di Pulau Pangkor.. berjalan sambil dipimpin oleh abahnya.. niat kat hati konon nak pergi main air ombak lah..hihi


Tak menahan siap bergaya spek mata hitam + galas beg..muahhahhah... actually beg tu ada tuala alisha je pun.. yela, kata nak main ombak kan.. so, saya bajet tak nak bagi alisha terketar2 pas main air.. bolehlah lap2 badan dia kan.. sekali nan ado...


Sesi mengenalkan alisha dengan air + ombak di pulau pangkor.. baru kenai2kan dari jauh je pun.. belum lagi bagi dia sentuh2 air tu... tapi last2..


Dia boleh pulak pergi lari dekat saya tu haa... adehhh.. ingat ke dia akan excited..huhuu.. 

Ohya, iklan jap.. pssstt... peyot saya ada nampak macam orang tengah mengandung menghampiri 4 bulan tak??.. sampai sekarang orang tak tahu saya mengandung kalau saya tak inform... tengok dari tepi pun perut tak besau lagi.. tengok dari depan pun perut tak besau lagi.. harapkan baju je besau.. hahhahah.. Actually, kaum kerabat saya masih ramai tak tahu saya pregnant.. yang tahu hanya family my dear + family saya + u all..


 Continue cerita alisha semula..hihii.. Bila dia dah datang dekat saya.. saya konon2 tarik semula tangan dia untuk menghampiri ombak tu.. tapi tengoklah tu.. dia boleh tarik semula tangan saya.. Dah ala2 main tarik tali pulak gayanya..hihihii


Sian alisha.. nampak tak muka orang yang takut tu.. siap menangis lagi.. adoii... sayang... sayang... macamana lah nak pergi pulau lagi pasni.. (",)... 

Ohya, alisha ni sebenarnya, bukan setakat dekat ombak ni je dia takut tau.. dekat atas feri.. dibahagian atas.. yang saya bagitahu u all dekat boleh ambik angin original pulau pangkor tu pun.. dia takut tau.. dia hanya duduk tengah2 feri je.. nak ke tepi, ala2 nak tengok ke bawah tu.. tak mungkin lah.. dia takut.. siap dia panggil suruh lari + bising2 dekat sorang budak yang berdiri tepi feri..hahahhah.. konon2nya ala2 nak bagitahu "jangan berdiri dekat situ.. bahaya.." kikikii... Jangan tak tahu.. abah alisha pun siap kena bising2 dengan alisha sebab abah alisha pergi main ombak... adoiii lahhh anak ibu ni.. bagus betoi.. begitu prihatin.. hihii

{ 36 comments.. read them below or add one }

Tina Othman Tina Othman May 08, 2012
alahai siannya dia, takut ombak ke
izan mama mia izan mama mia May 08, 2012
kalau dh camtu..tak ada sesi mandi laut laah yer..rugilah tak mandi laut..
mia pun sama masa pergi pangkor buat ragam takut ombak juga...mama dia yg semangat nk mandi laut langsung xboleh merasa...huuhhuhu...
pasni kena tgg anak besar sikit laa baru boleh mandi laut..kan ina..
perut ina mmg xnampak laa..walau dh 4bln yer..
CtAyue CtAyue May 08, 2012
kesiannya alisha sampai nangis2 tak nak main ombak..kalau anak saya pantang jumpe pantai mesti mintak izin nak mandi, kadang sy pulak yg risau kalau dia main ombak tu..hehe...cute nye muka alisha tgh tarik ibu dia.. :)
LYAfrina LYAfrina May 08, 2012
alahai... alisha tkut ombak ...
mybe sbb dia x biasa..dia rasa mcm ombak tu kjr dia kot.. comle sgt alisha bgaya dgn spek itam nyer tu
Masya Masya May 08, 2012
hahaha.. macam² keletah alisha...

perut ina tak nampak langsung macam mengandung...
SumeSakan SumeSakan May 08, 2012
hahaha alisha...alisha...best tau main pantai...nant main sesama ngan sara ek...mula2 takut pastu seronok sampai x nak naik...ajak ibu g selalu...kompom lepas nih berani...heheheheh
.:fyzz:. .:fyzz:. May 08, 2012
OMBAK..eh tui la jawapan saya..tp msti bukan orang pertama..
tuh la len budak len caranya..cam anak2 saya suka bangat ngan ombak pantai nih..:)
tingin lop nk pi pangkor..last pi masa thn 2007..lama dh..time attend meeting ..bila nk wak anak2 tah..
sueshe sueshe May 08, 2012
hahaha..comei je anak dara neh..
klu bwk aina kat sini konfom melompat2 tengok air...
anitadiana anitadiana May 08, 2012
alisha sama dengan aqil lah..takut ombak...hubby kak ita org PD,aqil akan duduk main pasir aje..dia ckp air banyak sangat..dia takut..kalu paksa boleh juga tapi mcm nak pengsan menanggis...
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 08, 2012
hehe..die takut angin ori ke? gayat kot..hihi..
my doter pun kalau naik kete bukak tingkap die akan cakap "jgn la bagi angin byk2..."huuuu..~
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 08, 2012
hehehe memang takut betul dia dengan ombak hehehe
jemarisuri jemarisuri May 08, 2012
kesiannya kt alisha mesti tak pernah jumpa ombak kan...hehe
ummi_norseha ummi_norseha May 08, 2012
sian...Alisha,xpa my be dh besar sikit dh mula skn ombak so tiap2 bln blh main2 kt pantai...:))
Myra Jay Myra Jay May 08, 2012
Firas pun sama gak takut dengan ombak sebelum ni, sekarang dah ok sikit cuma dia tak berani cecah air laut tu je lagi..

Takpe pelan25 bwk Alisha ke laut, nanti dah terbiasaa berani la dia :)
fieda fieda May 08, 2012
maira mula2 dulu pun takut ombak...masa tu main ombak kt kg..tp lama2 ok dah..

done kotex..

sory,lambat jenguk..aritu sibuk dgn family..ni kena demam selsema plk..huhuhu..lagilah mood takdok..
Mama Adam Mama Adam May 08, 2012
ahahha... ciannya! takut ombak rupanya.... Adam pun takut juga mula2 dulu... tapi, bila kita assist dia, lama2, dia akan ok....
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI May 08, 2012
ahakz..kantoi la dia tkut ombak ni..hihi.
nur anis nur anis May 08, 2012
hihi...lawak la alisha ni..memang takut betul tu..
UniMeOw UniMeOw May 08, 2012
try yakinkan dia yg ombak x bahaya,,kecuali ombak besar mcm tsunami..eheh...

mmg x nampak mcm pregnant la kak..hehe
anisalya anisalya May 08, 2012
kak long masa kecik dulu pun tkt jgk tapi sekarang ni tak lagi. kak ngah je la tkt ombak sebab bunyi dia kuat kan.
Mrs Lurve Mrs Lurve May 08, 2012
alisha rugi ooo xmandi pantai! boleh ajak ibu swimming sama hehehehe..
noor noor May 08, 2012
hihihi takut ombak rupanya yer..
syiela syiela May 08, 2012
Biasalah tu nanti dah besar akan ok sendiri kot...

Iqbal dengan Aiman pun macam tu jugak dulu kalau ke pantai sekarang dah ok :)
Nazayiena Nazayiena May 08, 2012
Spi nangis2 alisha takut ngan ombak siannya,nie baru first time ke pegi jln2 pantai?
CikPuan Azizah CikPuan Azizah May 08, 2012
alahai sweetnya alisha ni.. dia takut ombak amik dia kasi tengelam.. haha

haah la kak xnmpk pregnant pon.. biasa 4bulan kalau berbadan besar mst da muncit kan kan..
syawalsimpsons syawalsimpsons May 08, 2012
nampak sangat takut tu alisha..kikiki..ala leh geng la kiter ina..pon tak nampak sangat pon...kengkadang nampak..bebudak opis kata kalo sue pakai baju kurung tak nampak...flat gitu,....
Ummi Iman Ummi Iman May 08, 2012
Laa tak bolehlah mandi laut. Dia jaga keselamatan tu... Takut dilambung ombak ;)
Masz Sidek Masz Sidek May 08, 2012
hehehe... dah besar nanti hilanglah rasa takut alisha tu... :)
Ummi Iman Ummi Iman May 08, 2012
Lupa pula.. Memang tak nampak macam pregnant
Norzie Norzie May 08, 2012
Budak2 mmg takut ombak.Tahniah kpd peneka terpantas.
Lynn Lynn May 08, 2012
masih kempis..bagus nanti senang kempis bila habis pantang..hehe
mimie.. mimie.. May 08, 2012
ahahaha..lawak jer alisha ni..
tp mula2 je tu kot..lepas ni klu pegi lagi mesti dia ok dah... ^_^
Momma AA Momma AA May 08, 2012
gugurl saya juga takut bila ajak mandi laut.. sama cam alisha.. dia takut ombak dan geli bila pijak pasir pantai.. hikhik.. poyo jer gegurl momma tu.. konon2 bila pijak pasir pantai kotor sangat la kaki dia tu..
seronok citer pasal anak2 ni kan.. hehe.. gegurl momma pun nama sama cam gegurl intanberlian..

:)
nanakimie nanakimie May 08, 2012
hehe....sian alisha:)xpe,yg penting alisha da kenal ombak,da besar nnt mesti xtakut da:)

p/s: sis da dapat komen yg nana bg details tu?hee...
Azi Azi May 08, 2012
ooo.. alisha takut ombak eh, my doter masa pi PD baya sofea dulu nak jejak ke pasir tepi laut pn dia xnak...
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
mmg tak nampak macam org mengandung,slim melim jer..haha