Alisha tak boleh tengok orang bergaduh...

You can join the fight against spam

Actually dah lama saya perasan yang alisha memang tak boleh tengok orang bergaduh.. Kalau dia tengok cerita dekat tv yang ada gaduh2.. siaplah telinga saya kena dengar alisha berleter.. hihii.. Alisha akan berleter seolah2 marah dekat orang dalam tv tu bergaduh.. siap dengan tangan lagi alisha berleter.. bukan main lagi tunjuk2 dekat orang yang bergaduh tu... hahhah

Kadang2 tu pulak, saya & my dear, saja2lah buat2 gaduh depan alisha kan, alisha akan menangis tengok kami gaduh.. alahaiii.. sian anak ibu.. hehehhe... ibu suka kenakan dia.. kikikii... Tapi ok jugaklah alisha ni stail yang tak suka tengok orang gaduh2.. sekurang2nya, bila dia tak suka tengok orang bergaduh, so, secara tak langsung, dia pun tak suka bergaduh.. harap2 macam tu lah.. InsyaAllah... (",)

Adehhhh tiba2 pulak rasa tak sabar nak tunggu bulan 11.. nak tengok gelagat alisha melayan adik dia pulak... hehhehe.. Lepas tu mesti blog saya akan lebih ceria dengan gelagat 2 beradik nih... alahaiiii.... (^_^)

P/s : Jika komen u all saya belum publish, bukan kerana saya tak dapat komen u all tapi sebab saya belum terjah blog u all.. thats y saya belum publish.. (",)

{ 22 comments.. read them below or add one }

Momma AA Momma AA May 14, 2012
hahaha.. intanberlian, sama kes dgn allysha momma laa.. dia pun x leh tgk org bergaduh.. sama la kesnyer dgn alisha intanberlian tu..
bila baca entry ni teringat allysha momma kat umah baby sitter.. apa la yg dia tgh buat ek.. k la, hugs & kisses for alisha yer..
sama la gelagat mereka!! :) hehe..
jemarisuri jemarisuri May 14, 2012
alisha mesti kakak yg baik kan..tp anak js dulu jeles jugak bila tengok ada adik...hehe
msredcheesecake msredcheesecake May 14, 2012
bagusla alisha ni.... mesti hati tisu...hhee
syawalsimpsons syawalsimpsons May 14, 2012
kikiki..alisha kelakar N ibu dier nakai kenakan dier..kikikiki
aimi aimi May 14, 2012
aish bdk kecik ni soo cutee lah
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha May 14, 2012
good habit from a young age! hehe keep it up, alisha. :)
fizafantagirO fizafantagirO May 14, 2012
hihihi .. bagus lah alisha .. mesti comel dgr dia membebel tu kan :p .. ermmm pasni mesti lg sweet blog ni .. cerita baby ngan kakak pulak :)
tiefazatie tiefazatie May 14, 2012
hehe...comel je nie..
diana diana May 14, 2012
anak saya masa kecik dulu macam tu jugak..
tengok orang bergaduh dia akan menangis .tapi bila dah sekolah bila orang bergaduh dengan dia dia tak reti langsung nak melawan..jadi geram pulak..geram kat anak orang la.pelik kenapa suka bergaduh dan cari pasal.tambah2 bila ank kita jadi mangsa dan mampu diam je.
SeputihSalju SeputihSalju May 14, 2012
nurul pun lebih kurang alisha jugak... tp nurul takde lah berleter, nurul just menangis... tak pasti la plak nurul nih tak suker or dia takut.....huhuuh
.:fyzz:. .:fyzz:. May 14, 2012
bagus alisha..mmg budak2 dh paham ...jdi kena la elakkan gado2 nih kan...:P
Falsya Falsya May 14, 2012
falsya cukup xsuke tgk org gaduh2 dpn mata..takut..nak2 plak bile dh smp pukul2 bagai..mmg terus angkat kaki cabut..
anisalya anisalya May 14, 2012
alisha macam kak long. tapi ka long suka tanya abah dia, abah marah ibu ke? hehehe... pening abah dia nak jawab. tp biasanya abah dia ckp abah tak marah kalau org tak buat salah.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 14, 2012
hehehe...kelakarlah alisha nie...
deno deno May 14, 2012
nanti dah jadi kaklong, boleh la jaga adik dari dibuli kan.. hehe..

p/s : akak, ada tak tutor nak buatkan gambar kite, kalau post kat entry jadi ngam2 cantik mcm blog akak.. suke tengok gambar dlm blog akak, semua cantk2.. :)
fieda fieda May 14, 2012
ina..kak fieda tabik habis la kat ina..semangat berblog makin berkobar kobar..byk betul entry ina sekarang ni..kak fieda jugak yg keboringan sbb takder mood nak updated..wat entry seo jer la..tu pun sbb kenangkan masih ada perjanjian dgn exybytes..kalau tak mau senyap sunyi kot..huhuhuhu...
fieda fieda May 14, 2012
maira dulu masa besor alisha gitu la..
Shaznina Sofia Shaznina Sofia May 14, 2012
hahahha.. knp la alisya nyh comel sgt.. :) *GERAM*
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 15, 2012
bagus la mcm ne...xsuka gaduh2x..hehee.peace no war :D


klik2 milkadeal
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 15, 2012
hihi.. alisha nangis yer bila tgk ibu gado2.sedih die..
my kids pulak xde la sampai nangis if tgk mmy ddy ni konon2 gado..die cuma ckp "mmy ddy..jgn la marah2.."kdg2 kitorg borak biasa pun die ckp gitu.
budak ni comel kan tgk semua gelagat die.macam2!
Izan Ishak Izan Ishak May 15, 2012
baguslah alisha.. dia dah tau kalau gaduh2 ni tak baik kan...
SumeSakan SumeSakan June 07, 2012
Wahhh baiknya alisha...sara jenis suka ngusik org..tambah2 budak yg kuat nangis...sj je dia ngusik2 bg nangis...sabor je lah..jenuh mama halang