Mee Udang Banjir D'King Sg Petani terbaik!!!

Hari Jumaat baru2 ni, my parent datang sini.. macam biasalah, setiap kali my parent datang, kami mesti dinner dekat luar... (",).. Kali ni sekali lagi kami pergi ke d'King Mee Udang banjir & Ikan Bakar Power



Kalau dulu, kami pergi makan ikan bakar tapi 2nd time ni kami pergi makan MEE UDANG BANJIR.. Memang sedap yang amat hokay!!... Sangat rugi kalau siapa yang singgah di Giant Sungai Petani, tak singgah sini.. restoran ni berdekatan dengan Giant Sungai Petani je.. (",)


Udang2 dia sangat besar tau.. kami order untuk 4 orang makan.. Udang adalah lebih kurang 20 ekor.. Sedap sangat sampai saya rasa tak cukuplah.. hihii.. Dekat restoran ni memang ramai yang pergi makan tau.. sentiasa penuh.. Muni @ Puan kutu dah pernah try pergi sini ke? (",)


Tengoklah ni.. alisha pun suka makan.. tak pedas pun.. tapi tu la, alisha makan bukan setakat mulut je comot tapi habis baju dia pun kotor...


LICIN kami makan.. hahhaha.. Tisu punya berlambak2 guna.. dah nama pun mee udang banjir... banyaklah kene guna tisu.. hihii.. Total kami makan adalah RM51.50.. Tak rugilah makan sebab sedap.. hihi

{ 31 comments.. read them below or add one }

hajar hajar December 20, 2011
wah bleh try ni kalu blk SP... apa name kedai ni eh?
KhaiZa KhaiZa December 20, 2011
huyoooo... ni betul2 banjir nih... balik kampung nanti boleh la singgah... ni GIANT yg dekat exit tol SP SELATAN tu ker?
suhaina laui. suhaina laui. December 20, 2011
terserlah banjir kuoh die !
Bui Junaidi Bui Junaidi December 20, 2011
fulamak..mmg terliur tengok..kalau bui dekat sana mmg sekarang jugak bui pergi..kekeke
syawalsimpsons syawalsimpsons December 20, 2011
GILER TERBAIKK..MELIMPAH-LIMPAH....TELAN AIR LIUR SUE...ALA BILE NAK BALIK SP NI..MAK SUE ARITU BALIK SANA TGK UMAH KAT SANA...TAK DAPAT JOIN...KALO BALIK...CONFIRM SUE CARI INA TAU...ALAHAI WINDU LA NGAN SP...N JALAN2 DIER
Dalila Hamid Dalila Hamid December 20, 2011
ish... meriahnya udang.... nampak sedap!! balik SP nanti nk p terjah jugak la kedai makan ni..... kak orang sana.....:)
Tihara Tihara December 20, 2011
sedap takpe mahal sikit pun..sekali sekala balun, best ni..aii, ngidam la plok :)
eB ezrin eB ezrin December 20, 2011
wah, mmg betol2 banjir tuh :)
Masya Masya December 20, 2011
wahh.. mmg betul² banjir, tgklah kuahnya habis kepinggan².. buat terliur jer huhuhuhuhu
IntaNBerliaN IntaNBerliaN December 20, 2011
HAJAR : kalau tak silap saya, nama kedai tu.. d'King Mee Udang banjir & Ikan Bakar Power

KHAIZA : Yap, dekat exit tol selatan.. dekat traffic light giant..

SUE @ SYAWALSIMPSON : Okay dear... datang sini calling2 la.. :-)
Shafiq Shafiq December 20, 2011
Sedap tu! :-) Owh, akak duduk dekat2 Sungai Petani ek?
Puan Kutu Puan Kutu December 20, 2011
wah mmg betullah sedap.igtkan gitu2 jer. tpen suami ni makan udang kureng sikit.hehe..

patutlah jiran depan rumah kata mee banjir situ sedap.tp sy tak pernah p lagi.ok asap ajak en suami p sana.haha..
hafizulhakim hafizulhakim December 20, 2011
wah nampak sedap giler! :)
Jaa Jaa December 20, 2011
fuh, kuahnya sampai melimpah2.. memang banjir betul...
Myra Jay Myra Jay December 20, 2011
Pergghh terangkat sampai meleleh-leleh kuahnya.. :)

Kat Giant SP ye, dekat jugak ngan rumah MIL :)
Hassan Hassan December 20, 2011
Salam Sejahtera ...
Blog yang menarik ~~~
Papa Mifz Papa Mifz December 20, 2011
fuyoo..melimpah ruah kuah nyer..betul2 banjir kilat nih...
Zie Zie December 20, 2011
memang banjir....emmm yang sebelum simpang tu apa? rasa pernah lalu kat situ... tengok2 ramainya manusia... tapi lumpernah singgah...
SeputihSalju SeputihSalju December 20, 2011
memang btl2 banjir... tak tahan tgk udangnya besau2 jer..hehehe
Zie Zie December 20, 2011
heheh tq bagi pendapat baru tau apa itu pop up comment.. tq tq hehehe maklumlah jarang dok edit blog...
Mizz ErMa Mizz ErMa December 20, 2011
uhuk..tgk gmbr pon da tau sedap..nk p ke sg. petani semata2 nak makan mee udang banjir nih boleh? T-T
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ December 20, 2011
Salam Ina..sedapnya!dah melimpah ruah kuahnya..maklum la mee banjirkan...
jemarisuri jemarisuri December 20, 2011
terliur JS tengok mee banjir ni..JS suka..huhu
Qaseh Qaseh December 20, 2011
perghhhhhhhhhhhhhh....marveles ...
deqlis deqlis December 20, 2011
wah!! kena try nie...nampak superb sedapp:-)
Gen2Merah Gen2Merah December 21, 2011
pergghhh... tersentap dgn kesedapannya.. sampai kebanjiran mee udang itu... terus saya lapar.. ehehe
fieda fieda December 21, 2011
wah ina...sedapnya..mmg btul2 banjir ni...kak fieda ni mmg peminat udang...
fieda fieda December 21, 2011
done untuk semua hari ni..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda December 21, 2011
wah..smpi nk melimpah mee tue, hehe.. sdapnye~!!!!!
alongalong June 07, 2013
Aku prnah sampai sini...Nak kata hebat Sgt...x lah...biasa2 ja. Yang lain OK...tapi servis teruk...byk order yg lmbt. 1 prkara yg paling x seronok aku tgk...Ada sorang brader (rasanya chif kat situ)...maki2 pekerja dpn org ramai...siap mencarut...Dan Ada plnggn yg kena marah Sbb Tanya order yg x sampai2 lbh sejam. Aku trs ajak anak2 Blh walaupun mknan x abis lg...putus selera mkn