Tiba2 teringat dekat cendol pulut..

Alahaiiii teringat dekat cendol pulut la pulak...bukan apa, cuaca panas2 camni.. dapat makan cendol.. rasa nyamannya tekak ni kan... hihii


Kalau saya order cendol.. mesti suruh letak pulut.. sedap.. lemak2 je rasa.. hehheh


Bukan saya sorang je kata sedap.. bukan saya sorang je suka makan cendol...



Anak dara saya pun suka tau... hehheheh.. setiap kali kami order mesti akan mintak bekas kosong, yela, sebab nak isi untuk alisha sekali.. kalau tak, berebut lah kami... ahhahhah

P/s : Sorry sangat2 belum dapat jenguk u all lagi... tapi jangan risau.. tetap terjah walaupun lambat... (",)

{ 45 comments.. read them below or add one }

mama irfan mama irfan May 30, 2012
wah terliurnya... kat kampung anis kulim da satu tempat yg cendolnya sedap ya amat... cukup manisnya, cukup santannya.. cukup pulutnya... suma la cukup... just nice.... alamak dah la posa ni... kat putrajaya mana nak jumpa cendol...aduhai...
mama irfan mama irfan May 30, 2012
wah terliurnya... kat kampung anis kulim da satu tempat yg cendolnya sedap ya amat... cukup manisnya, cukup santannya.. cukup pulutnya... suma la cukup... just nice.... alamak dah la posa ni... kat putrajaya mana nak jumpa cendol...aduhai...
Wanieys Wanieys May 30, 2012
perghhh makan cendol terasa nyaman tekak....patut nampak alisha sedap jer mkn cendol tuh hehehe
ain vanilla ain vanilla May 30, 2012
halamkk . kak sodapnyaaaa .
nak kuar la petang ni nak pg makan cendoll . nyum2 . hahaha
Falsya Falsya May 30, 2012
ari tuh ajak mok mok gie makan cendol sbb tingin tp die xnk..sedihh..
9n0L4 9n0L4 May 30, 2012
sampai ternganga la org tu tgk alisha menyuap cendol pulut. hehe. ;)
KasihDariLaut KasihDariLaut May 30, 2012
beznya dapat makan cendol.... Cendol Pulut memang sedap.. Yummy
Tihara Tihara May 30, 2012
wahh sedapnya ina....arr kejamnya ina, tergugat iman pose...huhi :)
pena rozie pena rozie May 30, 2012
suka tp x suka letak pulut...
zachflazz zachflazz May 30, 2012
enak nian ya alisha?

kalau di tempat saya, pulut berarti getah, hehe. kalau pulut di malaysia sejenis apa ya?
Cik Rongoks Cik Rongoks May 30, 2012
ika x suka cendol..
xtahu nape.
xboleh telan benda nie.haha
Hilmirda Daud Hilmirda Daud May 30, 2012
cendul pulut... Last makan kat lumut. Kat sini tak ade yg sedap huhuhu..
Salmiza Salmiza May 30, 2012
ye ye ye...kite pun suka...
lg2 cendol yg mamak tepi jalan punya...
huhu nt kite masuk n3 kedai mamak tu ok..:)
Farah Shamsudin Farah Shamsudin May 30, 2012
cendol pulut? farah pun suke. tapi skang tgh pantang makan. angin laa.. banyak sgt angin dlm badan skang ni.. nanti mula sakit kepala. tu yg kena pantang dl ni.
Nur-nba Nur-nba May 30, 2012
Wah sedapnya... :) Teringin juga..
CtAyue CtAyue May 30, 2012
sedapnyer... lama dah tak makan.. masa duk kedah dulu seminggu sekali makan..hehhee
Norzie hany Norzie hany May 30, 2012
Sis pun sama,kalau makan cendol mesti letak pulut....cendol pulut mmg sedap.
anyss anyss May 30, 2012
Assalamualaikum,
Ohhhh anda telah MENDERA saya dengan cendol pulut ni....TIDAKKKKKK!!!! mana nak cari ni? tak pepasal kena mencari pulak


Opsssss! maaf main terjah je...tapi cendol ni memang berjaya menggoda saya
Mama Adam Mama Adam May 30, 2012
Eiiiii... Sedapnya alisha makan ;)
Teringin pulak
Yumida Yumida May 30, 2012
laaa...sedapnya! v neck kaler maroon tu daddy alisha ke kak?
jemarisuri jemarisuri May 30, 2012
slurpppp...nyaman rasa tekak..hehe
aimi aimi May 30, 2012
ahahahha...... mmg sedap pon mkn time pns2 nie =)
Sally Yatiey Sally Yatiey May 30, 2012
Sedapnyaaaa cendol pulut . hehe :D
ieda ieda May 30, 2012
aduhhh sedapnyee dik, akk punn dah lama x pekena cendol nie, cuma akk xsukecampur pulut huhuh
~emi~ ~emi~ May 30, 2012
baru je lepas makan cendol td :)
shida'R shida'R May 30, 2012
uihhh...dah la gambaq besarr..terliur shida tgk sis ^_^

p/s: sis pasal backlink nnt jgn malu2 yer :)
fieda fieda May 31, 2012
hahahha...cendol pulut mmg terbaik..
LYAfrina LYAfrina May 31, 2012
marvelesssss.. lya pon sukee gt mkn cendol pulut ni..lg2 klo musim pns ni
Marya Yusof Marya Yusof May 31, 2012
As salam IB,

Aduh, sedapnya cendol... Teringin lah akak ni... Mana nak cari kat sini...huhuuu... Tak pernah try lg letak pulut... Nampaknya kenalah buat list senarai makanan apa nak dimkn bila balik Msia nnt...huhuuu
CikHoneyBee CikHoneyBee May 31, 2012
sedapnyeee... pns2 cuaca skrg ni kalo dpt mkn cendol, mmg heaven :)
Nida Nida May 31, 2012
Tadi masuk blog Fieda.. meleleh air mata ni baca entrinya, ni masuk blog Ina... air liur pulak meleleh.... adeiiii
inazamri inazamri May 31, 2012
balik kedah esok nak cari la cendol pulut..sedapnya makan time musim panas ni.
Myra Jay Myra Jay May 31, 2012
Sedapnya cendol pulut..
Tp Myra tak berapa suka yg ada pulut nak cendol saja..heheee
MamaEma MamaEma May 31, 2012
time cuaca panas sekarang ni..memang sedap layan cendol pulut..
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 31, 2012
halamak! alisha semua die sebat...
pandai die mkn sejuk2 ni.. (sy takut nk bagi my kid mkn, takut batuk terus..)
anitadiana anitadiana May 31, 2012
sedapnya..lama tak makan cendol pulut ne..terliuh kak ita..
SumeSakan SumeSakan May 31, 2012
Adoi terngidam sudah...huhuhu
GreenJade GreenJade May 31, 2012
eh macam sama pulak tekak kita...sy ni asyik dok teringat2 cendol smpai meleleh2 dah ni...tp nk cendol kt Seromban tu...nape lah yg jauh2 jd damabaan hati ku ehehehe
UmmiAbi UmmiAbi May 31, 2012
Aduhh...sedapnyerr...bikin haus je ini entry...hehe
Mrs Lurve Mrs Lurve May 31, 2012
uishh...peberet nie, kalo makan cendol mesti nak cari yg ada pulut..
ayut ayut May 31, 2012
aritu nmpk cendol tu..pastu g la berenti kat kdai lain.tayela ada tak..semua ckp takde.nak pegi kdai yg nmpk tu jauh...dh kempunan..tgk alisha ni mkn,lgla kempunan.hahaha :)
anisalya anisalya May 31, 2012
sedap cendol dengan pulut ni. perghh...
Azi Azi May 31, 2012
sy pn suka makan cendul.. dulu tak reti makan dengan pulut pas husband ajar terus jatuh cinta... sedapnya...