Dinner malam kedua di Pulau Pangkor..

Yeayyy... cerita di pulau Pangkor dah habis.. seronoknya saya... hehhehe... Malam kedua pun kami dinner di kedai makan yang sama jugak.. (",)..


Kami 2 beranak yang sempat posing sementara tunggu makanan sampai.. (",).. Nampak tak, jerawat Pulau Pangkor dah tumbuh di tepi bibir ibu alisha.. kikikii


Kami order sotong bakar.. ohya, kalau u all pergi Pulau Pangkor, make sure u all tanya harga sebelum order tau.. sebab ada kes, makan 4 orang tapi kene bayaran RM700.. (ini kes lama.. kedai tu pun dah tutup).. Macam sotong ni pulak.. ada lagi satu kedai tu.. sotong siap bakar RM15.. tapi kedai yang kami pergi ni, sotong siap bakar RM10.. Sotong di kedua2 kedai ni, takda beza dari segi saiz pun.. semua kecik + sama banyak je.. mereka dah siap2 letak dalam pinggan...


5 ekor sotong yang dah siap dibakar.. sos yang atas sotong tu.. memang sedap yang amat hokay!!.. teringat2 sampai sekarang..hihii


Selain dari sotong bakar, kami order kerang + sup ayam.. Kami ingatkan sup ayam tu.. sup yang biasa kita makan tu.. rupa2nya, sup dia guna kiub maggi tu.. adoiii... dahla RM7 semangkuk.. takpalah.. sekali sekala kan..


Hari kedua, saya order nasi goreng kampung pulak..


Tengoklah alisha tu.. bukan main luas nganga mulut.. hihii... adik yang tukang hantar nasi tu letak je nasi atas meja, terus alisha tarik nasi goreng tu depan dia & terus ngap.. kikikiii


Habis sampai ke pipi nasi..hihii.. Total malam kedua cuma RM32.. (",).. Percutian yang seronok... Pssttt actualy ketika kami nak pergi bercuti ni, boss my dear dari KL nak datang Sungai Petani, so, semua orang tak boleh cuti tapi my dear bagi alasan "Isteri saya mengidam nak pergi bercuti ke Pulau Pangkor".. hahahahaa.. Terus dapat pelepasan.... Yeayyyyy nampaknya my dear dah bagi idea, 3rd pregnant saya harus mengidam nak bercuti lagi.... hoorrraayyyyyyyyyyyyy... kikikii

P/s : Kami pergi salah masa sebab time hujan, so, kami banyak habiskan masa dalam bilik + jalan2 kat pantai je.. tak boleh nak pusing2 pulau... Kota Belanda pun tak sempat pergi..

{ 25 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons May 10, 2012
TELAN AIR LIUR TGK SOTONG TU..MMM...ALISHA BAGUIH NI GUNA SUDU MAKAN..KALO SYAWAL..NGAN SUE SEBOK LA NAK BERSUAP...TAPI KALO KAT TASKA..BAIK JE...MAKAN SENDIRI..ALAHAI...
Yumida Yumida May 10, 2012
sedap nyer kak..kecur air liur nengok nya
mimie.. mimie.. May 10, 2012
bestnyeee tengok stong bakar tu...lepasni klu pegi sana nak try lah kedai ni ^_^


alisha makan sangat selera ye..smpai ke pipi nasi dia hehe ^_~
dyabunga dyabunga May 10, 2012
tak seronok kalau pergi time hujan..huh
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
alahai akak,sedapnya sotong bakar tu.kmpunan lak solehah jdinye.pe nama resort yg akak bermalam ni ye?
anitadiana anitadiana May 10, 2012
sedapnya sotong tu....pandai si alisha makan sendiri....
nur anis nur anis May 10, 2012
waaaa...lapar nih tengok pic akak..huhu
Norzie hany Norzie hany May 10, 2012
Salam Ina.
Waduhhh...sedap nampaknya sotong tu,harganya pun sis rasa taklah mahal sgtkan.Bila la dpt pergi bercuti ke P.Pankor ni sbb hubby tak berapa suka bercuti di kaw pantai.
fieda fieda May 10, 2012
ooo..baru ingat kota belanda ye nama tmpt tu...dorang ni meniaga cekik darah betul..mentang2 kat situ jer tmpat makan..ina..nmpk sedap la sotong bakar tu..kak fieda dulu takder pun oder sotong cuma ikan dgn udang dan ayam jer..
izan mama mia izan mama mia May 10, 2012
ish..dok promot pangkor jer nie..ini yg buat teringin nk g lagi nie..dulu g tak sempat pusing habis...mia kecil lagi masa tu..huhuhu
awww..nak gak sotong bakar....wah dah macam mengidam pulak..hihihi
Falsya Falsya May 10, 2012
vaavavava..sedapnye sotong..berselera alisha makan..

bgs la bos hubby ina..next time leh guna alasan tuh lg..hehe..
Gen2Merah Gen2Merah May 10, 2012
hahahaha.. alisha alisha... comey je mamam sampai butir nasi lekat kat pipi... skrg ni saya pun dah nak kurangkan makan makanan laut ni... kang kena serang gout plak kalau salu makan.. ehehe
Masya Masya May 10, 2012
sotong bakar?? x pernah buat.. jauh sekali nak order makan.. boleh cubakan kalau sedapp... takut liat jer... nnt x habis pulak huhuhuhu...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 10, 2012
waaaaaa nak nanges nengok sotong..sangat meleleh air liur..lama dah tak makan seafood=(
mamaNoriz mamaNoriz May 10, 2012
betul, mmg kena tahu hrga sebelum amik kan... kang tak psl2 lebur duit...huhu

sotong tu mabeles sungguh!
ieda ieda May 10, 2012
sedapnyeeeee sotong bakar dikkk yumx3
lapoor balik
x leh jadi nie kena gi cari seafood jugak lah mlm nie huhuhu
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
adui sdpnye sotong n kerang tu.hehe akak,P.Pangkor mmg mahal pn.xpnh da yg murah.klu kita bli keropok ke pe kt sne,msti harga akan rm10 n ke atas.
deno deno May 10, 2012
amboi kak... sedapnya... terliur deno tengok.. dah lama tak makan yang bakar2 seafood nie..
Izan Ishak Izan Ishak May 10, 2012
sotong bakar tu menggoda lah ina!
Myra Jay Myra Jay May 10, 2012
Sedapnya sotong bakaq, lama tak makan...

Ni nak kena p kedai tepi laut gak..:)
eita eita May 10, 2012
yang ada cuma gambo alisha makan je..
terliur tengok alisha makan...
Ummu Muhammad Ummu Muhammad May 11, 2012
haha! lawaklah abah alisha punye alasan tu..bos pun cool je layannn ;)
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
untung jadi ibu mengandung.tddy kata dekat en suami, teragak nak makan kepek pisang.tahu apa beliau jawab?ala bukan mengandung pun.muahaha..

pangkor pun sy tak smp lg..dr sebelum kawen smp aiman 5tahun tak smp lg..entah bila nak kesana.bila sy cakap tak pernah smp lg ke pangkor beliau gelak2..tahulah en suami dh byk kali pegi sana..haha
Asyimi Style Network Asyimi Style Network May 04, 2013
apa nama kedai? tak bagitau pun