Pengat pisang yang membantu menghilangkan kelaparan


Saya ni kalau bab makan.. selera aje... macam tadi.. baru lepas makan nasi.. tiba2 mata ni terpandang pisang.. boleh pulak sepantas kilat pergi buat pengat pisang... hahhahha... Ambil santan + gula melaka + daun pandan.. mendidih terus masukkan pisang... siap..!! kikikii

 Heran betoilah... kalau bab makan, takda pulak malas.. asyik rajin je memanjang.. walaupun sendiri masak, sendiri makan, sendiri habiskan... muahahhah.. Saya ni, ganti puasa pun belum habis lagi ni... dah nak dekat ramadhan.. tapi selera memanjang ada.. tak makan mulalah rasa semacam tekak ni... adoiii... harap saya dapat ganti pose yang tinggal + harap baby dalam perut ni bagi support kat ibu yer..hihii

P/s : Saya suka makan pengat pisang yang disejukkan dalam peti ais... bila makan, nyaman sungguh rasa tekak..hihii

{ 32 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI May 09, 2012
sedapnya..wat terngin lak ni..huhu
anisalya anisalya May 09, 2012
kureng dgn pengat pisang tapi blh je makan. alhamdulillah... tahun lepas dpt puasa penuh. penangan cucuk 3 bln. hehehe...
Myra Jay Myra Jay May 09, 2012
Sedapnya pengat pisang, dah lama tak makan.. :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 09, 2012
mesti baby dalam perut suka sangat makan.nak jadi chef kot=)
izan mama mia izan mama mia May 09, 2012
ish..ina ni buat org teliur jer...bak mai sikit..
PinkUmmi PinkUmmi May 09, 2012
bile tengok n dnga org ckp pengat pisang nih sedap, teringin gak nak makan...tp dh 28 tahun PU idup kat dunia tak pernah pun makan pengat pisang...Sebab PU memang tak makan...kalau makanan lain dibuat drp pisang PU mkn tp kalau pengat memang fail la....
mamaNoriz mamaNoriz May 09, 2012
wah, kena cepat ganti puasa...makin lama baby makin besar kang makin lapar...hehehe

duk kat ofis lgi byk godaan makan tau, penat keje msti nak mengunyah pastu ada lak kwn2 offer makanan2 lain... huhuu
sueshe sueshe May 09, 2012
alahaiiii....terliur suda
Gen2Merah Gen2Merah May 09, 2012
alangkah indahnya dapat isteri yang pandai masak... sejuk je perut suami.. ehehe... nanti alisya kena belajar memasak dengan mamanya lah ni kan.... (",)
Norzie hany Norzie hany May 09, 2012
Sedapnya pengat pisang...rajin sungguh ina ni ye.masa sis mgandung dulu cukup malas nak masak.
ummi anum ummi anum May 09, 2012
dah lama tak makan pengat pisang...sedap tu..
fieda fieda May 09, 2012
rajinnya ibu alisha ni ye...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 09, 2012
terliur pula tgk ne..hukhukhuk :(
shahdiana shahdiana May 09, 2012
takpe suka makan..awak kan tengah berbadan dua...hehehe
ArulchelseA ArulchelseA May 09, 2012
kesukaan sy ni...teliur tgok..hehehe
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 09, 2012
sama ler gan cik rose..puasa belum ganti lagi...
tiefazatie tiefazatie May 09, 2012
ifa xmkn sgt nie..sikit2 leh la..hee..tp nampak sedap nie!
ziezah ziezah May 09, 2012
peh sedap..lama tak makan..
eita eita May 09, 2012
samalah..ita pun paling suka makan pengat pisang yang dalam peti..sedap...
CtAyue CtAyue May 09, 2012
dah lama sy tak makan pengat pisang.sy lebih suka pengat pisang nangka..ada masam2 sikit2..hehe. :) tengah pregnant ke?mmg makan jadi berselera lah kan. :)
delarocha delarocha May 09, 2012
saya suka pisang, tapi bila dibuat pengat.. terus tak suka.. huhu
Azi Azi May 09, 2012
sodap nampak,sy suka makan kuah dia jer.. haahlah intan sy pn lom ganti posa lagi ni...:)
azalia hjsalleh azalia hjsalleh May 09, 2012
urm dh lama x mkn
kempunan plak
Mama Adam Mama Adam May 10, 2012
Sdapnya. Terliur jugak tiba2. Saya pun lom ganti posa. Ada penyakit "M"
Miss uCu Miss uCu May 10, 2012
sedapnya..tak pe..makan je selagi ada selera:) alhmdulillah dh sttle puasa gnti..
Izan Ishak Izan Ishak May 10, 2012
huwaaa... jeles tgk ina buat pengat pisang! kak izan nak juga. tapi kat umah ni takde stok pisanglah plak...
..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. ..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. May 10, 2012
benda seyuk semua sedap tekak..pastu bila kena selsema nak mkn ubt pahit je tekak kan.
Ummi Iman Ummi Iman May 10, 2012
Oklah tu anak dalam perut pun ikut rajin ;) saya pun suka sejuk
anitadiana anitadiana May 10, 2012
sedapnya pegat pisang..lama tak buat...tak pa lah ina..berdua nak makan..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
wah akak.sdapnye pengat pisang.keh2 baby dlm peyot tu yg kempunan nk mkn ni kot.ehee
deno deno May 10, 2012
pengat pisang memang sedap.. deno sangat suka makan pada bulan puasa.. ma akan buat sendiri... kalau beli tak puas hati sbb kurang manis :)
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
pengat or bubur2 jenis gini en suami sor jer berselera makan.so klu ada permintaan baru buat.sy n aiman mmg kureng sikit..:)