Itik Panggang Hj. Sharin Low Grand

Ketika kami balik rumah my parent sebelum ni, my mum belanja kami semua makan di Restoran Hj. Sharin Low Grand.. Ini adalah sebuah restoran cina muslim tau.. ada banyak cawangan.. yang dekat Ipoh ni, cawangan ketujuh.. Terletak di Persiaran Greenhill, Ipoh, Perak..


Selama ni kita susah nak cari itik panggang yang halal kan.. tapi lepas ni, jika u all nak makan, boleh je terjah ke restoran Hj. Sharin Low Grand... (",)


Antara menu2 yang terdapat di sana... Apa yang saya order pada hari tu, bagi saya semuanya sedap2.. hihii


Minuman kami order.. air tembikai laici, carrot susu, tembikai susu, teh & ipoh white coffe...

 RM45

Siakap asam steam.. tak menahan.. dalam gambar tu berasap lagi..hihii.. Sampai2 je dekat meja, terus saya ambik gambar..hehehh

 RM12

 Salted Egg Kwai Tsu Meow... Sangat2 sedap hokay..!! First time makan.. dia ala2 macam kacang buncis yang digoreng bertepung.. gitu lah kononnya.... hehhehe

RM15

 Seafood Tomyam Soup.... memang banyak sayur2.. biasa kalau saya order tempat lain, mesti yang banyak bawang.. hehehh

RM26

 Tadaaaa inilah itik panggang @ BBQ duck.. Ini pun first time makan.. sedap.. (",)


Hidangan kami pada malam tu.. (",)


Alisha yang makan dengan berseleranya.. hehhe


Tu diaaaaaaaaaa.... tak menahan tengok anak dara saya makan itik panggang.. hehhe... Anak saya ni, nasib baik jenis tak memilih.. semua dia sapu.. ikut ibu & abah dia la.. kami makan belut, dia pun makan belut, kami makan kambing, dia pun makan kambing.. selagi boleh makan, semua alisha makan.. hehhehe

Total keseluruhan makanan kami pada malam tu adalah RM131.00.. 5 orang.. campur alisha jadi 6 orang.. Tak rugi u all try.. memang sedap... dibuka pada 11 pagi hingga 11 malam... Jika ada antara u all teringin nak pergi & tak tahu dekat mana, boleh contact kedai tu yer.. nak buat tempahan pun boleh... (",) 05-5242472.

{ 28 comments.. read them below or add one }

Gen2Merah Gen2Merah May 22, 2012
pergghh, masakan cina muslim memangg memukau... tengok alisha tu, sedap ja mamam.. ehehe
shaFazie shaFazie May 22, 2012
mkanan dekat restoran hj.sharin low mmg sedap2 ..:D
aimi aimi May 22, 2012
aduh tertengok lak makanan nie... aishh...terliur lak pose2 nie =)

xley nk telan biler terbayangkan itik 2 =) hihihihiih
alin alin May 22, 2012
wah, nampak gambar pun dah tau sedap :)
syawalsimpsons syawalsimpsons May 22, 2012
kat area bangi ni pon ada...lalu je la...belom tergerak hati nak G..insyallah akan terjah jugak 1 hari nanti ni...
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: May 22, 2012
laparrr...laparr...laparrr...
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ May 22, 2012
salam Ina...Xpernah mkn itik..hihi.
Tp nampak menu2nya mmg sedap2..mmg brbaloi dgn harganya begitu.
Nk tanya la ina..grennhill ni..area mana kat Ipoh ya.
Sbb k.atie ada hal kat greenhill tp adik k.atie xtau la kat area mana tpt ni...
syiela syiela May 22, 2012
adeh terus lapar.. oh itik panggang

yang penting balik kang nak cari tomyam kau buat akak terliur!
anisalya anisalya May 22, 2012
memang sedap makan itik ni. pernah la makan dolu2. last time makan pun a few years back. tapi liat sikit sebab abag akak ni lupa nak rebus dulu kasi lembut isinya.
anitadiana anitadiana May 22, 2012
memang sedap masakan cina..tapi agak susah nak cari yg halal...tapi jauh lah tu..kat k.l ne tak ada ke..?..suka makan itik...
fieda fieda May 22, 2012
ina....sodapnyer...kak fieda tak pernah langsung mkn itik...
Myra Jay Myra Jay May 22, 2012
Memang sangat menyelerakan, bebila sampai sana boleh la try, tp tak tau la bila... ;)
Ummi Iman Ummi Iman May 22, 2012
Mmg sedap itik panggang.. Sedapkan makan kat kedai cina muslim. Byk pilihan
shida'R shida'R May 22, 2012
wahhh saya 1stime nampak restoran cina muslim nih..cam best nk pergiii... >.<
Zie Zie May 22, 2012
Alamak itik yer... emm tak berapa nak buleh makan lah... sib baik tak teringin kalau tak kena gi ipoh lah.. hehehehe
Puan Kutu Puan Kutu May 22, 2012
itik panggang?en suami sukalah..sy layan jer..klu sedap mmg puji.klu tak sedap sy komplen.haha..
Sally Yatiey Sally Yatiey May 22, 2012
Mesti sedap itik panggang tu. Tak pernah makan lagi sebelum ni:D
Falsya Falsya May 22, 2012
dapnye..ooo,kat perak pun ade sharin low nyeah..byk branch die kan..hehe..
Farah Shamsudin Farah Shamsudin May 22, 2012
hj Sharin Low ni ade je dekat area rumah, tp lum singgah makan. t kena g juge la ni.. dah terliur tgk nih.
azizah :) azizah :) May 22, 2012
akak ni suka tau entry makan2 terliur sungguh..huhuhu
tiefazatie tiefazatie May 23, 2012
aiyak..xmkn itik..hee
Masya Masya May 23, 2012
itik panggangg ngee~~ memang tak pernah makan... tak tahu kat mane yg sedapp tu sebab tak pernah makan..
mimie.. mimie.. May 23, 2012
besttt sgt klu dapat itik panggang ni kan..terrbaik! ^_^
MamaEma MamaEma May 23, 2012
alamak, tak boleh tgk lama-lama..takut kurang pahala puasa...hehehe
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 23, 2012
Pernah makan daging itik...kecik2 dulu hihihi..
iizza iizza May 23, 2012
mesti sedap nih..terliur tengok itik panggang tu..
9n0L4 9n0L4 May 25, 2012
tak pernah pun mkn itik. huhu.
QasehnyaRania QasehnyaRania January 22, 2013
suka makan itik.tapi yang mak buat la.selalu buat gulai campur betik muda.sedappp.

tapi kalau makan di retoran belom penah.nmpak menarik.boleh dicuba :D