Alisha tak heran dengan main ombak sebab alisha ada kolam renang..! (^_^)

Syukur sangat sebab kami tergerak hati nak booking resort yang ada kolam renang... Ohya, di Pulau Pangkor, kami tinggal di Teluk Nipah tau.. Dekat Pangkor Bay View Resort.. Ini satu2nya resort yang ada kolam renang di Teluk Nipah.. dekat area lain tu ada je kolam renang.. tapi kalau kat teluk nipah, Pangkor Bay View Resort je lah yang ada..

Saya ambik gambar kolam renang ni dari dalam bilik.. kiranya bilik kami sebelah kolam renanglah...kikii

Ikutkan sebelum ni, kami nak ambik resort lain.. harga dia pun murah sikitlah.. tapi tu la, di saat2 akhir kami tukar.. DIA gerakkan hati kami sebab DIA tahu yang alisha takkan main air dekat pantai.. (",).. 


Lepas kami balik dari melihat ombak yang mengganas tu, kami terus terjun kolam.. hahahha.. Ohya, hari pertama kami dekat resort ni, alisha mula2 takut gak.. tapi last2 dia pulak yang ajak kami mandi kolam.. hahahhahhah.. Thats y alisha tak heran dengan air kat pantai.. sebab dia nak mandi air kolam.. demand nih!!... hahhaha

 Saya yang konon2 nak ajar alisha berenang.. Walaupun hakikatnya, saya yang tak pandai berenang.. muahahhahha..

 Tapi oklah, 2 hari kami mandi kolam, alisha dah mula pandai kibas2kan kaki dia tu.. ala2 nak berenanglah konon.. rugi betoi rasanya sebab saya tak beli pelampung yang letak dekat tangan tu.. adehhh... 


Air dekat kolam kanak2 ni cetek je.. U all tengok gambar atas tu.. actually alisha tengah berdiri.. air tu paras dada alisha je pun... Alisha pun ada jugak pergi mandi dekat kolam renang bahagian dewasa tu tau.. tapi takdalah gambar.. dah kalau kami 3 beranak semua berendam... sape yang nak ambik gambar kan.. hehehh

Walaupun kami tak banyak lakukan aktiviti di sana sebab hujan, tapi saya happy sebab dapat luangkan masa bermutu kami 3 beranak.. (",) Kami memang suka pergi bercuti ketika hari orang bekerja sebabnya kami jenis yang tak suka terlalu sesak.. so, percutian kami tu enjoylah sebab tak banyak gangguan + tak perlu berebut.. paling penting, harga semuanya jadi murahlah.... hihii

{ 29 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons May 09, 2012
dolu time syawal 7, 8 bulan ada bawak syawal mandi kolam...2X...2X jugak demam lepas mandi...mmm..pastu tak da dah bawak....tak tau la besar2 ni kan..tak bawak lagi..tapi sue sejak preggy ni mmg suke g berenang ngan member..kikiki...bila pakai swimming suit tu....kelakar ja...peyot je nampak doolu
Ummi Iman Ummi Iman May 09, 2012
Demand ya... Alisha tak mau air masinlah tu ;)
Memang seronok bercuti masa orang bekerja. Selalu buat macam tu. Cuma bila suami tak dapat nak cuti terpaksa pergi weekend. Apa pun masa bercuti ni lah baru boleh terasa keakraban bersama. Fokus kat sini je... Betul tak?
PinkUmmi PinkUmmi May 09, 2012
adei...bestnyer bercuti...
cIk JanNah cIk JanNah May 09, 2012
kalau ada pelampung mesti lagi seronok si alisya. boleh berenang2 sendri :)
.:fyzz:. .:fyzz:. May 09, 2012
betul2 saya setju...time cuti sekolah atau weekend.harga naik melambung2 kan..
waaa alisha tersngt happy main kt pool ..:)
Aju Mohit Aju Mohit May 09, 2012
amboi seronoknya dua beranak ni, rasa nak join sekaki lah ina hehehe
Masya Masya May 09, 2012
saya pun suke pg bercuti bile org bekerja.. masalahnya suami pulak susah nak cuti.. jadi kenelah ikut jadual diakan.. cuti sekolah barulah pergi huhuhuhuhu...
Azi Azi May 09, 2012
wah bestnya alisha dapat mandi dalam kolam, my doter pn suka mandi dalam kolam yang kena bubuh air sendiri tu...
aizamia3 aizamia3 May 09, 2012
comel.. kat kolam bersih sikit takde pasir.. ;)
Bui Junaidi Bui Junaidi May 09, 2012
BEST NYA..KOLAM RENANG PUN BESAR DAN CANTIK
Falsya Falsya May 09, 2012
sukenye alisha dpt mandi kolam..view dr bilik tuh mcm leh terus terjun je ina..hehehe..
fieda fieda May 09, 2012
la inaaa....mmg betul la tmpat penginapan kita sama....hahaha..kak fieda tgk kolam tu jer dah cam dah..sebab tu la kolam tmpat kak fieda dan maira bertenggek..maira masa tu takut2 tp masuk jer dalm kolam tu terus tak ingat nak naik..susah ajak naik..sbb tu kak fieda tgk tmpt ina mkn ikan bakar dan tepian pantai tu mcm kenal jer..kak fieda aritu siap naik bot gi keliling pulau..pulau ape ntah namanya..kecik je pulau tu..
fieda fieda May 09, 2012
ina..kak fieda dh tgk gambo kolam renang tu mmg sama sebijik..hahaha..kak fieda nk share gambor tak dpt sbb gi tgk gambor tu kat fb kawan yg sama2 gi aritu..kak fieda punya gambo sume dlm pendrive tp pendrive ada prblm tak boleh bukak..

kak fieda ambik yg mcm chalet yg mcm pondok sebijik2 tu..belah kiri..ina punya bilik kiranya belah kanan..tp ina mcm blik hotel kan..bkn chalet kan sbb nmpk tinggi jer..
nini nini May 09, 2012
bestnya bercuti bersama family =D
Lynn Lynn May 09, 2012
ha..saya da sampai dah situ..tapi saya setuju..memang kalau pegi time org bekerja..lapang je..sebab org tak ramai..tenang sikit kan..
sueshe sueshe May 09, 2012
berape rate ek harga bilik 2..rs cam nk ajak incik somi terjah sana la..
Nazayiena Nazayiena May 09, 2012
Betul tu klu nak bercuti time bukan cuti sklh atau public holiday xde le sesak sgt,tp nanti klu anak dah mula sklh nak x nak kena jln time cuti sklh jugaklah,huhuhu
nanakimie nanakimie May 09, 2012
betul jugak sis,xpelu nak besesak2..yg penting kalo nana nak bergambar xdela segan..hehe..orang xramai:)
eita eita May 09, 2012
dulu ita tinggal kat pangkor village..sebab memang nak duk depan pantai...
tengok gambo bercuti teringin nak gi sekali lagi...
anisalya anisalya May 09, 2012
cantik kolamnya. kalau akak pun nak mandi kolam juga. ngeee...
Myra Jay Myra Jay May 09, 2012
Myra pun suka gak p bercuti orang tak ramai, senang nak gerak :)

Mandi pool relax je Alisha ye :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 09, 2012
mmg besh bercuti bila takdok org.tak serabut.tapi mslahnya tak leh nak wat cenggitu.huhu
shahdiana shahdiana May 09, 2012
yana pun suka jalan time orang keje..tak banyak ganguan....privasi pun sikit....time weekend & cuti sekolah terlalu crowded kan...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 09, 2012
seronok mandi kolam ya alisha...
Izan Ishak Izan Ishak May 10, 2012
wahhh.. ini yg buat kak izan teringin nak jejak pulau pangkor plak ni. kemain lagi alisha demand nak mandi kolam je ye...
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
wah seronoknye tgk Alisha men air. hehe nasib da kolam renang,klu xd xtau la cmne.msti pecutian cme mkn & duk dlm bilik je.eheee
deno deno May 10, 2012
wah best! suke deno tengok alisya senyum dan ketawa... nampak gigi... comel!

deno suka sgt berenang, sejak kecik2 abah dah ajar berenang utk keselamatan.. tapi sejak sakit, jarang dah.. kalau nak pergi sgt sebulan sekali dah cukup berenang di pusat akuattik terengganu.. mmg best sbb ianya tertutup dan lelaki pompuan tak campur.. org luar pun xleh tengok :)
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
aiman paling pantang nampak pool,mmg budak2 suka berkubang.alisha pun nmpk seronok..