Ini cara 'kamu' tackle Alisha yer...

Seperti yang saya dah ceritakan semalam.. Alisha kan takut ombak.. So, pada hari kedua kami di Pulau Pangkor, saya bajet mesti alisha akan suka jugak main air + saya akan 'paksa' jugak dia main dekat kaki2 air tu.. kikikiii


Tapi bila kami sampai dekat pantai tu.. ombak kuat + air pasang.. so, nampak gayanya, memang alisha takkan main air jugaklah jawabnya.. Lagi dia takut adalah... Ohya, hari kedua kami di pulau pangkor.. hujan tau.. ni pun kami redah je hujan, tu pun sebab hujan renyai2..


Air ombak ni naik sampai ke atas pasir tau.. makin lama, kawasan pasir makin sikit... makin tinggi air tu naik..


Secara peribadinya, saya sendiri pun semakin takut tau.. kalau alisha lebih lah lagi.. ombak dia sangat kuat.. Untuk pengetahuan u all.. buai yang kena ombak dekat hujung tu, sepatutnya, dekat situ takda air pun tau.. Saya yang tengok my dear dari jauh main ombak dekat buai tu, rasa sangat seriau.. sebab saya takut my dear kene tarik dengan ombak.. hihii


U all bayanglah.. saya yang duduk atas pasir tu je pun, air ombak boleh terjah sampai ke muka... menangis alisha.. kalau u all ada time ni, mesti u all pun paham apa yang saya nak sampaikan tentang ombak yang mengganas ni.. Kami duduk dekat pantai ni tak lama pun.. yela, air naik dengan sangat cepat.. so, kami balik bilik je lah jawabnya...




Kalau time air tak pasangkan, dekat batu2 ni, kita boleh pergi main tau.. tapi dah air pasang.. takda maknanyalah...


Sebelum kami balik bilik.. my dear sempatlah bagi alisha kene air sikit.. tu pun sebab air ombak tu dah menghampiri kami yang dekat atas pasir tu haaa... bukan main kuat lagi alisha pegang abah dia.. tu pun sekejap je.. lepas tu dia menangis suruh saya dukung.. taknak abah dia dukung dah.. takut abah dia ngelat dengan dia.. hahhaha.. 

So, kesimpulannya... inilah cara ombak tackle alisha.. kalu air ombak tu tenang, alisha tak berani nak pergi dekat dia.. last2 dia tunjuk kehebatan dia, biar dia sendiri pergi dekat alisha... kikikii... Boleh ibu alisha buat kesimpulan gitu... muahhahah

P/s : Hari ni saya dapat lagi 2 BE untuk blog IntaNBerliaN GA & Contest (BE ke 7 & 8 tahun 2012, BE ke 31 & 32 sepanjang berblog).. Nampak gayanya, everyday kene update blog tu la, walaupun satu GA je satu hari yang saya join... (",)

{ 30 comments.. read them below or add one }

LYAfrina LYAfrina May 09, 2012
WAAA..mencurah-curah rezeki..tahniah ina..lya dh lama x update blog ga tu..

tgk ombak pon mmg cam kuat sgt... seriau lok tgk..yelah skarang musim x mnntu kan
Gen2Merah Gen2Merah May 09, 2012
salam kak Intan.. wahhh, lama benar saya tak singgah sini.. alisya pun dah semakin kelihatan membesar dengan comel... tahniah mama dapat BE... teruskan usaha ya...

p/s: banyak da entri mama saya tertinggal... nanti saya nak jenguk2 balik semua.. ehehe. mesti banyak kisah pasal alisya kan...
Nida Nida May 09, 2012
Kena biasakan Alisha dengan ombak.. lama-lama nnti oklah tu... :)
anitadiana anitadiana May 09, 2012
ina bukan alisha aje takut tengok ombak mcm tu kak ita pun takut juga..kalu kat PD tu ombak besar-besar tu.....kekadang mandi dekat gigi pantai aje..tapi ombak mcm tarik dan lemas..tapi jarang-jarang belaku...
syawalsimpsons syawalsimpsons May 09, 2012
kikikiki..syawal leh geng la ngan alisha ni...
SumeSakan SumeSakan May 09, 2012
wahhh dah berani cecah air...tahniah alisha...yg gambar no. 4 tuh asal tempek watermark kat kepala...hehehehehehe
anisalya anisalya May 09, 2012
kalau balik kampung husben pun time ombak mengganas, akak rasa seriau jugak.
Wanieys Wanieys May 09, 2012
Ombak kuat sangat pun bahaya...cian alisha sampai namgis2 takut ombak
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI May 09, 2012
xpe,t lama2 dia ok la tu kan..
Masz Sidek Masz Sidek May 09, 2012
huhuhu... memang kuat ombak tu kak...
tengok gambar pun dpt tahu ombak tu kuat...
Myra Jay Myra Jay May 09, 2012
Heheee, berjaya jugak Alisha cecah kaki pada Ombak ye :)
Joanna Yunus Joanna Yunus May 09, 2012
Qayyum dan Sumaiyyah dulu masa kecik pun cukup takut dengan ombak, ayah dia orang le yang rajin melayan.... sikit-sikit tarik ke air tapi bila dah mesra alam langsung dia tak nak naik....

ADUS
syafiqakarim syafiqakarim May 09, 2012
klo dekat pantai,suka berenang
di tepi tepian je.haha.
syiela syiela May 09, 2012
ade pulak camtu... hehhehehe

alhamdulillah rezeki berganda ye..
syiela syiela May 09, 2012
ade pulak camtu... hehhehehe

alhamdulillah rezeki berganda ye..
fieda fieda May 09, 2012
takut plk kak fieda tgk ombak tu..mmg risau kalau nk bagi anak main..
wah..bestnyer ina..masyukk lagi be tu..huhuhu..kak fieda punya..huhuhu..tak nk kata ape la..nk join ga sehari 1 ga pun malas..adohai..
fieda fieda May 09, 2012
terjah kotex jap...kak fieda tak pernah tgk cite ni..
zachflazz zachflazz May 09, 2012
ini serupa dengan pulau seribu di Indonesia, Intan. by the way, alisha usianya berapa?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 09, 2012
sobsobsob,,,sume org dpt BE baru.eca je xdpt lagi :((
alin alin May 09, 2012
takpe, dia kecil lagi.. lama2 nanti mesti tak takut..
CtAyue CtAyue May 09, 2012
besar jugak ombak tu ye.. tp alisha boleh pulak pergi dekat.hehe.. so sweet. :)
Fai Shaklee Fai Shaklee May 09, 2012
makin alisha takut, makin dekat ombak tu kat dia. hehehe... rasanya kalau fai kecik mcm alisha pn fai akan takut sama mcm alisha kak...
Ummi Iman Ummi Iman May 09, 2012
Gambar en suami tak boleh publish ya ;) teringin nak tengok abah Alisha hihi.

Tengok pun dah tau ombak kuat
Masya Masya May 09, 2012
hihihihi.. kuat betul yer.. ombak bile air pasang...
Nazayiena Nazayiena May 09, 2012
Kita yg x biasa tgk ombak camtu pun takut,apatah lg Alisha ya.....
Ummu Muhammad Ummu Muhammad May 09, 2012
samelah seriau..terbayang yg bukan2 je kite ;(
eita eita May 09, 2012
masa gi tahun lepas bulan dec takde lah ganas macam ni ombak dia....
boleh jalan lagi kat celah2 batu tu
Izan Ishak Izan Ishak May 10, 2012
kak izan yg tgk gmbr2 aje pun rasa gerun kalau ombak kuat camtu. apatah lagi alisha kan...
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
Solehah sll g sini jgk.Solehah tak takut ombak,tapi solehah jd pening ble tgk laut terbentang luas dpn mata.klu nk men air,xleh tgk laut.hehe cmne tu eh kak?solehah pn xtau npe.nsibla ms naik feri tu xpening2 lalat.hik3
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
mmg ombak tgh kuat,bukan alisha je takut,yg tua macam kita nie pun takut..lg2 time air pasang..