Resepi epal goreng yang senang + sedap..!!

Rupa tak menarik tapi rasa dia buat u all terpegun tau.. muahahhah

Haaa u all pernah makan epal goreng tak??.. saya baru first time makan masa balik chemor baru ni.. tu pun harap adik saya yang kenalkan kat saya..hahahhahha... So, saya nak kongsilah resepi dengan u all.. boleh buat makan petang..hihii..

Macam biasa, resepi2 dari saya, semuanya senang2 yer.. sebab saya tak suka yang susah2..hahhaha... Cara2nya... Tepung gandum + garam + gula + air.. kacau sampai sebati.. lepas tu masukkan telur putih.. ambik epal yang dipotong wedges.. celup dalam adunan tadi & goreng..hihi.. Alaa macam u all buat pisang goreng je pun.. hihi.. Rasa dia sangat2 sedap hokay.. terpulang kat u all nak guna epal hijau or merah.. (",)

P/s : Cukup jugak saya update 4 entry harini.. ingat dah cukup tadi.. tapi bila kira terkurang 1.. tu yang cepat2 update.. muahahhaha

{ 35 comments.. read them below or add one }

::CIK LYNN:: ::CIK LYNN:: May 08, 2012
senang je ye...cm wat ccur biasa...

tliur nya...nti balik, nk try la...=p
GreenJade GreenJade May 08, 2012
wahh boleh terai nihh..hehe
Myra Jay Myra Jay May 08, 2012
Sedapnyer.. Nanti boleh try :)

Ina memang target nak update 1 ari 4 entry ya?

Good luck ya :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 08, 2012
mmg tak pernah dengar lagi epal gorang..btul2 sedap ek?
inazamri inazamri May 08, 2012
wahhh belum penah jumpa lg ni...harus dicuba...epal tu.
Ummu Muhammad Ummu Muhammad May 08, 2012
pertame kali tgk nih..boleh cube ;)
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa May 08, 2012
nk try!nk try!nk try!:)
Izan Ishak Izan Ishak May 08, 2012
epal grg pulak ye ina. mmg mudah nak sediakan ni. boleh try kalau k.izan rajin nnti... hehe...
Norzie Norzie May 08, 2012
Belum pernah makan.Terima kasih berkongsi resepi,nanti boleh sis cuba buat.
Tihara Tihara May 08, 2012
wahh terbaekk la ina..chaiyokk..adik saya mesti suke ni..thanks jugak utk adik ina :)
LYAfrina LYAfrina May 08, 2012
epal goreng??
siyes..x pnh try.. sedp k??
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 08, 2012
sesuai tuk dicuba ne...ada epal dlm peti ais,tpi housemate punya.hahaha.

mmg milkadeal suka dtg sini la..klik2 :D
Mama Adam Mama Adam May 08, 2012
Wah!!! Boleh la cuba. Mesti sedap!
eita eita May 08, 2012
pelik ni....
nanti nak try lah buat...
Falsya Falsya May 08, 2012
first time dgr nieh..harus try..haha..
ieda ieda May 08, 2012
wah memang nampak sedap intan
hurmm kena cuba buat nie
resepi ibu ngandung kena cuba ;)
fieda fieda May 08, 2012
pes time ni baru dgr dan tgk..nk nyer la tau mcmna rasa dia..
Hilmirda Daud Hilmirda Daud May 08, 2012
Nak try lag... letak putih telor aje , kuningnya tak mau lah ye..
tiefazatie tiefazatie May 09, 2012
mcm best j enie..hee
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 09, 2012
x penah dgr..mcm best je nak cuba.
drpd epal dlm peti ais tu simpan sampai kecut n dibuang akhirnye, baik cuba ni..haha :D
mesti rasanya x dpt dibayangkan kan..x sabar nk try! :)
Marya Yusof Marya Yusof May 09, 2012
As salam IB,

Nampak macam sedap! Bolehlah akak try! hehehe.... Gracias para receta :)))
Masya Masya May 09, 2012
wahhhhh macam sedap serius tak pernah buat lagi.. menarik jugak untuk dikongsikan..
Nida Nida May 09, 2012
wah... thanks Ina.... akhirnya ada jawapan pada epal-epal dalam bakul yg dipandang sepi tu..

Bolehlah mencuba lepas ni... tp kena guna epal hijau atau merah ek
sueshe sueshe May 09, 2012
wah..nmpk cam sedap je..xpenah terpikir lak epal pon boleh dibuat cekodok..
anitadiana anitadiana May 09, 2012
ina 1st time ne..nak cuba gak lah..kat rumah tu ada epal hijau..boleh ke...
anisalya anisalya May 09, 2012
nnt blh cuba dan bagi anak2 makan. mana tau dia orang suka kan.
cIk JanNah cIk JanNah May 09, 2012
wah nampak sedap kak. jannah pulak makan epal dengan cheese. boleh try la nanti :)
.:fyzz:. .:fyzz:. May 09, 2012
resepi yg sempoi..leh terai nih..
mudah cepat dan pasti enak..cewah..
Nazayiena Nazayiena May 09, 2012
Baru jumpa epal goreng nie...
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
yeayy bestnye akak da resepi ni.solehah bru nak tnye akak cmne nk wt,tgk2 dh da.hehe
deno deno May 10, 2012
wah! menarik! tak pernah makan pun, boleh cuba ni.... thanks akak :)
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
serius ke sedap?lain kali baru boleh cuba.sekarang tak boleh makan berminyak goreng sgt.haha ye2 jer diet.baru je pas melantak coq udang petang tadi..:)