Cerita Alisha dengan biskut

Setiap kali kami pergi beli barang dapur.. kami takda nak susah2, pilihkan apa makanan untuk alisha.. sebab alisha sendiri dah tahu apa yang dia nak.. Kalau dia nak biskut A tapi saya bagi dia biskut B.. so, dengan lajunya mulut kecik alisha tu akan kata "tak nak tak nak".. hahaha.. Kan senang macam tu.. tak payahlah saya bazir duit beli yang dia belum tentu makan.. hihiiii

Pasal makanan dengan anak2 ni, takdalah kami nak berkira kan.. memang setiap kali keluar, akan ada makanan untuk dia lah... (",) Alisha belum pernah lagi mintak mainan... pelik saya.. yela, saya pernah tengok budak2 sampai mengamuk2 nak mainan.. tapi alisha sekadar pegang2 je.. takda pulak dia nak beria... agak2nya sebab dia dah tahu, dekat rumah dia sampai tak muat bakul mainan kot.. hahhahhaha


Hari tu, kami pergi ke Tesco.. alisha dia nak biskut Oreo.. tapi saya tahu dia tak makan punya biskut tu sebab manis. dekat rumah pun ada lagi.. so, kami bawak dia dekat area biskut Cream-O.. biskut ni kan, ala2 macam oreo jugak.. so, agaknya mungkin dia dah tertipu di situ..hahhahhahah.. So, kami belikan dia biskut Cream-O.. hihiiii


Biskut ni bagi saya sedap.. kurang manis tu yang penting.. (",) Bila alisha dah buat pilihan biskut yang tepat.. apa lagi.. dia terus suruh saya "bukak bukak".. sian kat alisha.. time ni alisha lapar sangat...!! U all tau tak, menangis2 alisha suruh saya bukak.. sian saya tengok dia.. lagipun time tu, dia belum makan lagi.. so, saya pun bukalah bagi dia makan sebelum pergi bayar...


Sampai dekat kereta, 3 keping biskut ni, dia dah habis makan.. hihii..


Nampak tak mata alisha  tu merah2 akibat menangis.. lepas shopping, cepat2 kami pergi makan.. sian alisha lapar...

{ 25 comments.. read them below or add one }

Aida78 Aida78 May 16, 2012
ala cian alisa lapar yerk..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 16, 2012
mama dera alisha ya...kesian alisha hehehe
Myra Jay Myra Jay May 16, 2012
Sama cam Firas kalau bawak p mall mesti ada habuan, pastu time tu jugak akan makan..

Takpe kan, yg penting kita tetap akan bayar :)
Naz Naz May 16, 2012
merengek nak beli makanan xpa, better dr beli mainan byk2..senang bw gi shopping Alisha ni
SumeSakan SumeSakan May 16, 2012
wahhh lepas nih bleh tiru bukak dulu baru bayar...kekadang tu la kan bebudak nih nak x dan dan...bila dah nangis tuh jenuh nak pujuk...terpaksa g bayar cepat2...yeahh thanks idea bukak dulu nih...hehehehe
Kakzakie Kakzakie May 16, 2012
Mama dera Alisha tak bagi makan biskut ye... daripada makan jajan baik makan biskut kan...
fieda fieda May 16, 2012
biskut ni mmg sedap alisha..cik fieda pun suka..lagi satu yg kaler pepel tu...best jgk..
tiefazatie tiefazatie May 16, 2012
wahhhh..semangat je makan ye dik..hee..comel!
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI May 16, 2012
huhu,mmg tak sbr dah dia..lapar sgt tu.
syawalsimpsons syawalsimpsons May 16, 2012
syawal biskut ok..tapi more to roti kosong..boleh tak...mmmmm
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 16, 2012
Kesimpulannye...? Alisha mmg suka biskut tu ataupun Sbb die lapar..? jeng3.. :p
iizza iizza May 16, 2012
ala ciannya..lapar sangat dah tu..
Norzie hany Norzie hany May 16, 2012
Cian Alisha...lapar ye.
izan mama mia izan mama mia May 16, 2012
biskut oreo wajib beli kalau keluar beli brg dapur...huhu...cian alisya lapo yer..huhuhu...
anisalya anisalya May 16, 2012
alahai... siannya alisha tak dpt makan ye? ibu lupa kasi makan kat alisha? hehehe...
sueshe sueshe May 16, 2012
senang nak bwk p soping..ibu pun senang ati nak pilih barang...:)
MamaEma MamaEma May 16, 2012
nasib baik ada biskut utk alas perut alisha...heheh

p/s : tak kisahlah selesa tidur kiri atau kanan..yang penting baby dalam perut sihat dan ibu yang mengandung pun sihat...
anitadiana anitadiana May 16, 2012
sama dengan anak kak ita akan pilih sendiri..mainan pun sama,belum lagi berguling-guling atau mengamuk..cuma aqil akan tanya..mama aqil nak keta boleh...bila kita ckp nanti-nanti..dia ok aje...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 16, 2012
biskut yg alisha makan tu manis..xsuka makan.eca suka jacobs weatmeal....diet kan.hahaha
Wanieys Wanieys May 16, 2012
ala cian alisya lapar yer...
tp bagus la alisya x kisah bab brg mainan kalau qalief la ckp ptg nmpk brg mainan mula la nak hehe
nanakimie nanakimie May 16, 2012
ololo,cian alisha lapar ye...sedap pulak ngk biskut tu,hee...nak cket alisha:)
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 16, 2012
Alahai ciannye Alisha.lapar sgt ke Alisha ni smpai mkn biskut.anyways solehah pn ske biskut ni jgk.hehe
Azi Azi May 16, 2012
sian alisha lapar. anak sy klu ke pasaraya yg dicarinya roti...
Masya Masya May 17, 2012
amir pun suke biskut ni.. ade perisa blueberry dgn strawberrykan.. dia ala² macam biskut jem nanas.. melekat² sikit bile dimakan kat gigi hihihihihi....
Izan Ishak Izan Ishak May 17, 2012
anak2 macam tu kan ina.. kalau dah besar cam alisha pun dah pandai memilih mana yg sedap ditekaknya...