Hajat ibu tertunai.. Impian Alisha termakbul.. (",)

Kalau u all masih ingat.. bulan lepas ketika dapat cek Nuffnang, saya ada bagitahu nak  guna duit tu untuk hadiahkan Alisha basikal kan.. tapi asyik tertangguh je.. sampailah hari Sabtu baru ni, ketika kami ke Billion, alisha terpandang basikal.. tiba2 alisha jadi macam gelabah.. banyak sangat basikal.. tak tahu nak naik yang mana satu.. muahahaa

TAPI kan... sayangnya satu pun alisha tak boleh test sebab semua basikal tu dirantai... alaahaiiiii... kami yang tengok aksi alisha ni, buat2lah lari dari area basikal tu.. tapi boleh pulak alisha pergi mencari kami sambil panggil abah dia & bawak kami ke area basikal tu.. kesiannya saya tengok... So, apalagi, terus saya ajak my dear pergi kedai basikal.. (",)


Tadaaa inilah basikal alisha...warna purple.. cantik tak??.. hehee... Ala2 motor kapcai gitu...hehee


Actually dekat kedai tu banyak pilihan.. semua cantik2.. Kami ada 2 pilihan sebenarnya.. tapi last2 saya & my dear buat keputusan pilih basikal ni sebab kami TERTARIK DENGAN TEMPAT DUDUK DIA YANG NAMPAK MACAM GAGAH PERKASA.. heheh.. selalu tempat duduk basikalkan jenis plastik yang biasa tu.. tapi yang ni lain sikit.. rasa macam lebih selamat..kikikii


Tayar basikal ni pun besar2 tau.. memang nampak kukuh lah.. kiranya macam tak mudah terbaliklah maksud saya tu.. (",)


Dekat kepala kapcai lampu bulat tu jugak, ada 3 button tau.. kira kalau kita tekan, akan keluar muzik + cahaya lampu...


Dah basikal alisha... haruslah tayang empunya badan atas basikal baru dia tu kan.. hehhe... bila dapat basikal ni, alisha bukan main seronok sampai menangis.. kikikii.. Bayanglah, dalam kereta tu dia boleh menangis nak duduk atas basikal... adehhhh.. bila sampai rumah pulak, menangis lagi, sebabnya abah dia sengaja lambat2 keluarkan basikal dia tu dari dalam kereta... hahahhaha

Apa2 pun saya puas hati sebab dah lunaskan hajat saya untuk beli basikal dekat alisha... Ohya, harga basikal ni RM99 tapi dapat kurang jadi RM90 (",)

P/s : Ini hadiah kedua alisha hasil dari duit Nuffnang @ berblog.. hadiah pertama LAPTOP MAINAN (",)


{ 56 comments.. read them below or add one }

PinkUmmi PinkUmmi May 21, 2012
wah seronoknya alisha dah de basikal bru....
fizafantagirO fizafantagirO May 21, 2012
wahh suka alisha ,pasni alisha tak kacau ibu berblog dah .. hihihi
ummiarissa ummiarissa May 21, 2012
untung Alisha dapat ibu prihatin dengan dia...nak je dapat he he he
syawalsimpsons syawalsimpsons May 21, 2012
fuyooo alisha ada beskal...alisha aunty soya nak tumpang...duduk kat bakul jadi la...aunty soya kurus macam lidi jaa pon..kkakakaka
sueshe sueshe May 21, 2012
syoknyeeeeeeee..bile la nk dpt cek dr hencik nuff...:)
mama irfan mama irfan May 21, 2012
sama la cam irfan... nagis ja dalam keta sbb nak naik basikal... last babah dia bagi dia duduk atas basikal dalam keta tu jugak... baru ok...hehehe
aizamia3 aizamia3 May 21, 2012
lawa.. ;)
nasib baik masa baca entry ni dak Nuha masih baby + dak Kakak dengan dak Adik takde sebelah ai.. hehehe..
nur anis nur anis May 21, 2012
eeee..comelnya basikal tu..saya pulak yang geram tengok..nasib saya tak ada anak..hihi
Wanieys Wanieys May 21, 2012
wah alisha dpt beskal baru
mesti best kan hehehe
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 21, 2012
wah..dapat dah basikal die!
sgt comel.. ha'ah la...tempat duduk die nmpak sgt selamat n sedap sikit nak duduk dari yg biasa tu. :)
anisalya anisalya May 21, 2012
ooo... dpt basikal baru ye alisha. mesti la seronok dpt basikal baru. cantik je kaler purple. kak long punya basikal pun rm70 je. mahal drpd basikal kak long ni.
ainnoraini ainnoraini May 21, 2012
dapat basikal baru yee..purple lagi..mmg cantik..
ummi anum ummi anum May 21, 2012
cantiknya basikal dia..boleh auntie pinjam?
Masya Masya May 21, 2012
so sweet.. warna pun cantikk.. sesuai dgn alisha...
Siti Asiah Siti Asiah May 21, 2012
Cantiknye basikal Alisha...:)
Shafiq Shafiq May 21, 2012
Waahh.. lepas nie bolehlah Alisha merempit satu rumah..hehehe
anitadiana anitadiana May 21, 2012
wahhhhhhhhhhh..seronok alisha dapat basikal..ita pun nak merancang nak beli basikal kat arisya juga untuk hadiah besdaynya esok..tak cari lagi...
Falsya Falsya May 21, 2012
yeay!!..alisha dpt beskal..comel gile color beskal tuh..;D
Myra Jay Myra Jay May 21, 2012
Wahhhh!!! mt peberet kaler tu..
Cantik!!!
Ummi Iman Ummi Iman May 21, 2012
Dapat juga akhirnya.. Warna kegemaran untie fieda ;) oklah seat macam tu.. Boleh sandar. Selamat berkayuh alisha. Iman tak lulus lagi.. Kaki kurang sampai ;)
Dylla Abas Dylla Abas May 21, 2012
wahhh...lepas ni makin ligat la Alisha ye..ke sana-sini dah ada transport sendiri..hehe :)
LYAfrina LYAfrina May 21, 2012
waaa... cantiknyer beskal alisha..
Papa Mifz Papa Mifz May 21, 2012
alisha takmo kayuh laju2 sgt yer...:)
azizah :) azizah :) May 21, 2012
tak payah keluar duit sendiri kan sis.. biar nampak benda dr hasil berblog :)
eita eita May 21, 2012
buat kenangan kan duit berblog ni..
comel...

class mak datin dah ada kenderaan sendiri..
mesti bisnes kencang pas ni kan alisha..
hehehehe
9n0L4 9n0L4 May 21, 2012
betullah org ckp, bile ade anak ni, penting anak dulu dr diri sdiri. ;)
Cik Nur Cik Nur May 21, 2012
amboii..cantiknya beskal alisha.. basikal dulu2 simple je kan, skrang ni mcm2 ado..hihihih..

manfaat duit tu kan.. :)
Zie Zie May 21, 2012
wah suka yer alisya dapat beskal dari ibu..
Tihara Tihara May 21, 2012
comel nye basika alisha...mesti happy..rezeki dapt nuff lebat..congrats :)
shahdiana shahdiana May 21, 2012
murah rezeki ibu alisha dapat je cek terus share dengan anak....best alisha dapat beskal...cepat alisha minta benda lain lagi sebelum ibu dapat adik baru...heheheh
Puan Kutu Puan Kutu May 21, 2012
wah comelnyabasikal alisha.sakanlah alisha merempit lepas ni.haha
azie azian azie azian May 21, 2012
nanti kita klik lgu supaya nuffnang cik intan berlian naik okeys...
Norzie hany Norzie hany May 21, 2012
Salam Ina.
Wahhh cantiknya basikal baru Alisha.
Salmiza Salmiza May 21, 2012
Syoknya alisha dpt basikal baru... Mainan bdk yg wajib ada kan...?..
ieda ieda May 21, 2012
alhamdulillahhh duit hasil nuff x lah sia2 kemana2 kan .. kalau beli makanan x nampak , nie dpt juga lepaskan hajat alisha ..
rasa puas bila hasil itu dimanfaatkan buat anak kesayangan nie ..
cantikk jugak .. purple layie .. hurmm pandai mama alisha pilih ;)
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ May 21, 2012
Salam Ina..happynya Alisha ya!Mesti pasni..tak lekang2 dia dr naik beskal.Pusing satu umah..:D
iizza iizza May 21, 2012
seronoknya dia dpt basikal..cute lak tu...
Farah Shamsudin Farah Shamsudin May 21, 2012
besnya alisya dah dapat basikal.. cantik pulak tuu:)
mama_umar_maryam mama_umar_maryam May 22, 2012
cnteknye bike baru diee =D
aimi aimi May 22, 2012
alisha nk pinjam basikal blh x?? nk bawak g klz nt =)
Aju Mohit Aju Mohit May 22, 2012
Auntie nak tumpang boleh x Alisha? Comelnya basikal purple tu
fieda fieda May 22, 2012
fuyooo kaler pepel tu...nok naik jugok boleh alisha...olo..comeynyer..
Pondok Usang Pondok Usang May 22, 2012
uncle nak pinjam beskal tu bole tak Alisha.. hehe... Selamat Menyambut Bulan Rejab.. =)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 22, 2012
minta diskaun itu wajib kak!.hehehe

tpi eca xpena lulus dpt diskaun..tu psl suka shopping waktu sale je.hahaha

cantik gila basikal alisha.
Miss uCu Miss uCu May 22, 2012
comel2..like la kaler tu alisha..purple gitu:)
Jaa Jaa May 22, 2012
erm, cantik beskal alisha tu... mmg ina pandai buat pilihan...
Lynn Lynn May 22, 2012
seronoklah alisha tu ye..hajat di hati dah tercapai..hehe
Ummu Muhammad Ummu Muhammad May 22, 2012
comelnye kapcai alisha...muhammad pulak ibu die tak beli2..nak cari helmet motor dulu..boleh jalan2 dgn ayah nanti heheh

p/s: tetibe je nampak alisha dah mcm anak dare sgt dgn dress die ;)
lynn kamarul lynn kamarul May 22, 2012
cantik basikal alisha. harga dia tak la mahal sgt. teringin nak belikan basikal utk anak teruna di kg
sHaR!Na eLyaNa sHaR!Na eLyaNa May 22, 2012
wah bestnya..hehe..dpt basikal n laptop..suka lah alisha tu hehe
MamaEma MamaEma May 22, 2012
nanti boleh race dgn anak aunty ema tau..hehehehe
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 22, 2012
wah cantiknye basikal Alisha ni.Kakak nak tumpang leh?hehe

psst..sptutnye Alisha pggil Solehah pe ye?untie or kakak?msti untie kan..waaa xmo jd untie
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 22, 2012
Seronok alisha bergaya gan basikal baru...kaler purple...
Azi Azi May 22, 2012
wah cantik...comel sesuai ngan alisha
Izan Ishak Izan Ishak May 29, 2012
cantiknya beskal baru alisha... pepel kaler lagi tu. designnya pun lain dari yg lain..

si kembar pun sibuk nak beskal tayar dua aje skrg ni. tapi ayah kata tunggu pindah umah baru beli... hikhik...