Yeayy.. alisha berjaya membuktikan yang dia tinggi... kikikiii

Hahahhaha tinggilah sangat... kikikiii... Sebelum u all layan gambar.. nak cerita sikit... biasanya, kalau makcik2 tengok alisha, mesti cakap alisha ni nanti akan jadi seorang yang tinggi + kurus macam ibu dia jugak.. Kadang tu pulak, bila mereka tengok tapak kaki alisha pun, mesti cakap.. tinggi alisha ni bila besar nanti.. Ohya, kaki alisha jenis yang panjang & kurus tau.. Actually tu tapak kaki saya tu.. dah menurun kat alisha.. hahahha... dulu masa saya kecik2, makcik2 selalu tegur tapak kaki saya.. kui kui kui...

Tapikan u all, saya tak rasa alisha ni tinggi pun bila dia berdiri bersama2 dengan budak2 sebaya dia.. nampak dia yang paling rendah.. ahhahhaha.. tapi tak tau la, kot sekarang rendah.. makin remaja makin tinggi... Kalau ikutkan keturunan sebelah saya, memang semuanya jenis kurus tinggi... tapi ada jugak yang rendang je.. macam adik saya.. hahha.. tu pun sebab dia ikut arwah cik @ nenek saya di terengganu...

Kalau u all nak tahu kan, family saya di Terengganu.. majoriti semua jenis kurus + tinggi tapi bukan kurus kering macam saya.. kiranya berat badan yang ideal dengan tinggi merekalah.. Yang lelaki pulak, kalau saya rasa my dear dah tinggi tapi kaum kerabat saya yang lelaki di Terengganu.. lagi tinggi.. semuanya melebihi 170cm.. termasuklah adik lelaki saya.. sebabnya arwah ayah cik @ atuk, seorang yang sangat tinggi.. sampai kasut nak pergi Mekah pun kena tempah...hihi

Alamakkkk mukadimah terpanjanglah pulak.. adehhh.. Jom layan gambar alisha.. hihihii


Alisha sedang dicabar untuk menyentuh tali putih tu.. hihii



Alisha seorang yang pantang dicabar terus sahaja pergi ke arah tali tersebut..heheh... Sedang cuba memegang tali tu siap kene dongak lagi kepala.. heheh


Hampir berjaya memegang.. tangan harus dipanjangkan sikit lagi.. kikikii


Yeayy alisha mendapat tepukan dari ibu tersayang.. hehehhe... Alisha berjaya buktikan dekat ibu & abah yang alisha dah jadi tinggi sebab makan calciyum.. muahhahhahha

P/s : Tali tu bukan tinggi beria pun.. gaya je lebih.. hahahha

{ 28 comments.. read them below or add one }

saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa May 10, 2012
ooo alisha tinggi sbb makan calciyum ekkk..kalau camtu saya pun nak makan jugak laa leh bagi tinggi hahaha..boleh gitu??
sueshe sueshe May 10, 2012
hahaa..nmpk ibu yg lebih teruja
syawalsimpsons syawalsimpsons May 10, 2012
mmg kalo dapat capai tu..mmg tinggi la tu...
syawalsimpsons syawalsimpsons May 10, 2012
mmg kalo dapat capai tu..mmg tinggi la tu...
Dylla Abas Dylla Abas May 10, 2012
hehehe...comel gile muka alisha masa fokus nak capai tali tu :)
fieda fieda May 10, 2012
hehehe..saya dah tinggi la ibu...

ina ni kat kawasan mana ye..?
fieda fieda May 10, 2012
teringat plk time gi pulau pangkor dulu..mmg seronok tmpt tu..boleh rehatkan minda..ina gi shopping tak kat tempat jual mknan laut tu..aritu kitaorang pemandu van bawak gi kat tmpat ape nama dia..mcm kat a famosa melaka pun ada..pastu baru gi kat tmpat jual mknan laut.

done kotex...
ieda ieda May 10, 2012
waaa kalau calciyum nie memang budak2 suke makan .. kalau sbb nie jadi tinggi kena kurangkan lah anak2 akk makan ekekke sbb mereka dah memang tinggi ;)
mimie.. mimie.. May 10, 2012
ehehehe comel je alisha ni taw.. ^_^

alaa makin besar makin tinggi lah dia tu ikut ibu dia ^_~
anisalya anisalya May 10, 2012
suka menyahut cabaran. ada orang kata Kak Long pun mcm tu jgk. walhal Kak Long tu kecik je.
jemarisuri jemarisuri May 10, 2012
yeayyyy..clap buat alisha...hihi
..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. ..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. May 10, 2012
jeles tgk org kurus tinggi ni. kina ni rendang je dari sekolah sampai la ni.

hihihihi..tpi bersyukur la. rendang mcm ni la en somi terpikat. comel katanya.
Gen2Merah Gen2Merah May 10, 2012
tak sabar nak tunggu dan tengok alisya membesar menjadi anak remaja yang cantik... sapa tau betul jadi tinggi.. mesti senang nak jadi pramugari atau model... hehehe...
fieda fieda May 10, 2012
ina..kak fieda dri aritu tak dapat masuk blog muni..nape ye..ina dapat masuk tak..??
tiefazatie tiefazatie May 10, 2012
wah..besar dh nie..nak jadi kakak dah kan..hee
Ummi Iman Ummi Iman May 10, 2012
semua orang macam tu kan? Suka je nak tau rendah ke tinggi. Dalam adik beradik saya dan adik perempuan je rendah. Lain tinggi2. Iman tak taulah tinggi ke rendah. Yg penting sihat :)
aizamia3 aizamia3 May 10, 2012
bila anak sentiasa di sisi, kita pasti nampak perkembangan dia dari masa ke semasa..
syiela syiela May 10, 2012
saya dah tinggi.. calciyum

bijak bijak dak alisha ni
anitadiana anitadiana May 10, 2012
alisha tetap comel..he..he dah nak jadi kak...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 10, 2012
agak2 kalau eca yg makan calciyum skrg ble tinggi g ke?...rsa mcm diri ne pendek sangat,sampai lecturer warning, "siti,while u practical..make sure you wear high heels please.otherwise you'll be same as your student"....cian betul org pendek ne =.="
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 10, 2012
mcm mana tak tinggi ikut makpak dialah tinggi=)
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
Akak,time ni Alisha da jengket kaki x?hehe
deno deno May 10, 2012
nanti lama2 lagi tinggi la alisya tu kan... tak sabar tengok alisya bsr! hehe.. ha.. family deno pun semua tinggi2 tapi deno sorang rendah dan kecik.. doc cakap bila sakit mcm deno, pembesaran tak normal.. sbb tu dno mcm budak sek rendah walaupun dah umo23 tahun :)
Izan Ishak Izan Ishak May 10, 2012
alisha ni bile besar kompom tinggi cam ibu ngan abah dia juga... hehe...
fazzlim fazzlim May 11, 2012
kurang asam punya kakk..
idok le rendah bebeno uishhhhhh
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
ibu dengan abah dua2 tinggi takkan alisha kemetot plak..nti dah besar for sure tinggi punya..:)