Cara Alisha inform dia buang air besar...

Alisha sekarang ni dia dah pandai bagitahu kalau dia buang air besar.. Opsstt KALAU DIA DAH BUANG AIR BESAR yer.. BUKANNYA KALAU DIA NAK BUANG AIR BESAR.. (",).. kiranya dia dah 'melepas' dalam pampers baru dia inform la.. hihii... yang saya nak cerita ni adalah biasanya, saya yang akan check samada dia buang air besar or tak..

Tapi sekarang.. saya tak payah nak check sebab dia sendiri akan terkedek2 datang dekat saya bagitahu dia buang air besar... cara Alisha bagitahu macam ni... Dia datang dekat saya sambil selak baju & bagitahu "berak berak.." or "iyerkk iyerkkk" sambil tangan dia tu pulak tunjuk ke arah tandas.. hihii.. Rasa macam sweet pulak tengok gaya dia camtu.. hihii.. kakak.. kakak.. memang kamu membesar dengan sikap seorang yang ready nak jadi kakak lah.. (",)

Ohya, untuk pengetahuan u all.. alisha selak baju tu, sebabnya setiap kali saya nak cuci pung**** dia tu, saya akan selak baju dia & simpul2... kiranya, dia selak tu, sebagai bagi hint dekat saya suruh pergi cuci lah... heheheee...


Cara Alisha inform dia buang air besar...

{ 30 comments.. read them below or add one }

ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 16, 2012
sweet je dia ne....anak sedara eca klu nak kencing,dia pgg anu dia tu....hehehe
hajar hajar May 16, 2012
hehe.. so cute...
Gen2Merah Gen2Merah May 16, 2012
wahh, alisha da semakin matang dengan persekitarannya... moga dia membesar menjadi anak yang baik.. comel..
CtAyue CtAyue May 16, 2012
hehe..sweetnye..dah boleh lah tu try tak pakai pampers pulak kan..dia dh pandai bgtahu dah tu.
mama_umar_maryam mama_umar_maryam May 16, 2012
kih3,comel kakak alisha..klu maryam,nyorok2 bwh meja makan, blkg sofa..maknenye projek le tuh ;p
Myra Jay Myra Jay May 16, 2012
Hheee, itula budak sekarang kan cepat belajar, maybe diorang rasa tak selesa..


Macam Firas pun bila dah melepas mai habaq kata dia u'uhhh :) pastu suruh basuh-katanya nanti sakit.. (yela kalau biar lama kan merah punggung..
Dylla Abas Dylla Abas May 16, 2012
oh..dah semakin bijak Alisha ni ye..bagus la..boleh jadi kakak yg baik nnt ni :)
Dylla Abas Dylla Abas May 16, 2012
oh..dah semakin bijak Alisha ni ye..bagus la..boleh jadi kakak yg baik nnt ni :)
alin alin May 16, 2012
bijak dia ni, walaupun masih kecil. anak alin nombor 2 ni dalam proses nak lepas pampers.. setakat nak kencing tu dah lulus.. tapi kalau buang air besar belum lagi..huhu
syawalsimpsons syawalsimpsons May 16, 2012
bijak alisha ni...syawal belom pandai lagi...tapi kalo dier tetibe diam N berdiri macam tugu negara...dah tau dah.,,....tak yah check..kikiki
Nazayiena Nazayiena May 16, 2012
Dia rasa geli le tu,tu yg pandai beritahu dah bery2...comel aje.
Tina Othman Tina Othman May 16, 2012
alala comelnya, pandainya dia
Jaa Jaa May 16, 2012
erm, idlan plak dia akan bagitau dia u'uuh, u'uuh.. tapi tu sebelum dia berak... dh berak dia buat senyap jer....huhu
Aju Mohit Aju Mohit May 16, 2012
Pandainya Alisha, dia x selesalah tu kan ina, yang bestnya dpt main air tiap Kali nk basuh yak tu hihi
adyna adyna May 16, 2012
bijak2 :) adib jer dah 4thn nak berak je mesti nak pakai pampers.. sabor je ler
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 16, 2012
pasnie mesti dia pndai buang n ckp...gud gurl
nur_za nur_za May 16, 2012
alahai..comei ye..heheh
Izan Ishak Izan Ishak May 16, 2012
bijaknya alisha! bertambahlah mudahlah keje ibu takyah nak check2 dulu kan...
anitadiana anitadiana May 16, 2012
cerdik betul lah si alisha..kalu arisya dia ckap juga mcm tu juga..tapi dia cepat geli,dia siap buka seluar dia dan masuk bilik air siap-siap...kalu lambat dia akan menanggis..suruh basuh...
Azi Azi May 16, 2012
samalah kita intan cara nak cuci anak berak...hi3..

sofea memula dulu cakap beyak, beyak smpi pegang bontot dia...
fieda fieda May 17, 2012
olololo..makin pandai doh kaka sorang ni..
Masya Masya May 17, 2012
hehehehe... dah bolehlah ajar alisha tak payah pakai pempers.. lagipun ina dok rumah lagi senang nak pantaukan... bile dah ade adik nanti dah jimat... sbb pakai pampers malam jer...
Ummi Iman Ummi Iman May 17, 2012
Iman pun dah pandai. Dia kalau membuang dia kata "mi.. yak.." sambil pegang diaper dia.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat May 17, 2012
nanti boleh try tak guna pampers...
anisalya anisalya May 17, 2012
akak basuh pun mesti simpul je baju yg anak2 pakai. tp kalau husben mesti dia cabut baju segala. hehehe...