Dinner di Pulau Pangkor diiringi deruan ombak yang menghempas pantai... cewahhh ayat.. muahahaaa

Suke sungguh saya pergi makan dekat Pulau Pangkor ni.. bukan apa... bak kata tajuk entry saya tu... "diiringi deruan ombak yang menghempas pantai".. hahaa.. Ini adalah dinner kami pada malam pertama di pulau pangkor... (",)



Muka Alisha yang sabar menanti kehadiran makanan... walaupun perut dah mula berdangdut.. hihii


Pssttt.. nampak tak rambut alisha yang curly tu.. hihii.. actually rambut alisha ni jenis lurus bahagian atas & kerinting bahagian bawah.. Ini sebenarnya rambut idaman saya ketika mengandungkan alisha..hehehee.. Tak sabar2 nak tunggu rambut alisha panjang.. nanti bolehlah yang kerinting tu melepasi bahu.. (^_^)


Minuman untuk kami bertiga.. Saya punya air Lai Chi Kang suam.. my dear kopi, alisha air suam.. hahahaaa... takda maknanya Alisha nak minum air suam kalau kami berdua minum air yang best2.. kikikii


Last2 my dear mintak gelas plastik untuk isi sikit air kopi bagi alisha rasa kepahitan kopi tu.. ehhehhe


Lepas alisha dah sedut air kopi yang abah dia bagi, tiba2 dia teringin pulak nak minum air ibu dia tu haa... hihii.. Tengoklah tu, sampai my dear nak ambik gambar kami berdua pun, alisha tak layan yer.. lebih kusyuk melayan kenikmatan air ibu dia tu... hehhe

Ohya, abaikan muka saya yang terpampang jerawat tu yer.. maklumlah, muka tanpa secalit bedak.. lepas mandi, solat, pakai tudung, terus pergi makan... orang malas macam saya ni biasalah.. takda maknanya nak berbedak or berkrim2 di malam hari yer... hahahha


Inilah lauk yang kami tunggu2.. akhirnya sampai jugak.. IKAN BAKAR... SEDAP YANG AMAT HOKAY!! Tambah2 lagi angin sepoi2 bahasa + deruan ombak tu.. daripada tak sedap pun boleh jadi sangat sedap.. pendek kata, betoi2 menikmati makanan tu la..hehhe


Kami order 3 jenis lauk je pun.. Ikan bakar, tomyam & sayur.. nasi 2 pinggan.. Total makanan kami malam pertama di pulau pangkor adalah RM52.. Tak tahulah nak cakap mahal or tak.. tapi maybe standart kot untuk harga di tempat percutian macam ni.. thats y lah nak kene kumpul duit baru boleh pergi bercuti..hahahhahha

{ 30 comments.. read them below or add one }

nur anis nur anis May 08, 2012
alahai..saya kalau tengok makanan ni memang lemah je..rasa nak makan jugak..huhu
Masya Masya May 08, 2012
tuhhh dia.. natural beauty mak yong ni... ok kot rm52 biaserlah kan klu tempat2 macam ni... janji sedapp.. perut kenyang.. hati girang...
fizafantagirO fizafantagirO May 08, 2012
dah lama teringin nk pg pangkor :)
Myra Jay Myra Jay May 08, 2012
Sedapnyer Lai Chi Kang, dah lama tak minum :)

Dinner tepi pantai romantik tuh :)
mama irfan mama irfan May 08, 2012
mahal kot bagi anis... huhu... rm52 tolak nasi RM2, tomyam RM5, sayur RM4, air kopi RM1.5, air laicikang RM2.5 ikan sahaja anggaran anis rasa dekat RM37...tapi kalu sedap, berbaloi la jugak...
.:fyzz:. .:fyzz:. May 08, 2012
makanan yg walaaa..sedapnya...ikan bakaq tuh yg best..cicah lak air asam tuh.pergh..sedap..
ieda ieda May 08, 2012
dikk why nampak peal .. kena banyak makan kerang nie , tambah darah ;)

aah lah aalisya dah x layan papa nak take pic , hurmm kalau akk harus gak ekeke .. sedapp dan nyaman aje nampak laicikang tuu huhuh

52 ! .. hurmm oklahh tmpt yg jauh dari bandar ;)
syawalsimpsons syawalsimpsons May 08, 2012
AGAKNYER KIRE STANDARD KOT HARGANYA...
fieda fieda May 08, 2012
lapor pulok perut kak fieda tgk ikan bakar tu..ina duk kat chalet mane..?kak fieda dulu kat chalet bayview..kat tepi2 pantai gak..pastu tmpt nk mkn pun tepi pantai..mmg keje dok mkn ikan bakar le..pastu mmg makanan mhal sikit le..
PinkUmmi PinkUmmi May 08, 2012
sedapnye lauk lauk kat atas nih..nyum nyum....
ecadwinkyasha ecadwinkyasha May 08, 2012
standard da kot harga cmtu...

klik2 milkadeal :D
..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. ..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. May 08, 2012
ikan bakar...OOOOo...ikan bakar. terliur jap.
mimie.. mimie.. May 08, 2012
bestnyeee makanan tu..lapar la pulakkk hehehe


alisha..kenapa kamu sangat cumel??? ^_~
anisalya anisalya May 08, 2012
anak2 akak semua rambut lurus je. takde kerinting sbb ibu abah pun rambut lurus jgk. senang nak manage lepas mandi. tak payah sikit nnt lurus sendiri. hehehe...
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse May 08, 2012
cantik rambut alisha! dah pjg nnt mesti lg cantik.
mahal ke? ntah..standard kot, yg penting sedap n berbaloi la.. :)
bestnye bercuti! terasa nk bercuti jugak..~ :p
wan nurul hezrina wan nurul hezrina May 08, 2012
muka ina nampak letih..tapi letih2pun manyak syokk kan bercuti??hikhik..enjoy kay..nurul kalau minum mmg pesan lai chi kang.mmg sejuk badan pastuh
Izan Ishak Izan Ishak May 08, 2012
suka tgk alisha tu... dok sabar je menanti ye.

ina tau, k.izan pun akhir2 ni kalau pi mkn kat luar suka order laichikang juga. nyaman je tekak. pastu bila makan nasi takleh mkn byk2 sebab dah kenyang.

alaaa...ikan bakar tu menggodalah plak. aritu jln2 kat pd tak sempat nak mkn ikan bakar pun... cam terliur lagi nih.. huhu...
LYAfrina LYAfrina May 08, 2012
alahai..syoknyer... beromntik bertiga
nanakimie nanakimie May 08, 2012
sedapnya ikan bakar tu,hee..xpa sis,natural beauty:)
eita eita May 08, 2012
serius best.....
Mama Adam Mama Adam May 08, 2012
Nasib baik la dh dinner. Kalau tidak... Terliur la jugak ;)
Azi Azi May 08, 2012
terliur tengok makanan tu, nmpk sedap...

sy wlpn ayah asal perak tp xpernah sampai pangkor..huhuhu
tiefazatie tiefazatie May 09, 2012
wah..sedap je ikan bakar tue sis
anitadiana anitadiana May 09, 2012
sedapnya ikan bakar tu..terliuh kak ita...terbaikkk...lah ina...alisha suka ke minum kopi pahit tu..
alin alin May 09, 2012
terliur saya dengan ikan bakar tu tau.. :)
Ummi Iman Ummi Iman May 09, 2012
Biasalah budak tengok air sedap mesti nak ;) baiknya duduk dalam babychair tu.. Kalau iman payah juga. Melainkan makanan yang ada depan mata dia mendiamkan dia ;)

Ok je tanpa make up.. Natural beauty :)
shahdiana shahdiana May 09, 2012
wah...bestnya....makan2 sambil holiday....
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 10, 2012
harga kt sne mmg mahal kak.klu kt sne harga tu mmg standard.kn tmpt percutian mstilah mahal.dyorg terpaksa mahalkan sbb nak samakan taraf harga ble pelancong asing dtg ke situ jgk.jd nk elak pn xleh,kita kna sme2 dpt harga tu jgk.
Puan Kutu Puan Kutu May 11, 2012
tempat percutian macam ni mmg mahal sikit harganya,klu sedap mmg tak kisah mahal pun,kliu tak sedap membebel jugaklah.hehe..

sakan depa makan..:)
TiMmiE TiMmiE December 11, 2012
Apa nama kedai tu ek?..ada plan nk g pangkor ngn family, klu boleh nk cari tmpat mkn yg sedap n berbaloi.. ^^