Meh la tengok laptop Alisha ni.. hihihiii

Entry ni saya tunjuk laptop Alisha dulu.. Nak tengok aksi alisha dengan laptop dia ni, tunggu next entry yer... (",).. Saya nak cerita dekat u all serba sedikit pasal laptop alisha ni.. Saya beli laptop ni dekat TESCO.. Takdalah mahal pun, hanya RM89.90.. kiranya saya tambah sikitlah duit saya, yela, cashout nuffnang tak sampai banyak ni pun.. muahhahhahahh


Inilah laptop si budak kecik itu... Laptop ni kalau tak salah saya adalah stok or design yang baru dekat tesco tu kot sebabnya seperti yang u all tahu, saya ni kan setiap kali keluar mesti pergi bahagian mainan, so, sebelum ni design ni takda lagi.. kebetulan malam yang saya nak beli tu.. ada pulak yang ni.. nampak lebih baru @ takda calar daripada yang design lain..

Kalau u all boleh baca, tulisan dekat gambar atas ni.. itulah diantara fungsi2 yang ada dekat laptop ni.. ada 46 function, paling banyak dari laptop lain yang ada di situ..

Selain tu, screen dia jugak adalah lebih besar dari yang lain.. Kalau laptop2 yang lain tu,screen dia hanyalah separuh dari screen laptop alisha ni... so, rasanya macam tak berapa sesuaila untuk alisha.. memandangkan motif saya adalah untuk alisha tengok paparan dekat screen tu dengan lebih jelas.. senanglah dia nak belajar.. yang screen kecik tu memanglah murah sikit tapi alang2 nak beli biar terus puas hati kan.. (",)


Laptop ni pun boleh mengajar anak kita tentang muzik tau.. bunyi jugak boleh di adjust samada nak kuat or slow.. Selain tu  jugak.. antara pembelajarannya... apabila alisha tekan huruf A.. laptop tu pun akan sebut A, bila tekan B, sebut B & macam tu lah seterusnya... 

Kalau nak belajar 1+1=2 pun boleh jugak..hihii.. Ohya, contohlah kalau kita jawab betul, 1+1=2.. laptop ni akan cakap GOOD..hihii.. Kira oklah sebab ianya memberi pujian dekat anak kita.. semangat sikit anak2 nak belajar... heheh..Takda kalkulator, boleh pinjam laptop alisha sebab laptop ni pun ada kalkulator jugak... Kalau dah bosan asyik study je.. boleh berhenti main game yang telah disediakan.. (",)


Alaa pendek kata function dia terlalu banyaklah, nak cerita dekat u all lebih2 pun saya tak reti.. opssttt sebenarnya, saya tak habis godek2 lagi laptop alisha ni sebabnya, time alisha jaga... tak boleh main oooooo... alisha marah main laptop dia..muahhahhah... Time dia tidur, saya la pulak yang sibuk... kikikiiii.. Alamakk lupa nak bagitahu, bila laptop ni kita off, dia akan cakap BYE... hihii

P/s : Alhamdulillah.. hasil dari berblog, tertunailah satu impian saya untuk beli laptop mainan dekat Alisha (^_^)

{ 18 comments.. read them below or add one }

MamaEma MamaEma December 12, 2011
permainan seperti ini sangat bagus..anak ema si kakak tu umur 4 tahun dah tahu ABc, 123..ema beli satu laptop belajar huruf dan nombor..
syawalsimpsons syawalsimpsons December 12, 2011
alisha mesti bijak besar nnt..
Bui Junaidi Bui Junaidi December 12, 2011
alhamdulillah,sekurang2nya nampak jugak hasil blog kan..seronoklah dia..pink kaler lagi..*_*
aimi aimi December 12, 2011
pas ni alisha xpyh gadoh2 dgn mam dy nk rebut laptop =)
Masya Masya December 12, 2011
CANTIKNYA WARNA PINK.. MMG SESUAILAH UTK ALISHA, ADE JUGA HASILNYA KAN DRPD BERBLOG NI...
Cik Rose Cute Cik Rose Cute December 12, 2011
Nie..untie jeles gan alisha nie...warna pink lagi hehehe...hari tue ada jugak lap-top untuk kakak...kaler biru..tapi dah rosak...Yang alisha nie..jenis baru ya....
ctie anis ctie anis December 12, 2011
bile anis nk ade ank ni,nk belikan anak..haha....
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 12, 2011
nie namanya permainan perangsang minda.dah decide jugak nak beli satu untukl mek merah=)
Puan Kutu Puan Kutu December 12, 2011
kiutnya lappy pink alisha nie..:)

sy ada jugak belikan aiman.yg tu ajar sebut abc dan siap tulis perkataan.ada game n lagu jugak.cuma skrin kecik dan murah dr alisha punya..

apapun laptop adalah pembelajaran yg sangat baik utk ank belajar,berhibur dan belajar mngenali komputer sebenar.

aiman jenis cpt bosan.sekejap je dia main laptop tu.habis bateri tros tak renew.laptop betul pun semua dia dah tau tekan itu ini.hehe
tunz tunz December 12, 2011
WAH......baguslah alisha dpt laptop ni drp hasil mama nyer berblog...anak2 seusia alisha memang sukakan grafik yang merangsang audio n visual mereka...moga alisha akan terus menjadi ank yang bijaksana...tahniah juga kpd intan yng sentiasa peka kpd perkmbngan anak...
che-a/atiah che-a/atiah December 12, 2011
wah kecik2 pon daa ada lapop
sangat comel la laptop nyer..
Myra Jay Myra Jay December 12, 2011
Canggih kan sekarang..

Pasni leh beli kat anak menakan myra la 1..
Firas tu pantang tengok pegang lappy dia pun nak tekan jugak..
fieda fieda December 13, 2011
ina..ctk laptop tu...
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda December 13, 2011
yeay~!! Alisha dh ade laptop.. mmg t'capai la hajat Ina tue ye..pasnie nk bli ape lak kalo cashout lg? hehe..

byknye fungsi laptop nie..owh, Ina main eh time Alisha tido, ngehehe..
SumeSakan SumeSakan February 22, 2012
comelnya laptop nih....tetiba teringin gak nak cari kat qaisara satu...asyik menekan laptop papa je..silap2 leh rosak keypad dia...hehehehe
shahdiana shahdiana May 21, 2012
ina ni seorang ibu yang prihatin kan....suka.....bertuah alisha...
Mrs Velentine Mrs Velentine September 21, 2012
mama yg penyayang.,.sya bila lah berpeluang nak cashout ni//