Memuatkan ...

Nasi arab Mendy yang memang sangat2 mabelessssssssssss!!!!!!!!!!


Hari sabtu baru ni.. my dear tanyalah saya.. nak dinner dekat mana.. Konon sebab nak belanja sempena birthday sayalah kan..hihiii.. My dear ajak pergi Puncak Mutiara Cafe yang menjadi tempat favorite kami selama ni.. Tapi kali ni saya cakap taknak sebab saya nak pergi makan Nasi Arab Mendy.. so, dah sah2 lah kene ikut cakap birthday girl kan..hihii.. *Dalam hati ni terdetik kalau tak sedap habislah saya.. yela, first time nak try Restoran Arabian ni...*


Air kopi arab.. Sangat2 kaw hokay..! My dear sukalah.. saya tak suka sebab pahit..hihii


Ini baru minuman saya.. Air tea arab.. dia campur dengan daun pudiana... Memang sedap sangat!!!!!!!!!!!


Air Alisha yang paling sedap antara kami bertiga... Honey dew.. memang sedap sangat2... dengan lemak berkrim nya... adusss... rasanya dia campur yogurt kot.. tapi tak kisahlah.. memang sangat sedap..hihii


Nasi Arab mendy kambing..  ni my dear punya... sedap sungguh hokay..!! Harga dia kalau tak silap RM12


Nasi Arab Mendy Ayam... Fuhhh.. ayam dia sangat lembut.. macam kambing jugak.. Sangat2 sedap!! Sampai habis saya makan.. Normally tak habis tapi kali ni rasa macam tak cukup.. muahahaa.. Yang ni harga RM9 je..


 Fuyoooooooo panjanggggggggggggggggggggg!! panjangkan nasi dia..hihii... Siapa yang datang Sungai petani or tinggal di sungai petani, memang patut singgah restoran ni... Dekat jalan Lagenda rasanya tempat tu... berhampiran dengan Tesco lama tu...

2 beranak dengan muka tak sabar menunggu nasi arab..hihii.. Betapa sedapnya sampai my dear cakap... kalau macam ni, tiap2 bulan pun boleh datang makan sini.. sedap sangatttttttt!!!..hihii.. Ohya, total keseluruhan kami makan RM30++.. Murah kan..  (",)

32 orang suka berlian:

Mama Ema berkata...

murah sangat..beras dia memang panjang...cepatlah kenyang kan..

Falsya berkata...

Happy belated birthday ina..sedapnyee n serious murah..sweet jer ina..hehehe..

syawalsimpsons berkata...

sue sekarang ni tak berapa berkenan ngan nasi arab bi...tapi mmg nampak sedap tu..kikikikikiki

~diAhOntHeblOg~ berkata...

murah n sedappp..bestnye..
nasi die panjang betolkan..adoi..
bleh tercekik kalo xkunyah btol2 ni..haha..comel je tmpt kopi tu..hehe

hajar berkata...

mee udang aritu pun x pegi lagi... :( .. bile pulak nk try nasi arab mendy ni... hubby bukan jenis yg suka mkn tu yg susah tu... huhu

fiza berkata...

Sedapnyaaaa...last makan nasi arab 2 bulan lepas rasanya, tapi portion memang banyak.

dela berkata...

nampak menarik jgak ni.. :) lapaq!

mama irfan berkata...

mama irfan pon suka makan nasi arab gak...huhu... (trus rasa lapar)

LYAfrina berkata...

NMPAK sedapppp la.. daging kmbing x brani nk mkn..takut naek darah..

wowww... nmpak comel sgt pkai shawl g2 :-)

Cik Rose Cute berkata...

sedapnya nasi arab...Cik rose tak pernah try lagi hehehe

ieda berkata...

aduh2 .. sakit mateee
turun ke perutttttttttttttttt
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;)

fieda berkata...

ayoyo ina...mmg tersangat la nmpk sedapnyer..rasa nya mcm nasi beriani ker...

hehe..entry lisa dan yusry tu kak fieda tuko gambor lain yg lebih ceria sikit...yg semalam masam jer muka dorang..pastu tambah sikit info psl kawin dorang tu..nmpknya ramai yg berminat dgn entry ni...

fieda berkata...

ayoyo ina...mmg tersangat la nmpk sedapnyer..rasa nya mcm nasi beriani ker...

hehe..entry lisa dan yusry tu kak fieda tuko gambor lain yg lebih ceria sikit...yg semalam masam jer muka dorang..pastu tambah sikit info psl kawin dorang tu..nmpknya ramai yg berminat dgn entry ni...

fieda berkata...

done...

Zie berkata...

Tengok gambar pun macma best... kat mana ni Ina? SP ker?

saffiya_aleesya @ echa berkata...

waauuu best layan nasi arab tuu..mrah pulak tu..saya pun suka makanan timur tengah ni.kalau layan nasi beriani sedapppp tau kak..

p/s: akak jomtgk kat blog kak Masya
ada entri pasal kita tau
http://masyaamiraaimie.blogspot.com/

Jaa berkata...

pernah try nasi arab, so far xde lagi yang k.ja blh kata sedap... ni tgk macam sedap tapi maklumler, sekarang ni x lalu tgk nasi...huhu...

xpela..nanti bl2 blk Sp, k.ja singgah sini la plak...

sue zainun berkata...

sue xpenah lagi la makan nasi arab nih..ntah bila nak cuba..alahaiii tomeynya mak budak ngan anaknya nih..:)

Siti Asiah berkata...

terliur jerk tgok...klu dekat leh ajak asben p makan...:)

~diAhOntHeblOg~ berkata...

ala..susah ke nk komen tu? die jd cmne? slow ke?

Papa Mifz berkata...

tak pernah mkn nasi arab lg...huhu

* puan menang FM Tioman yer...:)

http://www.papamifz.com/2012/02/pemenang-fridge-magnet-pulau-tioman.html

Tina Othman berkata...

nasi mandy, i like, kalau keluar dinner mesti nak makan makanan arab

fazzlim berkata...

sedap je ak tgk...
ni nak ajak mak ni

Masya berkata...

wahhh sedappnya.. terliur dibuatnya.. siap ltk gambar besar penuh wall.. huhuhuhu...
ni mesti makan² sempena bestdaykan.. kan...

anisalya berkata...

oooo... lagi suka nasi arab daripada masakan ai ye... hehehe..

Puan Kutu berkata...

sedapn murah gak.tp sy tak berapa suka makan nasik.hehe..

QasehnyaRania berkata...

cam best j...blk 6ti kene singgah sp lah...

tahniah menang lagi...hehehe

ina,nk tnya npe blog kak nisa tak bole nk buka.dh byk kali su try dh berapa hari dh tapi tak boleh2 pon..huhuhu

nanakimie berkata...

kalo kambing2 ni nana kurang..hee..ayam laju je...:)

even xrasa nana suke air alisha jugak...hee..bru td nana mnum air honey dew:)

Izan Ishak berkata...

sedapnya ina! panjang betul nasinya tu. mmg berbaloi2 dgn harganya. tak kisahlah kalau nak makan selalu pun kan...

wan nurul hezrina berkata...

skang nie nurul suka lah tgk fesyen shawl mcm ina pakaituhtapi tak getilah nak pakai.n agak sesuaikermuka bulat nak pakai?huhu..nntkan ina bleh buat tutorial pakai shawl mcm2 ek?kalau dapat tutup dada lagi wokehlah=)hehe

Mama Adam berkata...

Murahnya... Sya kalo g mkn nasi arab kt sini, sorang makan kalo ayam rm15. Kambing rm20

Tanpa Nama berkata...

Rasanya sekali p makan nasi arab ni..tak p dah..x sedap langsung....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...