Anak saya yang memang sangat bagus apabila BUKAN berada di rumah sendiri.. (^_^)

Hari ni saya nak coretkan di blog ni tentang perangai anak saya yang sangat bagus apabila berada di bukan rumah sendiri..hahaha... Kiranya kalau rumah parent saya ke my MIL ke kaum kerabat ke.. mana2 je lah.. anak saya ni sentiasa menunjukkan ciri2 menantu pilihan... muahhahahh.. Salah satu contoh seperti dekat bawah ni... (",)


 Time ni Alisha makan oat yang menjadi salah satu favorite dia... dekat rumah opah dia... yang tisu dekat baju dia tu, saya yang letakkan... (",)

 

 




Antara aksi2 alisha ketika makan oat.. nak makan sendiri.. tak nak bagi orang suap... Bersih je kan dia makan.. Kalau saya tak letak tisu dekat baju dia, kotor pun tak banyak kan.. (",) TAPI itu hanyalah berlaku di rumah opah dia... Kalau rumah sendiri...

Tu dia... oat penuh kat muka, baju, tangan, seluar... dah gaya macam mandi dengan oat pulak alisha ni...hahahahha.. Anak saya ni, kalau kami pergi berjalan rumah siapa2 je la, dia akan duduk diam2 je... bertempek dekat saya... takdanya nak pergi sentuh2 barang dekat rumah orang... menantu pilihan lah katakan..hahhahah... Kalau dekat rumah sendiri.. tu dia.... bersepah sana sini.. hahhahaa.. Pening kepala melayan karenah anak.. hihiihii

P/s : Pikir2 balik.. bagus jugak perangai camni.. senang nak bawak berjalan.. takdalah nak berlari2 kalau pergi berjalan rumah orang... (",)


{ 38 comments.. read them below or add one }

Mrs Lurve Mrs Lurve February 01, 2012
sbbnya nti kalo alisha comot2 kat umah org ibu dia xnak bwk g jenjalan dh hehehehe so alisha sgt pandaikan kawal perasaan dia hihihihi
Puan Kutu Puan Kutu February 01, 2012
kehkeh pandainya berlakon menantu pilihan nie.kihkih..

aiman akan bertambah aktif bila berada dekat rumah org,tp bila abah dia jeling,spontan je dia faham.hehe..(takut abah)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda February 01, 2012
wah..bgus aa ALisha nie.. pndi wat good manners kat luar umah.. ^_^

Hannah suke mkn oat, yg Nestum nye tue, hihi~..

klik2~..
aimi aimi February 01, 2012
aish baik nye dye.....
Mama Adam Mama Adam February 01, 2012
Wakakaka.... Pandai sungguh. At least, senang nk bw berjalan. X malu kalo g rumah org.
fiza fiza February 01, 2012
Hahahaha...pandai yer alisha. Biasa lah tu intan, bebudak memang mcm tu kot.
hakamah hamyadi hakamah hamyadi February 01, 2012
bagusny alisha...sangat sopan dan santun...xdelah ibu alisha nak berlari-lari ank di rumah org...hehe
ajumohit ajumohit February 01, 2012
hehhehe saje nak bagi mama dia keje lebih sikit ye alisha hehehhe
fieda fieda February 01, 2012
bebudak mmg camtu la ina..sama jer..kalau umah sendiri dia lah heroinnya..
sue zainun sue zainun February 01, 2012
hehe alisha tomot tapi ttp tomey..umah sendiri kenalah tunjuk hero kan..wakakaka
ecadwinkyasha ecadwinkyasha February 01, 2012
hahahaha.memang menantu pilihan neyh macam :))

bagus la kak tak lari2x..anak sepupu eca,masyaallah...apa je barang dy nmpk kt umah org,semua nak ambil..penat memujuk
Siti Asiah Siti Asiah February 01, 2012
Bagusnya Alisha,suke makan oat...:)
SumeSakan SumeSakan February 01, 2012
hehehe...ok alh tuh x yah pening pk2 tie nak bawak g umah org...klu qisara lak hntm kromo kat mana sume sama...bila la qaisara nak jd cam gini....setahun 4 bulan t kot ye cam alisha...hehehehe
delarocha delarocha February 01, 2012
kat umah org kena control ayu la skit... haha
Cik Rose Cute Cik Rose Cute February 01, 2012
hehehe comel jer...control ayu ya alisha...
ieda ieda February 01, 2012
bagusnya alisha .. insyaallah sampai ke besar nanti .. ;)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@Puan Kutu

hihii aiman takut abah yer :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@Mama Adam

tu la pasal.. xdalh malu sgt kan ;-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@hakamah hamyadi

hihii tu la pasal.. xyah dah berlari.. :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@fieda

tu la kak fieda, umah sendiri x hengat dunia..hihihii
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@ecadwinkyasha

huhuu jenuh kalu mcm ank sepupu eca tu.. xlarat nk layan...
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@Siti Asiah

dia tgk atuk dia mkn tu yg dia berkenan jugak tu.. :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@SumeSakan

hihii tunggu qaisara besar cam alisha la jawabnya..hehhe
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@delarocha

a'aa kan, gegirl la katakan..hihii
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2012
@Cik Rose Cute

control ayu dkt umah org je...hihi
anisalya anisalya February 02, 2012
mungkin sbb dia srg. kalau dia ada teman sure ada perangai nakal2 skt. kalau anak2 sy dok berhuha sana sini. dia ada kwn nak main. tak kisah dah dgn org kecuali kalau ada org suka layan si kak long. sure melekat dgn org tu je. hahaha...
Izan Ishak Izan Ishak February 02, 2012
mmg calon menantu pilihan yg baik alisha ni... comel je dia makan sopan santun oat dlm cawan tu...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina February 09, 2012
cute!wah dia suka oat ek?oklah tuh.oat bagus tuk kesihatan