Terbaeeeekkkkkk!!

Sebelum kami pergi ke Pantai Merdeka baru ni.... kami singgah makan Mee Udang dulu dekat Pulau Sayak..


My Dear cakap, dia lagi suka yang ni dari mee udang dekat D'King.. Saya pulak paling suka udang dia... sebabnya...


Tu diaaaaaaaa.... udang dia besau gedabak...hihii... Memang puaslah makan udang ni....


Mee Udang Special.. dia letak 4 ekor udang yang besau2.. kikikiii


Anak dara saya pun makan jugak.. tapi mee je la.. udang takleh.. sebab ibu & abah dia tamak..muahahhaah.. takdalah.. Alisha mana boleh makan udang... nanti mata dia bengkak...


Actually time ni Alisha baru bangun tidur... mamai tak hilang lagi... tiba2 ibu & abah dah sua mee.. hihii.. Bagi saya & my dear... murah giler... hanya RM11 je sepinggan... tapi memang terbaeekkkkk... puas hati...!!

Ohya, sebut pasal udang, ada story nak cerita dekat u all.. minggu lepas my dear beli lah udang.. besar jugak tau tapi kecik sikit dari udang dalam gambar atas tu.. sekilo RM40 hengget tapi my dear beli 11 ekor je.. tu pun dah RM15 (thats y kami kata mee udang pulau sayak ni murah).. Nak dijadikan cerita.. entah macamana saya boleh pergi buang kesemua kulit & kepala udang tu.. tinggal isi je.. so, bila masak jadi kecik la kan... hahhaha... Bila my dear balik lunch, bukak tudung saji terkejut tengok udang dia yang dah kecik tu.. my dear bisinglah.. "Selalu takda pulak buang kulit.. yang ni pandai2 pulak buang kulit.. dahla mahai".. adoiiii... saya pun heran.. nape lah saya buang kulit... panik kot tengok udang besar sampai tak tahu macamana nak bersiang...selalu my dear beli udang haluih je....muahhahhahah.. Tak pasal2 sambil makan mee udang sambil kene perli.. adehhhhhh..

P/s : BE ke 25 @ BE pertama tahun 2012 telah singgah di blog IntaNBerliaN GA & Contest.. nampaknya, memang tak sampai 5 sen lah dapat sebab blog tu dah tak aktif la Nuffnang oiii... Bagilah BE dekat blog IntaNBerliaN yang utama ni... (^_^)


{ 28 comments.. read them below or add one }

Mrs Lurve Mrs Lurve February 14, 2012
aduhai..tempek pic btl2 mencabar nie..
KhaiZa KhaiZa February 14, 2012
huh... memang terbaek la nih.. balik kg nanti boleh la ajak My En Hubby g jln2 kat pulau sayak.. dah lama jugak tak pegi pantai merdeka... rindu plak rasanya
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ February 14, 2012
huaa...frust..kite xleh makan udang..gatai nnt..hukhuk nmpak sedap benar tuu...
Cik Rose Cute Cik Rose Cute February 14, 2012
besar betul udang tue....hehehe
syawalsimpsons syawalsimpsons February 14, 2012
besaqnyer udangnyer...sedap la...nak sikit...
tunz tunz February 14, 2012
mak aiii..sodap ea.....lapau la pulak
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI February 14, 2012
tu dia,telan air liur tgk ni!!
ajumohit ajumohit February 14, 2012
Dapnya, Akak biasa buang misai ngan ekor dia je Intan, takpe itupon sedap kan senang mkn kan ngee
oli-go oli-go February 14, 2012
ni memang terbaik dari restoren..wa jauh nye akak pegi makan sampai kat pantai merdeka tu..
ieda ieda February 14, 2012
ya tuhan dikk
besaqqq nyeee udang
nie udang kacuk ape ?? ekekke
kenyang niee kalau makan udang sahaja huhuhu ;)
mamaNoriz mamaNoriz February 14, 2012
baek punye husben kasi se-das... heheheh

ckp dgn dia, tu lah beza mkn kedai dgn makan rumah...

istri yg baik dah siap2 siangkan bersih...hahahah
Tina Othman Tina Othman February 14, 2012
kat mana ni ina? terasa teringin lah pulak, walaupun tak tahan makan udang
LYAfrina LYAfrina February 14, 2012
sedapnyerrr.. byk n bsr2 udang dia yer
YaYaNsMuM YaYaNsMuM February 14, 2012
Tuh dia....udang!!sedapnyeee...uwaaaa!!!
takleh makan udang lagi...tgh berpantang lepas operate nie...huhu.
wan nurul hezrina wan nurul hezrina February 14, 2012
waduk embak...mmg besar bangat ya udangnya??kasi lapar perut pepagi=)

ina nak tanya kalu nuffnang rm55 dah blehker cash out..nak cash out2 mcm mana?baru 1st time tak geti arr
Cho Zila Cho Zila February 14, 2012
ehm mee udang memang peberet tapi susah nak cari yang sedap... kalau gini memang sedap nampaknyer..
memang udang mahal yerk mcmn diorang meniagakan.. sbb semalam beli udang biasa2jer bukan besopun yang satu pinggan sepuluh ringgit kat pasar tani... bilang2 tak sampaipun 20 ekor...
Masya Masya February 14, 2012
mak aiii besarnya... terliurrr.. teruja... kalaulah dekat dah singgah makan jugak, nsb baiklah juh.. yg dekat² sini pun ade mee udang tak singgah lagi...
Tihara Tihara February 14, 2012
wow mee udang lagi ina..sedap nya :)
nanakimie nanakimie February 14, 2012
hehe...lucu..sian udang da jadi kecik ye sis:)

takpa lepas ni takda la kena perli-perli da kan:)
aKSARAfENDI aKSARAfENDI February 14, 2012
terliur tgk udang bsar2 tuh
fieda fieda February 14, 2012
sedapnyer ina...kt sini susah la nk jumpe mee udang..beso btul udang tu..mmg pun ina kalau kita buang kulit udang pastu tinggal isi jer jadi secoet jer la udang tu..kak fieda pun klau beli udang beso sayang jgk nk buang kulitnya..
suhaina laui. suhaina laui. February 14, 2012
best wooo...kalo udang besar2 sue suka celup tepung ajer terasa isi nyer ;)
sue zainun sue zainun February 14, 2012
mak aihhh terliur nengok udang..
hehehe panik kot..kikiki..
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY February 14, 2012
terliur tgk mee udang ni
lama btol dh x makan mee udang rasanye..

Tahniah dapat BE baru..:)
Puan Kutu Puan Kutu February 14, 2012
dking tu mmg biasa2 jer..udang besar gedabak mmg mahal..tp sy selalu makan dh sbb en suami selalu bawak balik.sotong n ketam pun dh selalu makan..sejak beiau kerja meniaga ikan nie mmg mewah makan..:)
anisalya anisalya February 16, 2012
udang ni memang besar ke ilusi optikal je ni? hehehe...