Yeayy... Alisha dah ada kawan bermain... (",)

Finally Alisha dah ada kawan..horrayyyy... hahhaaha... Opssttt kawan bermain alisha dekat rumah ni bukan manusia pun tapi patung bear..kikikiii... Actually, bear ni tahun lepas lagi beli tapi saya tak pernah nampak dia pandai main dengan bear tu.. yela, dah barang mainan alisha sampai tak muat bakul.. dah sah2 la alisha banyak pilihan untuk dia main kan..

Cuma minggu lepas, saya kemas semua barang mainan dia tu.. simpan dalam bilik.. so, dekat depan tv ni hanya ada 4 5 barang mainan je.. tu pun yang jenis besau2.. antaranya patung bear tu la... Bila barang mainan sikit je depan mata dia, barulah saya tahu yang alisha ni dah pandai main dengan bear & terserlah sikap SEORANG KAKAK YANG PENYAYANG.. (",)


Pada mulanya alisha main bear ni depan tv... lepas tu dia dukung bear bawak masuk bilik & keluar kembali dengan krim jerawat saya dekat tangan dia tu haa.... hahhahahah


Lepas tu alisha baringkan bear dia tu..


Alisha tengah buat pemeriksaan dekat bear dia tu... check pinggang agaknya... bear alisha tu sakit kot....muahhahahhah


Lepas dah check pinggang.. dia check telinga la.. batang idung la... adoiiii.. sakit apa lah agaknya bear dia ni... hihii


Ok.. nampak gayanya.. sakit telah dikenal pasti... tunggu jap, doktor alisha akan bagi rawatan... hihi


Akhirnya........ PERHATIKAN TANGAN KANAN ALISHA.... doktor telah memberi rawatan.. tapi tak tahulah samada doktor alisha ni tengah memberi suntikan atau pun tengah check suhu badan dekat ketiak bear....muahhahhahhaha

Untuk pengetahuan u all.. bukan ni je cara alisha main dengan bear tapi kadang tu.. dia pergi ambik tudung saya lepas tu bagi bear dia pakai... kadang tu pulak.. duk cium2 dekat bear.. kononnya tanda sayanglah tu... *ciri2 kakak yang baik nih*.. tapi yang takleh tahan tu... dia bagi bear tu makan.. adoiiii.... dahla bear dia tu warna putih.. habislah kotor... macam semalam, saya suap dia ayam... lepas tu, dia keluarkan ayam dari mulut dia tu.. lepas tu suap bagi bear makan....hahhahhahha.... *Alisha.. kenapa lah kamu ni baik sangat...hihii* sweet je tengok aksi dia.. rasa nak penyet2 je dia ni... gerammmm... muahhahahah

P/s : Bag letak hp yang tergantung dekat leher bear tu pemberian Kak Fieda.. saya sangkut situ kononnya rantai bear lah... *ibu & anak 2 x 5 je* muahhahahha


{ 29 comments.. read them below or add one }

fieda fieda February 14, 2012
olololo....comeynyer kaka ni main....nmpk btul ciri seorang kakak yg penyayang ni...kalau ada adik mcm tu la nanti dia...hehehe..comeynyer rantai bear tu..pandai gak ibu alisha ni yer...besor btul loket rantai bear tu..takper kurang2 nyer tgk bear tu ingat kt kak fieda kan...hihihi..

done
Gen2Merah Gen2Merah February 14, 2012
alalala comelnya alisya... ada harapan akan jadi doktor ni.. ehehe

rasanya kanak2 yang ada anak patung nanti membesar akan terbawa2 anak patung tu ke bilik tidur walaupun sudah remaja.. jadi bantal busyuk,. ehee
Zie Zie February 14, 2012
Aii seksinya dia... mana baju? Ibu tengah basuh yer?.. emmm
Azura @ cik buaya Azura @ cik buaya February 14, 2012
wah2.. seronok die main ngan bear tu ye :)
eita eita February 14, 2012
suka sangat tengok alisha duk main...geram je..rasa macam nak makan je budak ni..eeeeiiiii....
Masya Masya February 14, 2012
anak8 dara mestilah kene suka bear.. so swett bgs² boleh jadi kakak penyayang ni... ibu kenelah berusaha tau..
LYAfrina LYAfrina February 14, 2012
MMG GITU LAH ANAK2 DGN BEAR KAN.. BLH JD KWN..PENEMAN KESUNYIAN... MSTI SIAP CKP2 LAGI DGN BEAR... ASYA PON..KWN DIA BEAR LA
Myra Jay Myra Jay February 14, 2012
Hehee, comel je Alisha main dengan Bear :)
Tihara Tihara February 14, 2012
ooo dia main ngan tedy bear...ada gak peneman :)
Cik Azizah Cik Azizah February 14, 2012
hehehe kena beradik cepat ni..tah ape pulak die buat eksperimen kat adik die nanti..hehe
sue zainun sue zainun February 14, 2012
ahaa alisha dah ada ciri2 seorg kakak nih..agaknya dia bg bear tu pakai deodorant kot?..kikikiki..ye ke alisha auntie sue teka nih?:p
Ummu Muhammad Ummu Muhammad February 14, 2012
hahah..tu bagi pampers tu jadi tu intan..mesti die pakaikan si bear tu..

p/s: oleh yg demikian cepat2 dapatkan adik utk alisha..konvoi ramai2 preggy tahun ni heheh
nanakimie nanakimie February 14, 2012
nak curik la bebey alisha:)

hee...mesti dia nanges cari nanti...^-^
aimi aimi February 14, 2012
wah2 dh ade kwn ye =)
zareliqa afiqa zareliqa afiqa February 14, 2012
ehehe~ ibu alisha pun join sekaki main ngan bear eh.. :)
oli-go oli-go February 14, 2012
kenyang bear dpt makan ayam..
eB ezrin eB ezrin February 14, 2012
hik3. maner tumpahnyer kuah kan? bebear comel laks tuh :)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ February 14, 2012
hahaha..lawakla..seb baik die xbwk bear g mandi..abis la lencun..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina February 14, 2012
mana baju?hehe..skang musim panas.4 surelah panas kan??hehe.pandai dia nak jadik dokto ek?=)
Mama Ema Mama Ema February 14, 2012
besar nanti bercita nak jadi doktor ni
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY February 14, 2012
hehee..bakal doktor ni..amin.
bdk2 selalunya camtu le..dia praktikkan ape yg dia tgk pada mainan..
QasehnyaRania QasehnyaRania February 14, 2012
sib baik alisha tak pakaikan bear tuh pampes...;)
kalau tak lagi comey bear uh ...hehehe
Puan Kutu Puan Kutu February 14, 2012
hehe alisya jadi doktor.budak2 mmg suka bear..aiman wpun lelaki mmg suka titi(bear) sejak kecik.smp skang dok buat main,kadang2 suap susu dengan bantal botol susu..

ikut ibu p kerja pun bawak titi..
Jaa Jaa February 15, 2012
ooo, bear rupanya..ingatkan alisha dah dapat adik..heheh..maklumler kak ja x online lama..heheh...
Izan Ishak Izan Ishak February 15, 2012
alahaiii alisha... sejuk perut ibu mengandungkan kamu! lepas ni kalau ada adik...mesti jadi kakak yg sangat penyayang ni.
anisalya anisalya February 16, 2012
bear tu sama mcm alya punya. kdg2 tak main jgk. ada masa tertentu je dia oran main dgn bear2 ni. ada yang MIL beli, yg dpt hadiah birthday, yg mak saudara dia orang bg. dah besar alisha. dah pandai.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda February 16, 2012
comelnye bear yg Kak Fieda kasi tue...

wah3...Alisha mmg ade ciri2 nk jd doktor gak nie.. ^_^ pndi la die....

klik3~..