Cubaan pertama buat PIZZA.. kikikiii

Minggu lepas saya try buat Pizza hasil resepi yang saya ambik dari SINI.. Kata dah ada oven.. so, teringinlah pulak nak try buat pizza.. Lebih2 lagi, dah terliur akibat kak Fieda dah menayang pizza buatan sendiri.. haruslah saya pun buatkan.. hihii


Ini pizza sebelum dimasukkan ke dalam oven..


Pizza yang dah siap masak.. tunggu nak ngap je lagi nih..hihii


Kasi zoom sikit.. biar jelas sikit segala 'harta karun' yang ada..muahhahha.. Saya letak sos + mayonis + sosej + cendawan + sayur campur + daging cincang + lada banggala + keju..


Inilah hasilnya.. Kata buat sendiri.. so, ketebalan roti + segala "harta karun" sesuka hati je saya buat..hahhaha.. biar tebal puas sikit rasa sekali ngap..hahhahha.. Untuk pengetahuan u all, satu loyang ni hanya saya seorang je yang makan..hahahah.. Opssttt bukan sebab tak sedap tapi sebab alisha & my dear bukan penggemar pizza.. Hanya ibu alisha ni je yang suka pizza.. thats y ibu alisha ni tak berpeluang nak pergi makan pizza hut melainkan ketika balik kampung.. kikikii

Sebenarnya nak buat pizza ni takdalah susah sangat cuma nak menguli tu je yang buat rasa malas sebab uli sampai lenguh tangan.. yela, nak uli bukannya seminit dua..hihii.. So, kalau u all pun nak try.. ambik RESEPI ni tau! (^_^)

P/s : Potong ketika panas2, pizza ni bergetah.. tapi taklah sehebat pizza hut..hihii


{ 34 comments.. read them below or add one }

jemarisuri jemarisuri February 17, 2012
cayalah IB, buat sendiri lg puas mkn wp tak sehebat pizza hut kan...

js nak cuba buat jugak lah lepas ni...sbb kat umah js smua hantu pizaaa...hikhik
Princess Feyqa Princess Feyqa February 17, 2012
aww pagi2 tgk terus ngidam heee
Zie Zie February 17, 2012
Oklah tu menjadi jugak....
zie ni kata nak buat tuk suami tak buat2 lagi...
oli-go oli-go February 17, 2012
lepas ni boleh akak bukak restoren sendiri..
Masya Masya February 17, 2012
PIZZA NYUM².. LAMA TAK BUAT.. LAST BUAT CUTI RAYA CINA HARI TU.. LAMALAH TU KAN HAHAHAHAHA..... KLU BUAT SENDIRI MMG PUASHATI.. JGN KATA NAK LETAK RAMUAN MACAM² CHEESE MMG MESTI LBH... KLU JUAL BENGKRAP MACAM TU.. ;P SEJAK HUBBY DAH BELIKAN OWEN MMG BUAT PIZZA SENDIRI JER... DAH JARANG MAKAN KAT KEDAI... (^__^)v
QasehnyaRania QasehnyaRania February 17, 2012
sedap nih....nanti nk try la jugak...hehehe...('',)
Myra Jay Myra Jay February 17, 2012
Ina, Pizza hut inti tak banyak, baik buat sendiri puas hati kan, makan pun kenyang :)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ February 17, 2012
dahsyat ni..penuh membukit..mahal harga ni kalau jual..ekekek..leh celen pizza hut.. :P
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI February 17, 2012
tu dia..meh kasi sy skit..nyummmyyy!!

mnyelerakan..tp lg besh kt wat coz byk bhn leh letak!! hikhik..

p/s: kira menjadi la ea resepi yui tu kan kan?? hikhik..
Mrs Lurve Mrs Lurve February 17, 2012
tingin jgk nak belajar wat pizza, tgu ada oven sendiri nti huhuhuhu
nanakimie nanakimie February 17, 2012
adui,telan ayaq liuq je la nana ngk piza ni....heeeee....

ntah bila la angin nana nk dtg buat sendiri piza ^-^
syawalsimpsons syawalsimpsons February 17, 2012
tapi still nampak sedap walau tak sehebat pizza hut gitu...
Aine Ainun Aine Ainun February 17, 2012
Kan...walopun x sepower pizza hut, tp berbaloi buat sendiri kan....

Suka hati kita nak letak apa;)
Bui Junaidi Bui Junaidi February 17, 2012
RAJINNYA MEMASAK..
KENAPALAH BUI TAK MCM NI
HEHEHE..*__*

RUPA X PENTING JANJI SODAPPP
Dylla Abas Dylla Abas February 17, 2012
adess...baca entri ni di saat perut masih belum berisi bfast...memang menguji kesabaran ni..huhu :p btw...nmpk sedap la...boleh la try nnt...
eita eita February 17, 2012
kalau buat sendiri leh makan banyak2....hehehe...
jangan sampai takleh jalan plok tu...
kihkih
Citra NaniZam Citra NaniZam February 17, 2012
wow rasa lapar plak pagi2 tgk pizza ni.. rajin mama alisha ya.. :)
Izan Ishak Izan Ishak February 17, 2012
tu diaaaa.... pasni tererlah ina buat pizza ye. boleh letak mcm2 harta karun dlm tu kan. k.izan ni entah bila nak buat pizza sendiri... malasnya je byk...huhu
ZSqueenbee ZSqueenbee February 17, 2012
wow sedap sedap sedap...sukeeeee...nmpk sgt menyelerakan la wak...ni kne try jugak ni..yg roti arab jual kt tesco tu leh jdikn roti pizza ni x??
Mama Ema Mama Ema February 17, 2012
kena buat juga satu hari nanti..itupun bila ada oven kat rumah..hehehe
aimi aimi February 17, 2012
sedap nye..... pos cikit kak =)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina February 17, 2012
kira lagi puas ati sbb harta karun kat roti2 bleh letak banyak2 n yang besh2
wan nurul hezrina wan nurul hezrina February 17, 2012
kira lagi puas ati sbb harta karun kat roti2 bleh letak banyak2 n yang besh2
SumeSakan SumeSakan February 17, 2012
wahhh sedapnya....lama dah x buat pizza lastdulu time sebelum kawin...tingin nak buat...tp tu lah sama kes ngan awak lah...hubby bukan penggemar pizza..tp ok gak kan mkn satu loyang kite je...hehehehehe
fieda fieda February 17, 2012
hehehe..akhirnya ina berjaya buat pizza.tp ina hebatlah sebab roti buat sendiri..kak fieda pakai yg ready made jer..malas nk menguli..meriah giler pizza ina dgn harta karun..hehehe
fieda fieda February 17, 2012
ina..bkn lada benggali la tp lada benggala..kih kih kih..
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY February 17, 2012
wah siyes..nmpk sedap sgt..
bestnye rajin mencuba & pandai buat pizza sendiri..

eija suka mkn pizza, tp buat sndiri maleh..

** sib baik baru semalam mkn pizza hut, kalau x terliur tgk pizza kat sini..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda February 17, 2012
alamak~..
Ina & Kak Fieda same2 dh wat pizza yui tue eh..
sy nie je la yg xwat lg, huhu~.. T_T

bakal wat gak nnti2, hehe.. >_<
serious t'liur tgk pizza Ina nie.. ^_^
ecadwinkyasha ecadwinkyasha February 18, 2012
uwaaaaa...nak juga!.tapi xleh buat kt uma sewa ne.oven xde.nak pinjam uma depan,segan pula.hahaha XD
shahdiana shahdiana February 18, 2012
rajin...kita tak mampu lagi nak buat pizza...takat cucur kodok jek..heheh
anisalya anisalya February 20, 2012
husben sy blh je makan. asalnya tak berapa nak gemar dgn mknn pelik2 ni sbb dia jenis suka nasi. dpt wife yg mkn western la local la... last2 dia blh je ikt mkn sm. ngeee...
Puan Kutu Puan Kutu February 22, 2012
terliur tgok..w[un tak sehebat pizza hut tp ada keenakan n kepuasan yg tersendiri kan..