Horrayyyyy Alisha dah ada dapur memasak sendiri.. hihii


Rentetan daripada cerita sebelum ni.. Akhirnya hari Jumaat baru ni, kami pergi The Store untuk beli mainan masak2 untuk Alisha... Actually, saya ada 2 pilihan nak beli yang mana satu.. tapi tak tahu nak pilih yang mana.. so, saya suruh Alisha pilih sendiri.. Pilihan Alisha seperti yang gambar di atas tu la.. walaupun saya mengharapkan dia pilih yang lagi satu sebabnya yang lagi satu tu.. lagi besar & lagi banyak barang.. Tapi tu la, nampak sangat yang anak2 kita ni jenis tak memilihkan.. dia pilih mana yang dia suka bukan sebab benda tu lagi besau or lagi mahai or apa2 je la.. Sungguh tulus sifat anak2 kecik ni kan.. (",)


 Bila dah sampai rumah.. bermulalah aktiviti memasak..hihii.. Goreng ikan ke yang? tak panas ke pegang kuali tu.. hihii *Tak boleh tahan tengok dapur sekali dengan tong gas..hihiii*


 Makanan dah siap masak.. so, masa untuk bagi bear makan...


Bear.. nganga mulut luas2 sikit.. nanti tumpah plak makanan ni.. hahhahha




 Nampak macam comel pulak aksi ni.. pandai pulak si alisha ni main yer..hihii


 Gambar ni keesokkannya.. saya tanya alisha.. dah bagi bear makan ke?.. Anak saya ni pun.. dan dan dia pergi masak..hahahhahah


Tu diaaa.. siap berkongsi kerusi dengan bear.. kakak yang bagus Alisha ni.. Walaupun dia dapat duduk secotek pun jadilah.. janji bear dia duduk banyak..hihii

Untuk pengetahuan u all, sekarang ni.. bukan setakat bear dia bagi makan tau.. siap dengan ibu & abah dia pun dia suap...hahhahhahha... Bila saya cakap "Alisha, ibu nak makan".. terus anak saya ambik barang mainan dia tu.. lepas tu suap dekat saya guna sudu or tangan.. so sweet lah kamu nih..!! adoiii... Tapi jangan tak tahu, kadang tu.. dia suruh saya pulak suapkan dia... sambil dia baring.. ala2 macam dia tu babylah... kiranya macam saya ni suap bubur dekat baby alisha lah... muahhahhahahhah... Anak saya punya cerita.. hihiii.. So, auntie Ita.. Taknak bawak patung yang pakai dress cantik2 tu main dengan Alisha ker?.. (^_^)

{ 36 comments.. read them below or add one }

Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda February 21, 2012
yeay, Alisha dh ade mainan masak2~!! leh aa main ngan Hannah skali... hihi~.. ^_^

same la ngan Hannah, die pun kalo masak2 tue, kasi bear mkn, kasi sy & famly gak kalo die rjin masak, hoho.. XP

ade bakat jd chef kot anak dara kite nie kn Ina? >_<
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI February 21, 2012
pasni dia khusyuk ngn masakan jela kan kak..hihi..
nur anis nur anis February 21, 2012
boleh jadi masterchef lah alisha..:)
Zie Zie February 21, 2012
wah bestnya dia main...Emm pasni jenuh berkemaslah... alisya rajin nanti tlg mama tau....
Dylla Abas Dylla Abas February 21, 2012
alahai...comel gile tengok Alisha main masak2 ni ek..teringat pula zaman kecik2 dulu..hehe :p
nanakimie nanakimie February 21, 2012
hehe,tula nana nmpk dpur gas tu dulu:)

teringat zman kecik2 dulu..ni la mainan nana,masak sensorang kt umah^-^
Izan Ishak Izan Ishak February 21, 2012
waaahhh...terujanya tgk alisha dah ada set masak2 pula. aunty pula yg terlebih excited ni. yelah kan...semuanya boy kat umah ni, manalah pernah beli set masak2 ni... hehe...
Masya Masya February 21, 2012
sukanya tgk budak² perempuan main macam masak² ni... geram jer..

nanti jemputlah auntie mkn boleh?? autie pun nak alisha suap..
eita eita February 21, 2012
alahai...ni rasa macam nak terbang je gi main sekali ni...

siap ada dapur gas tu..biasa kalau beli untuk anak sedara....ada dapur je....takde pun tong...

psstt....cuba uli gandum yang berwarna wani..pahtu bagi alisha main..leh tengok dia cuba buat kuih apa...haahhahaha
baru real main masak2....kihkih...
Cik Rose Cute Cik Rose Cute February 21, 2012
kelakar la alisha nie...Syira besar Alisha pun..ragam dia cam tue...hihihi
wan nurul hezrina wan nurul hezrina February 21, 2012
isyaaa nak asam pedas ikan tenggiri satu!

sukanya nak jadik chef=)
Tina Othman Tina Othman February 21, 2012
budak perempuan dgn set masak2 mmg tak boleh dipisahkan kan
::NureeN:: ::NureeN:: February 21, 2012
sama la mainan alisya ngan ellesya.. dah penuh kat umah mainan ni.. tp kejap jerr ellesya main pastu terkubur dlm kotak..
fieda fieda February 21, 2012
haaa..kan dah ada dapur sendiri..takyah kacau dah dapur ibu ye..teringat masa kecik2 dulu kak fieda main masak2 kt tanah jer..main pasir wat masak2...adoiii...kelakar..

done
SumeSakan SumeSakan February 21, 2012
alahai sweet je dia ye...pandai ye dia....bila nak jumpa ngan qaisara nih leh men masak2 sesama..pastu suapkan qaisara ye...hehehehehe
aimi aimi February 21, 2012
waa suke lah 2... ade dapur sendri =)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI February 21, 2012
p/s: sis,sy keje kat station 18,pasir puteh ipoh =)
*azni* *azni* February 21, 2012
chef cilik yg comel..hehe..salam kenal dr azni..
Mrs Lurve Mrs Lurve February 21, 2012
melentur buluh biar dr rebung hehehehe..besok2 boleh jd chef
cIk JanNah cIk JanNah February 21, 2012
ololoo comelnya kan kalau ada anak perempuan. teringat kita masa kecik2 pulak..hehe
LYAfrina LYAfrina February 21, 2012
lps ni blh la alisha join mama memasak...
Gen2Merah Gen2Merah February 21, 2012
rasanya dah banyak mama dan papa belikan alisya mainan ni.. cuma tu laa.. mesti alisya boring main sorang2... mak abah buat la adik utk menemani alisya.. ekekekeek

mat pagi akak Intan
mama_umar_maryam mama_umar_maryam February 21, 2012
alala..jr chef...dulu maryam pon ade toy masak2 nih,tp sumer dh ilang t__t
Tihara Tihara February 21, 2012
haah dress anak patung eita cun2..mesti alisha ske.. :)
ajumohit ajumohit February 21, 2012
waa bestnya leh auntie join alisha memasak...anak2 akak gune peralatan yang real skrg ni, sib bek pisau diorg tak usik hehehhee
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI February 21, 2012
p/s: ikutkan bndr, ni bndr lahat..tak jauhla dri ipoh tu..

mak abah lay sungai siput.. ari jumaat sy balik la ke sana =)

kat pasir puteh sy mnyewa..
anitadiana anitadiana February 21, 2012
padainya alisha masak2...kak ita malas nak beli mainan mcm ne intan...malas nak kemas ..he..he
Ros Ros February 21, 2012
Salam IntaNBerliaN,

Kalau dah perempuan tetap perempuan jugak la kan Intan.. memang suka masak memasak ni.....Tengah sibuk masak apa tu Alisha....? he.he.he....
noor noor February 21, 2012
tringat dulu2 main pondok2 tp gunakan bhn apa yg ada sajer skeliling hihihihi...mesti dia suka dpt main msk2 it's a real!
sue zainun sue zainun February 21, 2012
yeayyy alisha dah ada dapur..leh ar auntie sue datang nak makan..lapar nih :)
anisalya anisalya February 21, 2012
memang betul. Kak long dengan Kak Ngah dah pernah ada benda alah ni. tap kejap je hilang entah ke mana. dok baik hati sangat bagi dkt sepupu2nya main. dah main tak smpn, hlg la.
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY February 21, 2012
sweet sgt,
bakal masterchef kanak2 ni..hehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha February 22, 2012
nak ikut main juga boleh tak?.....dulu xpena main camne.hahahaha
mama irfan mama irfan February 22, 2012
cerdiknya alisha.... pandia dia main masak2....
QasehnyaRania QasehnyaRania February 22, 2012
ibu, asliha boring la main sorang-sorang. nak kawan boleh ? hehehe

ina join la kraftgn dan aku tu. buat esei je.mana tau da rezeki..
su tak join
Puan Kutu Puan Kutu February 22, 2012
suka tgok alisya main dengan mainan masak2 dia tu..teringat zaman sy kecik2 main dengan adik..hehe

aiman pernah minta belikan mainan yg macam tu tp sy tak bg sbb tu mainan permepuan.kt rumah dia mintak besen n sudip yg betul2 punya je sy bg..minat memasak gak si chubby tu.haha..