Memuatkan ...

Menu or resepi untuk berbuka puasa

Ini baru separuh hari punya keywords... 


Time2 bulan puasa ni memang orang duk mencari lah resepi or menu apa nak masak time berbuka nanti.. Pada yang bekerja tu, memang terkejar2 sikitlah nak balik memasak menu berbuka kan... Kalau tak sempat, terpaksalah u all beli dekat bazar ramadhan... Eh u all, jap, kalau u all nak resepi yang mudah2.. simple tapi sedap, jangan segan silu try RESEPI-RESEPI yang saya share dengan u all dekat blog ni tau...

U all nak resepi lauk pauk pun ada... pencuci mulut pun ada... u all cuma perlu klik je link RESEPI ni, semua resepi di blog saya ni terpampar depan mata u all.. cewahhh.. hihii.. So, tak yah nak pening2 pikir resepi or menu apa untuk berbuka nanti.. tengok je RESEPI kat blog saya ni.. Nak lagi mudah, masak je ayam bakar tu... Malam ni sebelum tidur u all sediakan & perap.. Esok balik kerja terus bakar.. tak ke mudah tu?? masa pun jimat.. Yang penting sedap... (^_^)3

Hari ni menu berbuka kami, GULAI KARI KEPALA IKAN SELUDU..  tak menahan, suami isteri 2 orang ni dah siap cop bahagian mana kami punya... hihii.. U all dah pikir ke nak masak apa untuk berbuka nanti? (",)

P/s : Tak sangka rupanya dah lebih dari 70 resepi saya share dekat blog..


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

25 orang suka berlian:

Mimi Azirah berkata...

wah byk jugak resipi kak ina share kan

Myra Jay berkata...

Myra xplan pun nak masak pe.. ingt balik ni nak singgah Bazar ushar apa yg patut :) Tak berkenan baru balik masak :)

Resepi blog Ina memang senang diikuti dan mudah difahami ;D

NaZiRaH @ Ezyra berkata...

Alhamdulillah akak, ilmu bermanfaat yang dikongsi bersama, moga mendapat berkat..;-)

lizz berkata...

ayam bakar ermmm sedapnyer...hari ni buka aper ina...

syawalsimpsons berkata...

mmg blog ina la 30hari ni pose sue terjah ari2...

adyna berkata...

Sedap tu ;)

Si Matatajam berkata...

Macam2 resepi ada yek Ina...

D Yatie berkata...

Hihi. Tu br stgh hr. Yer dak? Haha. Kite ngah fikir lauk nak sahur. Huuuuu.

Cik Matahariku berkata...

heheh...hr pertama berpuasa, semua terlebih excited tu...slm kenal dr sy, blogwalking sini...

JunAina berkata...

Sedapnya Gulai Kepala Seludu... Tiba2 teringat mak!

azizah :) berkata...

wahhh hebat kak! mmg di cari2 rezepi lebih2 lagi time berpuasa ni..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.Ina..
hihi..meriahnya keyword search..:)
cma berbuka mkn roti je.. kat opis.. huhuhu

akubiomed berkata...

Macam-macam resepi untuk berbuka orang diluar sana cari.

Cik Nur™ berkata...

blog akak mmg byk resepi..
mmg tak dinafikan, nur pun selalu cari resepi kat sini.. :)

Cik Nur™ berkata...

blog akak mmg byk resepi..
mmg tak dinafikan, nur pun selalu cari resepi kat sini.. :)

deno berkata...

bila bulan puasa ramai cari resipi kan

Ummiarissa Mahdi berkata...

tahun ni kami hanya masak satu lauk je...tu pun masak cukup-cukup...kalau tak membazir banyak sangat nak makan,tapi mesti tercari-cari juga resepi...

p/s:maaf saya baru tahu tentang adik ina...saya doakan kesembuhannya dari kejauhan...

mama_ka0ri berkata...

waahhh...
banyak dah resepi yg ina share..bagusla..nanti boleh usha2 tgk resepi nak masak apa..hihi..

permatabiru berkata...

hari nie nk masak apa plak ekk..

Deqla Manjew berkata...

ramai yg cari resepi bulan ramadhan ni.. nk buat menu berbuka... =)

Delimasari berkata...

mudah ada resepi kat sini - tq

Mrs Velentine berkata...

banyaknya akak share resepi

Mas Zull berkata...

assalamualaikum intan....yer la bln puasa ni ramai yg dtg cari resepi la...:)

QasehnyaRania berkata...

alhamdulillah yang mudah la senang diikuti sbb masa kan.
su mmg tak masak time berbuka sekarang.
tahun lepas je rajin.tahun ni muka pon dah mcm kuih tepung pelita..hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mmg ramai la yg dok cr resepi bulan 2 ramadhan ni hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...