Menu or resepi untuk berbuka puasa

Ini baru separuh hari punya keywords... 


Time2 bulan puasa ni memang orang duk mencari lah resepi or menu apa nak masak time berbuka nanti.. Pada yang bekerja tu, memang terkejar2 sikitlah nak balik memasak menu berbuka kan... Kalau tak sempat, terpaksalah u all beli dekat bazar ramadhan... Eh u all, jap, kalau u all nak resepi yang mudah2.. simple tapi sedap, jangan segan silu try RESEPI-RESEPI yang saya share dengan u all dekat blog ni tau...

U all nak resepi lauk pauk pun ada... pencuci mulut pun ada... u all cuma perlu klik je link RESEPI ni, semua resepi di blog saya ni terpampar depan mata u all.. cewahhh.. hihii.. So, tak yah nak pening2 pikir resepi or menu apa untuk berbuka nanti.. tengok je RESEPI kat blog saya ni.. Nak lagi mudah, masak je ayam bakar tu... Malam ni sebelum tidur u all sediakan & perap.. Esok balik kerja terus bakar.. tak ke mudah tu?? masa pun jimat.. Yang penting sedap... (^_^)3

Hari ni menu berbuka kami, GULAI KARI KEPALA IKAN SELUDU..  tak menahan, suami isteri 2 orang ni dah siap cop bahagian mana kami punya... hihii.. U all dah pikir ke nak masak apa untuk berbuka nanti? (",)

P/s : Tak sangka rupanya dah lebih dari 70 resepi saya share dekat blog..


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

{ 25 comments.. read them below or add one }

Mimi Azirah Mimi Azirah July 10, 2013
wah byk jugak resipi kak ina share kan
Myra Jay Myra Jay July 10, 2013
Myra xplan pun nak masak pe.. ingt balik ni nak singgah Bazar ushar apa yg patut :) Tak berkenan baru balik masak :)

Resepi blog Ina memang senang diikuti dan mudah difahami ;D
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra July 10, 2013
Alhamdulillah akak, ilmu bermanfaat yang dikongsi bersama, moga mendapat berkat..;-)
lizz lizz July 10, 2013
ayam bakar ermmm sedapnyer...hari ni buka aper ina...
syawalsimpsons syawalsimpsons July 10, 2013
mmg blog ina la 30hari ni pose sue terjah ari2...
Si Matatajam Si Matatajam July 10, 2013
Macam2 resepi ada yek Ina...
D Yatie D Yatie July 10, 2013
Hihi. Tu br stgh hr. Yer dak? Haha. Kite ngah fikir lauk nak sahur. Huuuuu.
Cik Matahariku Cik Matahariku July 10, 2013
heheh...hr pertama berpuasa, semua terlebih excited tu...slm kenal dr sy, blogwalking sini...
JunAina JunAina July 10, 2013
Sedapnya Gulai Kepala Seludu... Tiba2 teringat mak!
azizah :) azizah :) July 10, 2013
wahhh hebat kak! mmg di cari2 rezepi lebih2 lagi time berpuasa ni..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 10, 2013
salam K.Ina..
hihi..meriahnya keyword search..:)
cma berbuka mkn roti je.. kat opis.. huhuhu
akubiomed akubiomed July 10, 2013
Macam-macam resepi untuk berbuka orang diluar sana cari.
Cik Nur™ Cik Nur™ July 10, 2013
blog akak mmg byk resepi..
mmg tak dinafikan, nur pun selalu cari resepi kat sini.. :)
Cik Nur™ Cik Nur™ July 10, 2013
blog akak mmg byk resepi..
mmg tak dinafikan, nur pun selalu cari resepi kat sini.. :)
deno deno July 11, 2013
bila bulan puasa ramai cari resipi kan
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi July 11, 2013
tahun ni kami hanya masak satu lauk je...tu pun masak cukup-cukup...kalau tak membazir banyak sangat nak makan,tapi mesti tercari-cari juga resepi...

p/s:maaf saya baru tahu tentang adik ina...saya doakan kesembuhannya dari kejauhan...
mama_ka0ri mama_ka0ri July 11, 2013
waahhh...
banyak dah resepi yg ina share..bagusla..nanti boleh usha2 tgk resepi nak masak apa..hihi..
permatabiru permatabiru July 11, 2013
hari nie nk masak apa plak ekk..
Deqla Manjew Deqla Manjew July 11, 2013
ramai yg cari resepi bulan ramadhan ni.. nk buat menu berbuka... =)
Delimasari Delimasari July 11, 2013
mudah ada resepi kat sini - tq
Mrs Velentine Mrs Velentine July 11, 2013
banyaknya akak share resepi
Mas Zull Mas Zull July 11, 2013
assalamualaikum intan....yer la bln puasa ni ramai yg dtg cari resepi la...:)
QasehnyaRania QasehnyaRania July 12, 2013
alhamdulillah yang mudah la senang diikuti sbb masa kan.
su mmg tak masak time berbuka sekarang.
tahun lepas je rajin.tahun ni muka pon dah mcm kuih tepung pelita..hihi
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief July 15, 2013
mmg ramai la yg dok cr resepi bulan 2 ramadhan ni hihi