Ibu maksudkan JUMP la sayang.. bukannya JAM...


Tadi saya cakap dekat Alisha "Jump.. jump.." pastu alisha pun sebutlah jump... ingat ke alisha memang maksudkan jump la.. sekali dia masuk bilik ambik JAM.. sambil tunjuk dekat saya & cakap JAM... kah kah kah... Salah ibu sebab tak explain apa yang ibu maksudkan (^_^)

Alisha yang semakin pandai.. tapi sampai sekarang tak habis2 lagi dengan bahasa "GERMAN @ BAHASA BABY" dia tu... Ntah bila nak cakap "TERUS" pun tak tahula... Lagi 3 bulan nak genap 3 tahun... Walaupun camtu, ALHAMDULILLAH Alisha jenis yang sangat2 cepat belajar.. paham apa yang kita cakap...

P/s : Petang ni kami akan balik Chemor, so, esok dah boleh tengok adik saya (",)


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

{ 23 comments.. read them below or add one }

anitadiana anitadiana July 04, 2013
ok lah tu ina..kang banyak cakap pening nak layan ...asik membebel aje..mcm si arisya..letih juga dengar...
- AZIE - - AZIE - July 04, 2013
mana tahu nti 3 bulan terus dh pandai ckp

lama sgt xdtg jengah sini..minta maaf..
Deqla Manjew Deqla Manjew July 04, 2013
hihihi.. kdg2 kita yg dewasa pun boleh tersilap.. sebutan kan sama..
Mira Adzlia Mira Adzlia July 04, 2013
hihi..yela..bunyinya sama..'jam' dan 'jump'..hihi...
Kakzakie Kakzakie July 04, 2013
Betul tak salah Alisha sebab pronounce sama dan masa itu dia ingat jam itu dia bawakan jam:)
Haryati Faizal Haryati Faizal July 04, 2013
kikiki..... takpe lama2 nanti dia pandai la...
Dayana Bahar Dayana Bahar July 04, 2013
Cakap jerman.. Mmg best dengo.. Xpaham je .. Semoga adik ina dipulihkan semangatnya
Joanna Yunus Joanna Yunus July 04, 2013
Bahasa jerman.... ada org cakap kalau anak cepat jalan, lambat cakap betul ke?
Mimi Azirah Mimi Azirah July 04, 2013
Klaka la alisha nih...yela kak bnyi jam n 'jump' kan sme
Sally Yatiey Sally Yatiey July 04, 2013
tak lama lagi pandailah alisha ni bercakap terus ;)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 04, 2013
bila dia cakap,betulkan terus..baru hilang bahasa german dia tu.hehehe.mcm anak sedara eca,dia mmg bahasa baby lagi..tapi bila marah atau geram,terus full.jadi kami suka sakat dia.hahaha.selalu dia cakap,"tia wan"..maksudnya tidak kawan..sekali dia betul2 geram,terus dia ckp,"tidak kawan mama".hahaha...sapa suh dpt mak sedare garang!
Aju Mohit Aju Mohit July 04, 2013
hihi senyum
baca keletah si alisha ni, nnti lancarlah percakapannya tu ina ;)
Cik Nur™ Cik Nur™ July 04, 2013
lebih kurang je bunyi nye...
hehehe
Ummi Iman Ummi Iman July 05, 2013
Bunyi lebih kurang.. :) takpe pelat, lama2 nanti oklah tu
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 05, 2013
Salam K.Ina..

hihi..cerdik jgk la alisha ni..
alhamdulillah..lps ni blh belajar ngan ibu bahasa inggeris.. asyik jermen je.. hihi.. :p
QasehnyaRania QasehnyaRania July 05, 2013
sebutan sama tp mksudnya bbeza
inshaa Allah nti boleh la tu
ayut ayut July 05, 2013
hihihi..tp okla tu kak...alisha mkna ye dpt fikir bnda yg sama dgn sebutan... :)
azizah :) azizah :) July 06, 2013
takpe kak.. baru 2tahun kan..nnt dia dah pandai cakap tak terlayan akak pulak dia membebel..hee
jaakechik jaakechik July 06, 2013
alisha ada pelat ke kak?
Deq's Qienz Deq's Qienz July 08, 2013
ini y dikatakan melayu cmpur omputih nih..hehehe kite konon² nk speking dia kata hok melayu juga..hehee
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat July 08, 2013
anak cr yg sulong..umur 3 tahun pun masih still pelat lagi hihihi