Kena mandi awal sebab badan panas

Malam tadi saya rasa badan Aqilah panas.. so, saya cepat2lah tempek cool fever dekat dahi dia & jerlum dia dengan air asam jawa.. terjaga pukul 4 pagi tadi, rasa badan Aqilah makin panas tau.. Aqilah time tu dah bangun sekali dengan kakak dia.. nak bersahur jugak je gayanya.. hihii


Lepas je saya sahur, apa lagi.. terus saya ambik Aqilah masuk mandi.. bagi suhu badan dia tu turun.. kalau badan anak panas, saya tak kisah pukul berapa.. saya tetap akan mandikan dorang.. Alhamdulillah jugak sebab anak2 saya ni jenis tak kisah walaupun air sejuk.. Aqilah siap gelak2 lagi time mandi.. yela, badan dia panaskan.. bila kena air tu, maybe selesa sikit dia rasa kot...


Bukan setakat Aqilah je mandi.. Alisha pun sama... Sebelum pukl 5:30 pagi, dua beradik ni dah siap mandi.. dah bertempek bedak.. hihi.. Btw, sekarang badan Aqilah masih lagi panas.. maybe panas sebab nak pandai sesuatu kot... Ohya, sekarang ni Aqilah dah boleh berdiri lepas tangan tau.. tapi tak lama la.. lebih kurang seminit je..


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 


{ 21 comments.. read them below or add one }

anitadiana anitadiana July 15, 2013
sama juga dengan kak ita akan buat apa pun untuk turunkan suhu badan anak..biasa papa yg gunakan air ayam jawa,atau daun bungga raya...semoga aqilah cepat sembuh...kak ita sediakan juga ubat masuk bontot tu..bila suhu badan terlampau panas..masukan...
Masha Meisters Masha Meisters July 15, 2013
aloo...cinyer dye pagi2 dah kena mandi hek....sem,oga cepat sembuh dear :-)
syawalsimpsons syawalsimpsons July 15, 2013
YE LA TU DEMAM NAK TAU SESUATU TU...
Myra Jay Myra Jay July 15, 2013
Awal2 pagi dah mandi 2 beradik ni ye.. ;)

Moga Aqilah cepat sembuh ye :D
Mimi Azirah Mimi Azirah July 15, 2013
memg kalau badan panas kne mandikan awal kak...
lizz lizz July 15, 2013
kemain lagi dedua ni memasing berbedak...comey...
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat July 15, 2013
Sama ler ina...cr kalau badan anak panas tak kira pukul berapa...memang mandikan..
deno deno July 15, 2013
budak2 kalau panas bdahan bahaya.. memang kena cepat2 turunkan suhu..

#amin
9n0L4 9n0L4 July 15, 2013
dh besar aqilah. kejap je. aritu tgk baby lagi. :)
Ainim Suju Ainim Suju July 15, 2013
Semoga cepat sembuh ya anak-anak akak
Izan Ishak Izan Ishak July 15, 2013
sama dgn k.izan tau izan. lepas je kejadian yg berlaku pada si kembar yg sampai terpaksa ke hospital malam2 tu, mmg nurse masa tu mandikan dorg utk kurangkan panas dlm badan. skrg ni dah tau, kalau anak2 demam je... mesti mandikan dorang cam biasa dgn air sejuk je. pastu jarang pakaikan baju... cuma seluar/ pampers je lah kalau zayyan tu.

moga aqilah cepat2 sembuh ye sayang. yelah ina.. orang tua kata nak pandai buat benda baru lah tu kan.
QasehnyaRania QasehnyaRania July 16, 2013
wah dh pandai ye.good luck aqilah
Cik Nur™ Cik Nur™ July 16, 2013
betul tindakan akak tu...
kena mandikan untuk kurangkan panas..
kalau tak takut panas perangkap dalam badan tu yg boleh jadi tarik tu...
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda July 16, 2013
wah...
Aqilah n Alisha mkin comel skrg... :3
Shima Salleh Shima Salleh July 16, 2013
lekas sembuh ye aqilah..
Shima pun suka mandikan ank klu dorang demam, tp anak shima plak jenis tak suka air time demam.. menagis la mereka....
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI July 16, 2013
hihi.comel dua beradik ni..
Fiza Rahman Fiza Rahman July 16, 2013
Amboi. Pagi nya mandi. Smoga aqilah cepat sembuh.
Azi Azi July 16, 2013
dah nampak kedaraan dah aqilah ni.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 17, 2013
Salam K.Ina..
petua mandikan anak bile panas tu mmg btl..

alhamdulillah..agaknye demam nk dpt menda baru la tu..

bagusnye adik & kakak solehah ni :)
azizah :) azizah :) July 18, 2013
bagus kak..klau anak demam panas xkisah jam berapa pon kena mandikan dia.. tp setengah mak ni sebab sygkan anak takut anak nagis xsanggup nak mandikan.. bila anak kena sawan baru tahu nagis..huhu