Lagi satu kepandaian Alisha..

Sebelum ni, saya pernah gtau u all yang Alisha ni pandai guna telefon cerdik & PSP tanpa perlu diajar.. walhal, ibu & abah dia ni takda pun telefon cerdik pandai tu... Hari ni, lagi satu saya nak citer yang Alisha ni dah pandai guna LAPTOP TANPA MOUSE.. Senang citer, dia dah pandai guna "mouse" yang dekat laptop tu sendiri.. *nak panggil apa ek.. tak tahula pulak, so, tibai panggil "mouse" je la yer.. kikikii


Firstly, Alhamdulillah sebab saya dikurniakan anak yang pandai macam Alisha.. tapi tu la, dalam masa yang sama.. otak saya ni duk terpikir... macamana dia boleh tahu semua ni.. bukannya ada yang ajar... Otak Alisha ni sangat2 cepat menangkap..! 

Untuk pengetahuan u all, laptop ni, kami tak guna sangat pun.. biasa saya & my dear guna komputer.. laptop tu ibaratnya dah jadi milik Alisha sebab, kami akan buka laptop bila Alisha sibuk nak guna komputer jugak.. Itu dulu.. sekarang ni, laptop tu memang sentiasa dekat luar, tak simpan dalam bag dah.. sebab laptop ni, dah nak jadi "kawan baik" Alisha.. (^_^)


Selama ni, saya ingat Alisha ni tak tahu apa fungsi "mouse" dekat laptop tu or mouse yang jenis sambung dekat usb tu.. Rupa2nya, saya silap besar..! anak saya tahu fungsi dia.... adehhh... kamu ni pandai betoi la Alisha oiii... Suka buat ibu kamu ni duk terpikir pasal kamu.. duk heran macamana kamu boleh tahu semua ni... Jenis tak perlu ajar.. bagi je barang, dia explore sendiri...


PERHATIKAN TANGAN ALISHA & GAMBAR TANGAN DI SCREEN LAPTOP TU... tak ke tangan dekat laptop tu dok dekat perkataan OK.. nampak tak..?? dia tahu guna.. dia tahu camne nak bukak game..   padahal game tu, bukannya jenis klik je terus boleh main.. kan game ada banyak tanya dulu.. baru dapat jumpa NEW GAME.. Kalau ada apa2 yang dia berkenan.. samada game ke or fail apa2 dekat dekstop.. dia terus je KLIK sendiri.. kecuali kalau jenis yang simpan dalam folder.. tu dia tak reti lagi la kot.. tapi ntahla, tu saya yang kata.. (^_^)

Errmmmm Alisha ni bukan ada makan apa2 suppliment untuk cerdaskan otak pun.. Cuma dari dalam kandungan saya sampai sekarang duk makan buah kurma adalah... emmmm buah kurma cerdaskan otak Alisha ni kot...
UPDATE :
Rupa2nya Alisha tahu jugak bukak fail upin ipin yang disimpan di dalam folder.. dia bukak cite upin ipin tu depan saya tadi.. terkejut dibuatnya

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon..

.

{ 17 comments.. read them below or add one }

Nor Azlina Teh Hassan Nor Azlina Teh Hassan July 23, 2013
yang si baju ijau tu menyebok jelah tu...dia pun nk main..hihi duk gigit kertas lak tu...eee cubit si tembam ni kang!!
Sarip Kumbang Sarip Kumbang July 23, 2013
haha...budak2 cepat belajar.
Dylla Abas Dylla Abas July 23, 2013
bijak la Alisha ni..suka baca tentang perkembangan otak dia :)
C.M.A @ CikMoonAdnan C.M.A @ CikMoonAdnan July 23, 2013
dah makin bijak budak2 zaman sekarang..kita pon xsehebat mereka bab gadget ni kan.. hehe
kacang buncis kacang buncis July 23, 2013
alhamdulilah dapat anak yg pndai....msti mak dya pown pndai...anak mencerminkan ibu bapanya :)
Deqla Manjew Deqla Manjew July 23, 2013
wahh.. gaya dah expert sgt tuh! agaknya dia tgk je ibu dia guna kann.. tu yg dia belajar pelan2, diam2..
azizah :) azizah :) July 23, 2013
budak2 cepat belajar kak.. anak sedara jijah pon lagi terer main game.. tah mane belajar pon xtahu la..
lizz lizz July 23, 2013
alisha main game zuma ek...biasala anak2 dia cepat jer explorekan ...pandai alisha ni tau...
Ayu Zan Ayu Zan July 23, 2013
waahh.. bijaknya dia..
syawalsimpsons syawalsimpsons July 23, 2013
sue yang pertama kali jumpe alisha pon teruja tgk betapa bijak dier
ayut ayut July 23, 2013
bgus yer...alisha nnt leh dh ajar adik yer..tgk tu..adik ye pon nk join jgk :)
Mrs Velentine Mrs Velentine July 23, 2013
alhamdulillah alisha semakin pintar
Mas Zull Mas Zull July 23, 2013
assalamualaikum intan....cerdiknya bila besar nanti boleh ganti mama jadi blogger yer...:)
Fiza Rahman Fiza Rahman July 23, 2013
Pandainya. Bebudak memang cepat belajar ini. Dorang pandai explore sendiri.
Mimi Azirah Mimi Azirah July 23, 2013
budak2 skang memg cepat blaja kak ina..aina n auni pun pndai gune "mouse"..sy tak ajar pun kak...diorg blaja dr pemerhatian..budak2 skang memg lg "üp" dr kite
Si Matatajam Si Matatajam July 23, 2013
Bertuah Ina dapa anak yg bijak... Suka main game Zuma yek Alisha..
Puan Kutu Puan Kutu July 27, 2013
bijak alisha ni.macam ibu dia..hehe