U all tahu tak macamana nak dapatkan SUSU ENSURE yang murah yer?

Susu-milk ensure with f.o.s  - Image

Saya nak tanya u all.. U all tahu tak dekat mana nak beli SUSU ENSURE yang murah? U all ada tak kawan2 ke sedara mara ke.. yang keje dekat pengeluar susu ni ek?.. mana tahu kot boleh dapat harga murah...

Normally, dekat kedai, SUSU ENSURE 400GRAM harga dia RM30++.. Setin susu ni hanya tahan untuk sehari setengah je.. So, u all paham2 sendirila berapa banyak yang perlu abah saya beli untuk adik saya kan... Saya kesian dekat abah saya.. Yela, kami pun bukannya senang beria.. Duk tingat abah saya sebulan dua ni dah beribu habis duit.. yela, dengan adik perempuan saya baru masuk belajar + lepas tu beli kelengkapan adik lelaki saya.. kerusi roda, pampers, tilam, susu.. pampers 10 keping 2 hari.. susu setin, sehari setengah... 

Kalau u all tahu, bolehlah bagi no contact or pe2 je cara untuk saya hubungi.. Mana tahu kot2 kalau beli borong harga murah kan.. tapi tu la, tak tahu macamana nak dapatkannya...  

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon..

{ 26 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons July 31, 2013
insyallah ada yang akan bantu ina..sue nak bantu pon sue tak tau,,..mampu berdoa semua kembali seperti sedia kala
UmmiAbi UmmiAbi July 31, 2013
K'ina cuba try kol org ni.. Dia pembekal susu tepung. Mana tahu ade jgk susu ensure tu..
enquiry@spjuara.com.my
H/P: 010-664 6000 or
Fax: 03-8861 5535
~emi~ ~emi~ July 31, 2013
mahalnya harga susu. Pikir 10x nak beranak ramai. Hihi. Btw adik emi skrg dah makin okei la. Dari segi fizikal mmg dah ok. mula2 sembuh dulu dia nampak berbeza sgt dr segi sikap. suka buat hal sendiri. Cepat terasa. Dia aras takde org syg dia.. jadi keras kepala, tak nak dengar cakap.selalu keluar balik malam. kami pun klu cakap or nak tegur dia mmg btol2 atur la ayat tu dulu, takut dia terasa. Mak hantar dia masuk college swasta, dekat je dgn rumah., then tak lama lepas tu dia berhenti belajar. dia mcm tak boleh nak tumpu belajar.Mak memang byk ikhtiar jugak la, pegi jumpa ustaz sana, sini mintak air tawar. Lepas tu lama2 mak decide nak hanatr dia ke ILP kat pasir gudang. Hantar jauh dari rumah, dgn harapan bila jumpa kawan2 baru nanti dia akan makin okei.. lagipun kat sana peraturan mcm ketat sikit. Alhamdulillah, nampak lagi okei la skrg. Nampak lagi ceria..tak mcm masa mual2 sembuh dulu.
Tihara Tihara July 31, 2013
susu ni memang mahal..dia ada yang tin besar rm 60++ sebab mak akak mnum susu ni sejak lepas operate..
kena survey byk farmasi untuk cari harga lebih murah..tu je cara akak,sebab susu ni cepat sangat naik harganya..
UmmiAbi UmmiAbi July 31, 2013
K'ina...ni 1 lg..trjumpa page dia td.Cubalah tnye ye..
Susu Ensure 400g.

Harga Pasaran RM 29.90
Harga Jualan RM 25.00

Bagi yang berminat bolehlah hubungi Sha di talian 019 253 9295
Maria Firdz Maria Firdz July 31, 2013
Jrg jumpe susu nih...
lizz lizz July 31, 2013
tak tau la ina...moga ader yang membantu ina...
Uni Uni July 31, 2013
Ina cuba gi tengok kat kedai sen seh (tak reti eja) yakni kedai ubat cina tu. Selalu diorg ade jual susu jugak. Saya beli susu anak kat situlah. Malam nanti nak gi beli susu anak. Nanti saya tolong tengokkan harga susu ensure tu berapa (kalau ada ek).
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 31, 2013
Salam K.Ina..

huhu..mahal jgk harga susu ni...
adik akak mmg kena minum susu jenama ni shj or ada susu dari product lain?

maaf kak ina... cma tak tahu kat mana blh survey susu ni dgn harga murah

semoga segala urusan dipermudahkan yg maha esa
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat July 31, 2013
tak pernah dengar pulak susu nie ina...Minta maaf banyak2...tak dapat bantu...Insya Allah...mungkin ada nanti...
azizah :) azizah :) July 31, 2013
oo susu ni mmg mahal kak.. tp bagus sgt memandangkan adik akak minum pakai tiub kan..mmg hospital galakkan susu ni...

kalau yg murah xpasti kat mane.. harap ada yg membantu..
Haryati Faizal Haryati Faizal July 31, 2013
adik ina dah sedar ke?. banyak jugak ye kos tuk taggung adik ina....






Ummi Iman Ummi Iman July 31, 2013
Cuba tgk d kedai ubat Cina. Biasa susu murah kat situ.
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra July 31, 2013
moga Allah permudahkan segala urusan akak..
AnonymousAnonymous August 01, 2013
Salam Ina..Harap byk bersabar dgn Dugaan ALLAH.
Cuba cari di kedai ubat cina @ biasa kita panggil kedai seng seh. Saya biasa beli susu anak di kedai2 ubat cina. Jauh lebih murah dari Pasaraya @ kedai2 runcit.
Cuba lah cari.Apa2 bole SMS Has 019-5157995.,nati has tlg tgkkan harga.Boleh Has SMS harga kat Ina.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 01, 2013
@UmmiAbi

akak dah call tp dia xjual..

btw, thanks fara :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 01, 2013
@UmmiAbi

yg ni kak ina dah tel tp dia dah x jual
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 01, 2013
@♥ Cmª shIemª ♥

doktor suh bg yg ni je.. sbb segala zat keperluan yg adik kak ina perlu ada kat susu ni..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 01, 2013
@Haryati Faizal

a'aa yati.. dah sedar.. alhamdulillah :)
::CIK LYNN:: ::CIK LYNN:: August 23, 2013
akak, susu ni memang mahal sikit...try akak jumpa dietitian dekat hospital yang rawat adik akak dulu...setahu saya, bila company jual ke hospital, murah sikit (tapi beza dalam rm3-5 je)...kalau adik akak prolong guna tube feeding, mungkin boleh order sekali..

ni talian untuk company abbott
1-800-88-6233

nanti kalau saya jumpa sales rep dari abbott, saya tolong tanyakan ya...mana tau ada saluran yang betul nak dapatkan susu murah sikit...
AnonymousAnonymous January 17, 2014
still cr ensure ke..sy adr 8tin besar nk letgo..rm50 je satu tin..0126486095
HOMETUITION PTWL HOMETUITION PTWL March 09, 2016
Hi I'm selling susu ensure 850g expired 2017 rm60 boleh nego lagi ikut quantity
Unknown Unknown April 05, 2016
Ada lg tak...
Kalau ada nak..
No sy 0103706596
Amir Hamkah Amir Hamkah June 10, 2016
Dekat sabah ada x..whatsapp sya 0178375850
siti hawa Abdollah siti hawa Abdollah November 12, 2016
Saya nak juga susu ENSURE.. bole hubungi 0193014402