Berat dah kembali ke angka 4

7 bulan saya dapat maintain kan berat badan dengan angka 5 @ 50 kg... Tapi semalam saya timbang, berat terkini saya dah jadi 48kg... adehhh.. Actually saya ganti puasa tau... bukan sikit yer.. 10 hari... Hari ni hari last ganti... Tapi tu la, tak sangka pulak baru ganti 10 hari, dah turun 2kg... Minggu depan nak puasa lagi sebulan ni.... Makin turun la berat badan jawabnya...

Nampaknya, lepas puasa, kene pulun makan banyak2 ni... nak kene cover balik berat yang dah turun tu... dah la saya ni spesis payah naik berat badan... Eh tapikan u all, yang paling best bila ganti puasa ni, perut saya yang sebelum ni buncit secoet, dah tak buncit dah... dah flat cam dulu2.. hihii.. Harap2 lepas bulan ramadhan nanti, berat saya akan kembali ke angka 5.. tak nak nanti my dear cakap saya ni ditiup angin pun jatuh... kikikii


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

{ 20 comments.. read them below or add one }

duniafana duniafana July 04, 2013
jaga makan sama ok nnt krus sgt plak
Mak Wardah Mak Wardah July 04, 2013
Ya Allah, bestnya jadi IB, nak jer ada badan mcm tu...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI July 04, 2013
best jd cam akk..snng je turun..kui2..
Mimi Azirah Mimi Azirah July 04, 2013
Sy pn ari ni last gnti pose kak...brat bdn dh trun ye..xpe kak ina raya nti pulun habis2 ye bg bdn naik smla
Cik Mun Cik Mun July 04, 2013
ooo..mun pulak susah nak turunkan brat tp senang nak naikkan berat..
Kakzakie Kakzakie July 04, 2013
Kalau kakak suka macam Ina. Bagusnya puasa 10 hari dah turun 2 kg. Kakak puasalah macam mana berat tak turun-turun..
syawalsimpsons syawalsimpsons July 04, 2013
lepas beranak sue punyer berat 50ke51kg....tp baru2 ni turun ke 49.4KG...check BMI...nurse kata underwieght...tak baguih..mmm...
Sally Yatiey Sally Yatiey July 04, 2013
bestnya berat badan senang turun.. hee
SeputihSalju SeputihSalju July 04, 2013
sy minggu lepas dah hbs gnti pose.. haah bila pose brt kita turun kot.. sblm ni brt sy angka 5 tp skrg ni dh turun angka 4...hehhe
anitadiana anitadiana July 04, 2013
seronoknya ina...kak ita ne..kejap aje naiknya...ina naik banyak pun ok..ina tinggi..
Deqla Manjew Deqla Manjew July 04, 2013
kita x sama mcm org lain kan.. org lain kalo dah turun kemain suko..tp kite susah sgt hati ni...sbb kita nk gomok ..kan..kan...hihihi...
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra July 04, 2013
untung la akak susah naik badan, tinggi plak tu, saya ni macam makin naik ja, dah la rendah rendang la jadinya..huhuh
Haryati Faizal Haryati Faizal July 04, 2013
in shaa Allah...boleh tu, cuma amik masa sket kot
Cik Nur™ Cik Nur™ July 04, 2013
senangnya akak turun berat badan kan...tapi xpe..lepas ni boleh maintain balik.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 05, 2013
Salam K.Ina..

huhu..cepatnye berat akak turun..
nmpk gaya kene minum susu bagi kekalkan berat badan supaya tak turun ni..
QasehnyaRania QasehnyaRania July 05, 2013
senang naik senang turun ok
yg penting jaga kesihatan k
ayut ayut July 05, 2013
berat akak dh same brat dh mcm sy ni kak...adehhh
jaakechik jaakechik July 06, 2013
jaa ni pun ntah bila la nk gemuk kak... dah try mcm2 tapi berat takmo naik jugak.. adoi laa.. berat skrg cuma 36kg aje.. ohh sedih2x...
azizah :) azizah :) July 06, 2013
jijah confirm pas bersalin slim balik.. pun xtahu camner nak gemok lagi ni..huhuhu
Myra Jay Myra Jay July 10, 2013
Syoknya Ina badan cepat turun.. Myra ni posa badan naik jugak..hahahaa ;)