Nak mintak tolong u all doakan adik AHMAD ADAM ABQARY yang mengalami pendarahan di kepala..


Ya Allah Ya Tuhanku.. Kau tabahkanlah hati ibu bapa kepada AHMAD ADAM ABQARY untuk hadapi dugaan ni... Moga AHMAD ADAM ABQARY akan kembali sembuh... Untuk pengetahuan u all AHMAD ADAM ABQARY ni anak kepada rakan sekolah @ pernah jadi rakan sekelas saya dulu tau... Terkejut sangat2 bila minggu lepas saya nampak kawan saya post status kat FB bagitahu yang anaknya akan menjalani pembedahan akibat pendarahan dekat kepala... Seperti yang u all tahu, adik saya pun baru lepas jalani pembedahan buang darah beku.. sekarang masih lagi di hospital.. so, saya memang terasa sangat2 bila tahu pasal ni... Lebih2 lagi AHMAD ADAM ABQARY ni masih lagi baby... Allahuakbar.. sedihnya rasa...


Saya tak tahu cerita sebenar macamana.. tapi kawan saya tu syak ada kecuaian dekat Taska.. Bayanglah, berlaku 2 kes dalam waktu terdekat... Kes yang lagi satu, BABY MENINGGAL... Yang Allah Ya Tuhanku.. risaunya saya.. moga semua anak2 yang berada di Taska dijaga dengan baik... moga semua penjaga di taska menyayangi anak2 kecil seperti anak2 mereka sendiri...


Kawan saya tu dah buat report.. & berita pasal AHMAD ADAM ABQARY dah pun masuk dalam surat khabar HARIAN METRO... Kawan saya ni hantar anak dia di TASKA NUR R*****H, APARTMENT BANGI IDAMAN 2, SEKSYEN 5 BANDAR BARU BANGI... Moga semua pekerja dekat Taska tu dapat bekerja dengan ikhlas.. jadikan semua anak2 yang dihantar tu seperti darah daging sendiri... Sama2lah kita doakan AHMAD ADAM ABQARY kembali sembuh seperti sebelum ni.. Hanya pada Tuhan Kita memohon... 


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

{ 21 comments.. read them below or add one }

Fiza Rahman Fiza Rahman July 08, 2013
Ya! allah ina, sedihnya baca. Macam mana lah bley jadi mcm ni. Baby lagi kot. Apa yg dia tau.

Smoga baby ahmad adam abqary diberi kekuatan dan semangat yg tinggi dlm melawan kwsakitan. Dan smoga cepat sembuh.
syawalsimpsons syawalsimpsons July 08, 2013
adoi risaunya...nk berenti keje boleh x jaga anak..risau je
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN July 08, 2013
semoga Allah permudahkan urusan dan agar anak kecil ini kembali sembuh...aamiin..
Nour Adieb Nour Adieb July 08, 2013
ya Allah, kesiannya :'(
QueeN TerataI QueeN TerataI July 08, 2013
speechless bila tau berita2 melibatkan baby di taska ni.. knplah cuai sgt jaga nyawa anak orgkan.. kalo x jgn buat bisness taska.. cari duit cara lain. ini melibatkan nyawa.. krn inilah Queen mmg x percaya nk hantar baby ke taska.. Moga Allah sembuhkan baby yg x berdosa ni.. apa2 pun Allah Maha mengetahui apa yg terbaik utk baby ni.. sedih sya baca ni.. tetiba teringat kat anak sendiri...
Kakzakie Kakzakie July 08, 2013
Kes yg no. 2 dalam paper tu kakak ada baca Ina tak sangka Ina kenal ye. Sedih dan tambah menakutkan ibu-bapa berkerjaya meninggalkan anak dibawah jagaan org lain.

Sedih.. moga anak itu selamatlah hendaknya.
Mimi Azirah Mimi Azirah July 08, 2013
Ya Allah...sedihnye hati tgk keadaan baby mcm nih...
mrs mell mrs mell July 08, 2013
ya ALLAH.. kesiannya anak tak berdosa tu.. kawan sy pun anak meninggal akibat kecuaian taska.. walaupun doc sahkan SIDS. tp sepatutnya pihak taska tak boleh biarkan baby umo 2bulan tido meniarap tnpa pengawasan.. ikutkan anak dia sebaya anak saya.. kesian.. tapi baby adam ni kenapa.. sampai perdarahan di otak.. sungguh.. tak tahan tengok..
ieda immi ieda immi July 08, 2013
semoga bayi ini di selamatkan .. aminn
sedihh nye lah hai

tpi bukan bayi nie di jaga oleh pengasuh .. di taska ke .. hurmm akak salah baca ke apa tadi di blog lain ..
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat July 08, 2013
sedih pulak dengar cerita macam ginikan...
juelee juelee July 08, 2013
ya allah sedih bila baca kisah gini.. pastu terus rs risau nak hantar anak ke taska huhuhuhu tapi dh kita ni bekerja ntah la.. berserah aje la pd allah semoga allah melindungi anak2 kita
mama_ka0ri mama_ka0ri July 08, 2013
Ya Allah sedihnya..
moga mak ayah baby tabah menghadapi dugaan yg besar ni..

semoga baby cepat recover dan selamat hendakNya..

mmg takut kalau pegi hantar taska..huhu..
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah July 08, 2013
fae ada bace pasal ne kat entri blogger lain. hmm kesian ngan baby tu. semoga pihak taska berkenaan tampil bertanggungjawap.

fae follower #2027 from segmen deqla http://norumara.blogspot.com/2013/07/senarai-peserta-mini-segmen.html

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/
azizah :) azizah :) July 08, 2013
alahai... ni yg buat jijah takut nak hantar anak nanti kat taska..

mudah2an adik adam cepat sembuh.. Amin..
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra July 08, 2013
yaAllah, moga adik adam selamat, sedihnya dengar, baby lagi, hukhuk, geramnya kluia berkaitan taska, eeee
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI July 09, 2013
Ya ALLAH..sedihnya..

moga adik ni baik2 hndknya..
Si Matatajam Si Matatajam July 09, 2013
Sebab tu la M sanggup tak keja dan jaga anak sendiri..risau jd camni...Ya Allah sembuhkan la AHMAD ADAM ABQARY dan Mohamad Nazren Ahmad Tazari
Azi Azi July 09, 2013
semoga semuanya selamat. risaula taska sekarang ni../
Deqla Manjew Deqla Manjew July 10, 2013
ya Allah kesiannya.. kecik2 lagi dah tanggung kesakitan yg mcm ni.. Kau sembuhkan la anak ini ya Allah... T_T
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 10, 2013
Salam K.Ina..
ni pusat yg sama ke bayi lelaki tu meninggal?
allahurabbi...
sedihnya.. :(

semoga Allah menyembuhkan adik AHMAD ADAM ABQARY dan mmberi ketabahan buat ibubapa nya.. :(
QasehnyaRania QasehnyaRania August 19, 2013
takut kan.macam2 kes skrg ni.
so, mcm mana skrg baby adam ni
dah lama tak baca paper.huhu