U all dah dapat ke duit syiling baru?


Baru ni ketika di Tesco, lepas bayar, my dear tunjuklah duit baru.. Mula2 saya ingat my dear nak bagi saya emas dinar lagi...hahahhaha *ibu alisha ni, asal nampak warna gold je, duk ingat emas*...kikikii..


Yela, warna dia lebih kurang warna emas dinar tu.. terpesona sekejap saya tengok..hihii.. Duit ni sangatlah ringan.. walaupun 20 sen tapi saiz macam seposen... tapi warna dia memang saya sangat suka.. Sampai saya cakap dekat my dear, "Saya nak simpan, tak nak guna duit ni.." My dear cakaplah.. lepas ni berlambak2 duit baru...muahhahaha.. Tak kisahlah.. tapi ni duit baru pertama yang saya dapat.. tapi feel dia tu rasa macam dapat emas..hahahhahhahha *hover tau* (^_^)

P/s : Warna sebenar duit ni lain dari dalam gambar tau.. Dekat luar cun melecun..hihi

{ 35 comments.. read them below or add one }

nur anis nur anis March 02, 2012
saya baru dapat duit seposen dengan 20sen...comel je..nyaris-nyaris ingat duit negara lain.,.hehe
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa March 02, 2012
tengah membiasakan diri guna duit baru ni..takut tersilap jer
syiela syiela March 02, 2012
saya dapat duit 10sen.. ingatkan cashier tu silap kasi duit negara lain.. tapi bila belek2 duit baru rupanya
Mrs Lurve Mrs Lurve March 02, 2012
ehhh..ari2 ada dapat duit syiling jg, tp xpasan lak ada duit baru ke x, trus masuk dlm tabung..balik nti korek tabung semula lah hehehe
Izan Ishak Izan Ishak March 02, 2012
kak izan pun dah dpt ina. 10 sen, 20 sen ngan 50 sen. mmg sayang sgt nak guna. simpan je dalam dompet tu... haha...
mamaNoriz mamaNoriz March 02, 2012
dah dpt gak, ringan semacam ...

takut je ter'buang' hehehe
mama irfan mama irfan March 02, 2012
duit 50 sen sama kecik ngan duit 20sen... kat area sini da banyak da guna duit baru ni... slalu konpius kalu peniaga tu bagi duit.. ingat dia bg 20 sen sbb saiz sama.... bila check balik rupanya 50sen
Tentang Kita Tentang Kita March 02, 2012
pg td dpt duit 50sen dr makcik jual nasi lemak..ingatkan makcik tu tersalah bg "token".. huahuahua... mujur tgk betul2 klu x malu sendiri
Bui Junaidi Bui Junaidi March 02, 2012
HARI TU G GIANT,CASHIER BAGI BAKI ADA DUIT SYILING..MULA2 INGATKAN DUIT NEGARA LAIN RUPANYA SYILING BARU..TERUS SIMPAN..HEHE
Mama Ema Mama Ema March 02, 2012
duit 20 sen dan 50 sen boleh tertukar tau...
fiza fiza March 02, 2012
Kecik lah duit baru nih. Dah pernah dapat 20 sen & 50 sen.
Dylla Abas Dylla Abas March 02, 2012
confuse duit syiling 50sen n 20sen baru...lebih kurang je saiznya..apa pun lebih suka syiling yg lama tu :)
Mr.Clive Mr.Clive March 02, 2012
yeaa...saya der jugak.suka tgk yang baru ni...hehehe
eita eita March 02, 2012
hari tu dapat yang 50 sen..ingat budak tu salah balik duit...kecik dia macam 20 sen..mujur tak gi marah...huhuhu
Tina Othman Tina Othman March 02, 2012
tak perasan lah dah dpt ke belum, tapi rasanya aritu dapat 10sen, kecik je
ecadwinkyasha ecadwinkyasha March 02, 2012
50sen dgn 20sen sama je saiz..terkeliru :(

5sen je xdpt gi :D
SumeSakan SumeSakan March 02, 2012
dapat gak...1st time adpat dekat R&R Tapah time balik kampung rituh...tp seyes bleh tersilap klu just usyar size....sebab size lebih kurang je kan yg 20 sen & 50 sen...hehehehe
fieda fieda March 02, 2012
anak kak fieda pun baru ni bkn main seronok dapat baki duit syiling baru...baru dapat yg 10 sen..tp duit kertas tak pernah lagi tgk..

done-digi
hakamah hamyadi hakamah hamyadi March 02, 2012
mcm token kat pusat game je kan..hehe....50sen je kita lum dapat...samala xguna guna duit 2, sedangkan tak lama lagi mesti menimbun kuar wit baru..hehe
QasehnyaRania QasehnyaRania March 02, 2012
hehehe..dah byk su collect...

asal beli barang .dapt syiling baru terus simpan..hehehe..
if tak cukup syiling sanggup tukar duit besar..hahaha
Ayesha Ramlee Ayesha Ramlee March 02, 2012
dah dapat dah.. 50cen, kecil sangat...
jemarisuri jemarisuri March 02, 2012
js pun dh dpt dh duit baru, tp syg plak nk guna...hehe.

mula2 dpt mmg teruja...skrg ni js wat koleksi dulu nti dh byk jemu la plak kan...hehe
Masya Masya March 02, 2012
kecik sikitkan.. takut tak biaser jer silap bagi.. warna pun cantik..
teratak hati teratak hati March 02, 2012
dh dapat yang 10sen je,tapi warnanye same je ngn yg lame kn, tak de wrna emas pun..
teratak hati teratak hati March 02, 2012
dh dapat yang 10sen je,tapi warnanye same je ngn yg lame kn, tak de wrna emas pun..
anisalya anisalya March 02, 2012
belum dapat lagi la. kene tunggu samapi setengah tahun baru sampai sini agaknya.
wan nurul hezrina wan nurul hezrina March 02, 2012
nurul ada dah.10sen,20sen,50sen.tunggu 30sen,40sen jer/hahaha.sampai janggutpun tak kuar.tapi nurul tak sukalah sbb bentuk dia mcm nak seakan2 sama.10sen nak sama mcm 5sen dulu.20sen n 50sen nyaris2 nak sama.kena belek2 dulu bila nak bayar
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa March 02, 2012
ehehehe!!!sy pn ada bt entry pasal coins baru ni :)
Puan Kutu Puan Kutu March 03, 2012
dh dapat duit syiling nie since january..:)

masa mula2 dapat masa bayar tol.bila rasa dengan tangan sy igtkan duit seploh sen,rupanya dua puluh sen sama jer besarnya..

syilingnya ringan sgt macam takde kuaiti jer..haha
Mama Adam Mama Adam March 03, 2012
duit lima posen x dpt lg....
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ March 03, 2012
Emas pulak skang kan..tp Bagus gak ringan skit skang ni xberat wallet..hehe
Azi Azi March 03, 2012
sy dah dapat semua duit syiling baru tu tapi sy ignore je.. bagi sy macam xbest je duit tu, cam duit negara indon, ringan sangat.. sy memang pengumpul duit syiling tapi duit baru ni belum ada feel nak kumpul lg. duit lama tu nanti xleh pakai dah ker? klu xleh nampak nya sy kena tukar kat bank cepat2 la...banyak rat jugak tu
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda March 03, 2012
mule2 dpt duit syiling br nie, igtkn duit mainan, hehe..

tp ade gak kdai2 runcit yg still xtrime duit br nie.. adeh.. "-_-
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY March 05, 2012
eija dah dapat, masa mula2 dapat igtkan duit token, ringan & kecik sikit dr syiling lama kan..

masa mula2 dapat nyaris nak ckp ngan salesgirl tu 'ehh salah bg duit syiling', sib baik telek2 dulu..ohhh duit syiling baru..hehehe