Memuatkan ...

Positif ke Negatif? Mengandung ke tak?


Siang tadi, dekat entry Alisha, saya ada letak nota kaki yang "Saya ada berita gembira nak berkongsi dengan u all tapi tak boleh umum lagi".. kan.. Actually semalam saya buat pregnancy test.. Sekali nampak macam 2 line.. Saya rasa seronoklah.. maybe saya pregnant kan.. (^_^)

So, petang tadi, saya terus pergi jumpa doktor.. tapi doktor hanya cakap MUNGKIN PREGNANT.. Thats mean, BELUM CONFIRM LAH SAYA PREGNANT KAN.. Sebabnya garisan yang kedua tu nampak pucat sikit.. U all tengok gambar atas tu.. 1 line terang 1 line lagi pucat..

Doktor kata, lagi 10 hari saya kena datang check semula.. maybe time tu dah terang.. sebabnya sekarang ni masih lagi awal.. baru je sebulan lebih sikit.. Emmm so, tak tahulah macamana.. tunggu je lah lagi sepuluh hari.. Walaupun sebenarnya doktor dah suruh saya minum susu ibu mengandung... Nampaknya berita ni dah jadi berita separuh gembira je lah baru..hihii

P/s : Doa2kan saya check yang kedua nanti doktor bagitahu POSITIF tau (",).. Jika positif nanti, saya akan anggap ia sebagai hadiah birthday yang tertangguh.. Yela, sebab lagi 10 hari kena tunggu.. (~_~)

50 orang suka berlian:

Mama Adam berkata...

Kalo sya, +ve dh tu..... Samar2 sbb hormon x kuat. Ameeen

faiz fakhirin berkata...

pregnant kot..hehe

misshannajr berkata...

wah! intan kan nak sgt peknen..kalau betul congratz in advance..alisha nak dapat adik..mana tau dapat boboi heehe :)

fieda berkata...

insyaallah ina..lagi 10 ari terang benderang la tu...

Tihara berkata...

Tahniah..tak kesah lah, nak ucap jugak awal2..Dr ni wat suspen betol la kan.. tumpang hepi :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

apa pun saya doakan akak pregnant laa..dapat gak alisha adik kan!!
jadi mulai dr skrg akak kena laa jaga kesihatan sbb kan masih awal lagi..takmo buat keje berat2 k

nurmujahidah berkata...

moga kegmbiraan btol2 mendtang :D

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Ina..K.atie baca lak happy sagtttt!.Klu ada rezeki ina..InsyaAllah.K.atie doakn.Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ecadwinkyasha berkata...

kan dah kata!....kita doa2kan 20hari lagi nampak result..eh eh,akak buat test waktu bila?.org kata klu wat test waktu pagi maybe oke tu

Cik Azizah berkata...

seronoknya kak...jijah pasti tanda positif tu!! tahniah kak...:)

anisalya berkata...

positif dah tu. masa akak first pregnant dulu pun line mcm ni jugak. samar je. doc kata pregnant cuma kena tunggu sbb ada bleeding. takut berlaku keguguran. alhamdulillah... survive je sampai sekarang. apa pun tahniah in advance.

p/s: dah bloeh agak inilah berita yg ditunggu tu. very happy for u la sayang... ^_^

Ummi Iman berkata...

alhamdulillah.. insyaallah adalah rezeki tu.. akhirnya tercapai juga

yad'z berkata...

aaaa.. kite lak yang hepi + eksited nieh.. hehehe.. kalau betul, alhamdulillah.. alisya dapat adikk =)

lizafaliza berkata...

pegnent dh tu..hehe,...cuma baru2 xbape nk jelas..tahniah..huhu

Falsya berkata...

Wahhhhh..happy3..Mcm kes sue je Ina..second line blur2..check2 adooooo..falsya doakan ade..Amin Amin..

Joanna Yunus berkata...

memang +ve tu, tapi masih terlalu awal.... kalau akak dah pergi cari dr lain pulak malas nak tunggu 10 hari ...hehehehe ...

apa2 pun Tahniah

*azni* berkata...

+ve dah tu kak...walaupun samar2..xpe,tggu lg 10 hari..hope ada berita gembira nnt.. ;)

ajumohit berkata...

ina nmpk ada harapan, tahniah kalau confirm ye, seronok akak tgk

Masya berkata...

alhamdulillah.. tahniah.. klu itu perkhabaran gembira kan.. dapat hadiah tertangguh awak yer...

kami sekeluarga doakan yang baik² aja...

::CIK LYNN:: berkata...

waaa...tahniah akak...moga ada rezeki baru awal2 tahun ni...amin...=)

fiza berkata...

Insya'allah...ada rezekinya tu, sama2 kita doa ☺☺

intan morsalin berkata...

tahniah in advance...sonoknya...
sya ritu lewat gak period...igtkan dah peknen..bla test -...huhuhuhuh..kuciwa gak la

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

sama mcm kes eija dulu samar2 gak tp alhamdullillah mmg positif..insyaallah ina pnye kes ni positif juga..AMIN.

mama irfan berkata...

wah bestnya..... tahniah ea... anis dulu pon line satu lagi x clear jugak macam tuh... tapi memang pregnant pon....jangan risau la... memang ina cnfrm ngandung la tuh....huhu (betul jugak tekaan anis kn?)

Totie@Tomy berkata...

harap2 positif..anak tu rezeki dan menceriakan keluarga...rezeki dari Allah..

Siti Asiah berkata...

Tahniah Intanberlian...:)
Konfem u pegnant tu...Alisha nak dapat adik yea...:)

nur anis berkata...

harap pisitif lah kan..x sabar dah alisha nak ada adik..boleh buat kawan main..:)

Mama Ema berkata...

akak rasa memang dah pregnant

shahdiana berkata...

dah kompom dah tu ina...yana dulu pun macam tu jugak...doc cakap sebulan lebih macam tu....pas kali kedua buat test dia cakap sudah pregnant maa.....congrates ek..alisya nak dapat baby baru..tahniah jugak buat ina & husband....

mamaNoriz berkata...

rasanya ni 90% betul kan...

tak sabar lah akak tunggu 10 hari tu...hehe....

Izan Ishak berkata...

kes ina ni sama cam k.izan test masa pregnantkan kembar dulu. 2 kali test sendiri tapi samar2 camtu lah.

sekali pegi check kat klinik selang seminggu mmg komfom +ve! lagi sekali pegi klinik utk scan terus nampak kembar 2 boy...

harap2 +ve ye ina... ramai2 kita join the club utk bby 2012 ni!

Bui Junaidi berkata...

ALHAMDULILLAH..TAHNIAH..SEMOGA BETUL2 INTAN PREGNANT..

Nida berkata...

wah, akak lak yang happy dan jeles..hehehe.

Tahniah Ina... dah kompom ler tu (kata cikgu Bio)....

Doakan akak pulak ye :)

syawalsimpsons berkata...

pandai ina ni...1 geng ngan sue...problem tu..kakakkak...mmg anak kedua mmg samar2 kot..kakakakka....tu konpom tu...kena jaga la permakanan tu....aritu doc pon kata sue mungkin pregnant..tapi doc minta datang lagi 2 minggu..pastu still camtu..tapi terang sikit dari B4 this...so bila scan..nampak kantung..konpom la dier..kikikikikiki...mmg sama ngan sue ni..kakakkakak....nnt kalo stay camtu..minta la ngan doc scan...mana tau boleh nmpk kan..time awal2 ni selaloonyer nampak kantungnnyer...


tahniah tau ina.....excited mak jemah...ala...tu due mesti bulan 10 kan..mmm...nnt leh celebrate sekali sebab sue bulan 10..kikikiki

fazzlim berkata...

harap2 positif hehheh...
aminnn :p

adianiez AIDA berkata...

ikut pengalaman aida yg terbaru ni, 2nd line aida lagi samar, nyaris2 tak nampak. but positive.
tahniah in advance...

wan nurul hezrina berkata...

apa ina rasa?rasa tak mcm ada orang?hehe.dulu line nurulpun kabur mcm2 taw.mmg sah2 preggy.hikhik.jaga makan minum ek.minum jer susumengandung awal2.amik asid folik ok=)

tahniah..gembira 4 u sis=)

Puan Kutu berkata...

wah tumpang gembira n terujanya sy..

tahniah ina..ng sy dah positif dah tu..:)

QasehnyaRania berkata...

tumpang gumbira for u frenz...;)
jaga diri baik2 yer ...kami smua tunggu berita gumbira itu lagi 10hari k ...

~diAhOntHeblOg~ berkata...

Amin2..moga alisha dpt adik!!!! Yeayyyyy!!!

Azi berkata...

sy dulu pun first mengandung langsung xde double line tapi gerak hati kata sy mengandung jd sy xmakan ubat yg doktor bagi takut keguguran. jika betul mengandung tahniah. alisha akan dapat adik la...

ummiarissa berkata...

biasa kalau tak pregnant tak kuar pun line satu lagi tu...jadi kesimpulannya pregnantlah tu...cuma samar2 je..harap2 betullah ye..kalau gitu tahniah ye..

Nisa Greennnpanda berkata...

moge2 postive la ye..
amin3... ^_^

Mrs Lurve berkata...

alamak bru baca post nie, tahniah..tahniah..tumpang happy, insyaAllah mesti positif tue..

zareliqa afiqa berkata...

Wahh~ Alisha nak dapat adeq ker?? weee..sonoknya!! tahniah in advance kak :D

Ummu Muhammad berkata...

baru sempat bace,,insyaAllah comnfirm 100%! doc saje wat suspen..beli sendiri wat test sendiri jimat sket wet heheh

Myra Jay berkata...

Tengok ke gaya memang positif nieh :)

Tahniah ye :)

PinkUmmi berkata...

Alhamdulillah...
Confirm pregnant nih IB....
Dulu PU mcm nih gak...
Masa PU buat pregnancy test kuar dua line..line yg satu jelas yg lg satu kabur...tp mse tuh rmi ckp PU pregnant.....Bile check kali kedua confirm PU pregnant...So,makanya kuar sudah si Auni tuh...hehehe

Zie berkata...

emmm sah mengandung.. akak dulu pun cenggitu... hahah dah agak...

Tahniah... thun ni kita beranak beramai2 hehehe

Cik Rose Cute berkata...

NIE MEMANG CONFIRM MENGANDUNG....TAK PER INTAN TUNGGU LAGI 10 HARI...TAHNIAH INTAN...CIK ROSE LAMBAT TAHU BUSY...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...