Tablet Alisha dah rosak..!!

Sebelum ni saya pernah gtau ua ll yang TAB Alisha rosak sebab takleh cas kan.. Tapi lepas tu ok je.. boleh cas macam biasa... Nak dijadikan cerita, 2 minggu lepas, Alisha guna tab dia.. time tu dia dalam bilik & tab tu ada di bawah selimut.. kira tak nampak lah kan.. Datang my dear, terus duduk atas tab Alisha tu.. Prapppp...!! Kiranya tanpa sengaja my dear dah rosakkan tab Alisha...


Skrin TAB Alisha dah retak... Gambar dalam tu still boleh nampak tapi kalau sentuh, dia tak dapat detect... Saya ada tanya rakan blogger, katanya kalau cermin yang pertama rosak @ masih nampak gambar, kene spare lebih kurang RM100.. tapi kalau dua cermin yang rosak @ skrin terus tak nampak apa2, kene spare RM200... Mahal jugak tu u all.. Saya beli pun RM200.. Kalau nak tukar cermin gayanya macam lebih baik saya beli baru kan... 

Alhamdulillah sangat2 Alisha ni jenis yang paham tau.. Masa mula2 pecah tu, dia takda nak menangis ke apa.. dia cuma cakap TAB dia dah rosak.. Tapi saya memang ada niat nak beli yang baru pun untuk dia.. Memandangkan duit Nuffnang masih ada lagi dalam bank.. Saya dah order dengan LAZADA pun semalam.. Maybe hari ni or esok sampailah kot.. (",)
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 16 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons November 07, 2013
alhamdulillah alisha sangat memahami...N dapat ibu yang sangat prihatin dengan keperluan dan kehendak anak2 kan
Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 07, 2013
Haa.. budak2 macam itulah. Naim pun kalau tak silap 3 mggu lepas dia pecahkan skrin ipad mini dia.. luka jari dia beberapa hari lepas tu, gara gara nak juga main. Papa dah naik angin ipad baru beli awal tahun katanya.. last last dia salotapekan bahagian tepi yg retak tu.. naim guna lagi sampai sekarang..
izan mama mia izan mama mia November 07, 2013
mak aikh...kalau terduduk atas tab....mmg arr pecah... tapi xpe...nn tbeli yg baru jg elok elok yer alisya/..jgn letak merata rata
Ibu Lala Ibu Lala November 07, 2013
Aduhai klw akk bukan anak yg nangis tapi maknye yg nangis.

Gud girl la alisha ni. Nanti dapat yg baru ye.
~emi~ ~emi~ November 07, 2013
Akak, order barang kat Lazada cepat sampai ke? Sy mcm nak order barang kat situ, tapi risau..takut lambat sampai atau tak sampai langsung. Huhuu
Cik Puan Rara Cik Puan Rara November 07, 2013
dpt tab baru.sonoknya alisha~
Ainim Suju Ainim Suju November 07, 2013
kesian Alisha. Nasib dia jenis yg tak cepat marah budaknya kan kak.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 07, 2013
salam K.Ina..

alahai.. sian alisha.. takpe2..ibu dah beli yg baru.. nnti samp imsti alisha sukaa :)
NurShabrina NurShabrina November 07, 2013
akk, macam mana nak naikkan earnings churp2, nuffnang ek ? sbb, baru2 ni saya ada buat nuffnang dan churp2. saya tak tahu sangat benda macamni.
Deqla Manjew Deqla Manjew November 07, 2013
alahaii.. dah rosak.. nanti dah ada yg baru jaga elok2 yer alisha..
Haryati Faizal Haryati Faizal November 07, 2013
beshnye alisha nak dapat tab yg baru...
Cik Nur™ Cik Nur™ November 07, 2013
mesti alisha terkejut bila tgk dapat tab baru. :)
azizah :) azizah :) November 07, 2013
nasib baik ibu beli baru.. sonokk alisha
Myra Jay Myra Jay November 08, 2013
Tak berbaloi kalau repair kan? Baik order je yg baru :D
Mimi Azirah Mimi Azirah November 08, 2013
Xpela dh rosak ganti bru kan..